Τετάρτη
08 Μαΐου 2024

Jet Broom: Ο γίγαντας των εκχιονιστικών στη μάχη της Εθνικής Οδού

Ελλάδα

Το Jet Boom αποτελεί το νέο ισχυρό όπλο της Πολιτικής Προστασίας στα εκχιονιστικά μηχανήματα με κύριο πεδίο δράσης την Εθνική Οδό Αθηνών-Λαμίας, όπου και θα προσπαθήσει να κρατήσει ανοιχτή την κυκλοφορία μέσα στις επόμενες ώρες.

Ουσιαστικά αποτελεί το βαρύ «πυροβολικό» που ρίχνει στους δρόμους η Περιφέρεια Αττικής προκειμένου να αντιμετωπίσει τα προβλήματα που θα προκύψουν στην κυκλοφορία από την επέλαση του χιονιά.

Το εκχιονιστικό όχημα, Jet Broom, μπαίνει για πρώτη φορά στη «μάχη» και θα αναλάβει τη δύσκολη δουλειά, να κρατήσει ανοιχτή την Εθνική Οδό σε περίπτωση που το χιόνι καλύψει τα πάντα.

Πρόκειται για το μεγαλύτερο όχημα του στόλου των εκχιονιστικών που διαθέτει η Περιφέρεια με 5,5 μέτρα λεπίδα η οποία μπορεί να αποχιονίσει μέχρι και 2 λωρίδες κυκλοφορίας καλύπτοντας μεγαλύτερες επιφάνειες.

news

Παράλληλα, το Jet Broom κάνει και ρίψη αλατιού με τη χωρητικότητά του σε αλάτι να φτάνει τους 9 τόνους.

Το εκχιονιστικό διαθέτει τετρακίνηση, είναι ελβετικής κατασκευής και ανακατασκευάστηκε ώστε να ενισχύσει από το φετινό χειμώνα τις δυνάμεις της Πολιτικής Προστασίας.

 

Ακολουθήστε το Lykavitos.gr στο Google News
και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις


Διαβάστε ακόμη

Ουρές χιλιομέτρων για τους εκδρομείς του Πάσχα που επιστρέφουν σε Αθήνα και Θεσσαλονίκη

Από τη Δευτέρα έχει ξεκινήσει η επιστροφή των εκδρομέων του Πάσχα. Οι εκδρομείς του Πάσχα επιστρέφουν στις μεγάλες πόλεις και από σήμερα το πρωί μέχρι το βράδυ θα κορυφωθεί η επιστ...

Αργυρούπολη: Μπουκάλια με βενζίνη και γκαζάκια σε προαύλιο σχολείου – Νέες συλλήψεις για κροτίδες και βεγγαλικά

Σε νέες συλλήψεις προχώρησε η Αστυνομία για κατοχή εμπρηστικών υλών, παράνομων κροτίδων και βεγγαλικών σε διάφορες περιοχές της Αττικής. Ακόμα, εντοπίστηκαν εμπρηστικές ύλες κρ...

Εορτολόγιο: Ποιοι γιορτάζουν σήμερα

Σήμερα, Τετάρτη 8 Μαΐου, γιορτάζουν οι: Αρσένιος, Αρσένης, Αρσενία, Αρσίνα, Αρσινόη Θεολόγος, Θεολόγης, Θολόγος, Θολόγης, Θολόης, Θεολογία, Θολογία Μήλιος, Μήλης, Μηλιώ, Μ...

Φόρτωση άρθρων...