Πέμπτη
02 Μαΐου 2024

Κακοκαιρία «Elias»: Υπερχείλισε ο Κραυσίδωνας, «πνίγηκε» ξανά ο Βόλος – Νέο μήνυμα από το 112

Ελλάδα

Παραμένει δύσκολη η κατάσταση στον Βόλο και συνεχίζει να βρίσκεται σε ισχύ η απαγόρευση κυκλοφορίας στην πόλη εξαιτίας της κακοκαιρίας Elias.

Ο Βόλος έχει μετατραπεί σε μια απέραντη λίμνη και με μήνυμα του το 112 καλεί τους κατοίκους να παραμείνουν στα σπίτια τους. Από το απόγευμα της Τετάρτης λόγω της έντονης βροχόπτωσης από την κακοκαιρία Elias οι δρόμοι έχουν πλημμυρίσει και ο κίνδυνος είναι μεγάλος για όσους κυκλοφορούν έξω. Γι’ αυτό τον λόγο συνεχίζεται και σήμερα η απαγόρευση κυκλοφορίας μέχρι να υποχωρήσουν τα έντονα καιρικά φαινόμενα.

Ειδικότερα το μήνυμα αναφέρει: «Υπενθυμίζεται ότι βρίσκεται σε ισχύ η απαγόρευση κυκλοφορίας στην πόλη του Βόλου με εντολή της ΕΛΑΣ λόγω εξέλιξης επικίνδυνων καιρικών φαινομένων».

Μεγάλες οι καταστροφές στην πόλη

Στο μεταξύ εικόνες μεγάλης καταστροφής αντικρίζουν τα συνεργεία των δήμων της Μαγνησίας και της περιφέρειας με το πρώτο φως της ημέρας, στη δοκιμαζόμενη περιοχή του Βόλου, αλλά και σε ολόκληρο τον νομό. Αυτή την ώρα γίνονται προσπάθειες να επιστρέψει το ηλεκτρικό ρεύμα και η υδροδότηση στο πολεοδομικό συγκρότημα.

Πολλά σπίτια και καταστήματα έχουν πλημμυρίσει, αυτοκίνητα παρασύρθηκαν από τους ορμητικούς χειμάρρους, ενώ μεγάλες είναι οι ποσότητες λάσπης. Σημειώνεται πως από χθες ο Κραυσίδωνας «είχε σπάσει», με αποτέλεσμα τεράστιοι όγκοι νερού να διοχετεύονται μέσα στους δρόμους της πόλης. Ο περιφερειακός δρόμος του Βόλου δεν ήταν προσβάσιμος σε πολλά σημεία, ενώ σοβαρά προβλήματα σημειώθηκαν στον κόμβο προς την Αγριά του Βόλου όπου οι δρόμοι είχαν γίνει ποτάμια.

Τα περισσότερα προβλήματα εντοπίζονται μέσα στην πόλη του Βόλου, όπως επίσης στις Aλυκές και την Αγριά. Οι δρόμοι είχαν μετατραπεί σε χειμάρρους και το νερό σε πολλές περιπτώσεις ξεπερνά και τα 50 εκατοστά.

Η στάθμη της θάλασσας έχει φτάσει μέχρι την προβλήτα του λιμανιού και την παραλία της πόλης, η οποία έχει βυθιστεί στα λασπόνερα και τα φερτά υλικά.

Σε ισχύ η απαγόρευση κυκλοφορίας

Ισχύει η απαγόρευση της κυκλοφορίας στο Βόλο, είπε μιλώντας στην πρωινή εκπομπή του ANT1 με τον Γιώργο Παπαδάκη και τη Μαρία Αναστασοπούλου ο εκπρόσωπος τύπου της Πυροσβεστικής Υπηρεσίας Βασίλης Βαθρακογιάννης.

Επίσης, προειδοποίησε πως σύμφωνα με την ΕΜΥ, το επόμενο χρονικό διάστημα, μία-δύο ώρες ίσως έχουμε ξαναέχουμε φαινόμενα και συνέστησε μεγάλη προσοχή.

Ακολουθήστε το Lykavitos.gr στο Google News
και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις


Διαβάστε ακόμη

Ξεκινάει από σήμερα η μεγάλη έξοδος για το Πάσχα - Άστατος ο καιρός στο σούβλισμα του οβελία

Η έξοδος των εκδρομέων του Πάσχα συνεχίζεται με πάρα πολύ κόσμο να εγκαταλείπει τις μεγάλες πόλεις ώστε να περάσουν τις άγιες ημέρες παραδοσιακά κοντά στη φύση και τις οικογένειές ...

Πειραιώς: Πέντε άτομα παρασύρθηκαν από αυτοκίνητο - Ανάμεσά τους τρία παιδιά, το ένα διασωληνωμένο

Σοβαρό τροχαίο σημειώθηκε το βράδυ της Μεγάλης Τετάρτης (1/5) στην Πειραιώς όταν πέντε άτομα, ανάμεσα στα οποία και τρία παιδιά, παρασύρθηκαν από διερχόμενο όχημα. Το ατύχημα έγ...

Φόρτωση άρθρων...