Κυριακή
28 Απριλίου 2024

Διαδοχικά μηνύματα του 112 λόγω κακοκαιρίας – Εκκενώνονται χωριά σε Λάρισα και Φθιώτιδα

Πλημμύρες σημειώνονται λόγω της κακοκαιρίας «Elias» και σε περιοχές της Λάρισας. Συγκεκριμένα, πλημμύρες έχουν καταγραφεί στον δρόμο από Χάλκη προς Πλατύκαμπο, ενώ σοβαρά προβλήματα αντιμετωπίζει και το χωριό Σωτήριο, το οποίο έχει για μια ακόμη φορά εκκενωθεί από τους 200 περίπου κατοίκους.

Στον Δήμο Κιλελέλ έσπασε το φράγμα του Γκουσμπασανιώτη και απειλεί τα χωριά Χάλκη και Πλατύκαμπος, ενώ έχει διακοπεί η κυκλοφορία στον δρόμο Πλατυκάμπου-Χάλκης.

Από το απόγευμα υπάρχουν νέες διακοπές ηλεκτροδότησης σε χωριά κοντά στην πόλη. Χωρίς ρεύμα είναι το χωριό Νέο Περιβόλι του Δήμου Κιλελέρ, ο οικισμός Αναγέννηση της τοπικής κοινότητας Μελίας στον Δήμο Κιλελέρ και η Δήμητρα στον Δήμο Αγιάς.

Αρκετοί δρόμοι είναι αποκλεισμένοι σε όλο το νομό Λάρισας, αλλά και τη Μαγνησία.

Ειδικότερα, από τη Γενική Περιφερειακή Αστυνομική Διεύθυνση Θεσσαλίας ανακοινώνεται ότι λόγω προβλημάτων που δημιουργήθηκαν από τα δυσμενή καιρικά φαινόμενα (έντονη βροχόπτωση και μεγάλος όγκος νερού) έχει διακοπεί προσωρινά η κυκλοφορία όλων των οχημάτων:

(α) στην παλαιά εθνική οδό Λάρισας - Βόλου από τον Κόμβο 304 ΠΕΒ μέχρι την πόλη του Βόλου σε αμφότερα τα ρεύματα κυκλοφορίας (προς Βόλο & προς Λάρισα).
(β) στην εθνική οδό Βόλου - Φαρσάλων από τη θέση «Κόκκινος» μέχρι τις Μικροθήβες σε αμφότερα τα ρεύματα κυκλοφορίας (προς Μικροθήβες & προς Βόλο).

Την ίδια στιγμή, τα παράκτια χωριά αντιμετωπίζουν κίνδυνο να πλημμυρίσουν εκ νέου. Μήνυμα του 112 εστάλη νωρίτερα στους κατοίκους στο Σωτήριο, όπου έχει διακοπεί η ηλεκτροδότηση, όπως και στο Αρμένιο.

Τελικά, και στο Αρμένι, όπως και στη Νίκη, ήχησε το 112, που ζητούσε από τους κατοίκους να απομακρυνθούν προς Λάρισα μέσω της παλιάς εθνικής οδού, λόγω των πλημμυρικών φαινομένων στην περιοχή.

Λίγο αργότερα μήνυμα του 112 αφορούσε και τους κατοίκους του χωριού Κάμπος.

Κλειστός ο δρόμος Λάρισας-Φαρσάλων

Από τη Γενική Περιφερειακή Αστυνομική Διεύθυνση Θεσσαλίας ανακοινώθηκε ότι, λόγω δυσμενών καιρικών φαινόμενων, ισχύουν οι κάτωθι προσωρινές κυκλοφοριακές ρυθμίσεις:

(α) Διακοπή της κυκλοφορίας όλων των οχημάτων στην εθνική οδό Λάρισας - Φαρσάλων και στα δύο ρεύματα κυκλοφορίας, από τα όρια της Δημοτικής Κοινότητας Νίκαιας (χ.θ. 8+000) έως τα Φάρσαλα.

(β) Διακοπή της κυκλοφορίας όλων των οχημάτων στην εθνική οδό Φαρσάλων -Βόλου, από τα Φάρσαλα έως τα όρια με την Περιφερειακή Ενότητα Μαγνησίας.

(γ) Διακοπή της κυκλοφορίας όλων των οχημάτων στο οδικό δίκτυο του Δήμου Φαρσάλων.
Εξαιρούνται:

α. Τα οχήματα οδικής βοήθειας.
β. Τα οχήματα εκτάκτου ανάγκης.

Φθιώτιδα: Μήνυμα 112 για εκκένωση σε Σοφιάδα και Πετρίλια -Σε οριακό σημείο ο Σπερχειός

Για δεύτερη φορά μέσα σε λίγες μέρες οι κάτοικοι από τα χωριά Πετρίλια και Σοφιάδα στο Δομοκό στη Φθιώτιδα με μήνυμα που έχει αποσταλεί ήδη από το 112 καλούνται να εγκαταλείψουν τα σπίτια τους προ το Νέο Μοναστήρι, εξαιτίας της κακοκαιρίας Elias.

Η έντονη βροχόπτωση κυρίως στα ορεινά έχει πλημμυρίσει χείμαρρους, με συνέπεια τα νερά να πολιορκήσουν τα χωριά και οι κάτοικοι καλούνται είτε να τα εγκαταλείψουν είτε να μετακομίσουν σε υψηλότερους ορόφους για να μη διατρέχουν κίνδυνο.

Η αγωνία έχει φτάσει στο «κόκκινο», καθώς συνεχίζεται η βροχόπτωση με ιδιαίτερα μεγάλη ένταση.

Τα αναχώματα στον ποταμό Σπερχειό βρίσκονται πλέον σε οριακό σημείο. Οι προσπάθειες από την πλευρά της Περιφέρειας Στερεάς συνεχίζονται για σημειακή ενίσχυση των αναχωμάτων. Η ένταση των βροχοπτώσεων είναι ιδιαίτερα μεγάλη και εξίσου μεγάλες είναι και οι αμφιβολίες για την αντοχή στα αναχώματα του ποταμού.

Το ποτάμι έχει ξεφύγει από τα αναχώματα λίγο μετά το χωριό Κόμμα, σε σημείο όμως που δεν προκαλεί πλημμύρα στο χωριό.

Είναι χαρακτηριστικό ότι πριν από λίγο συνεργεία του Δήμου και της Περιφέρειας προσπάθησαν να απομακρύνουν από το χωριό τέσσερα ηλικιωμένα άτομα και να τα μεταφέρουν σε ξενοδοχείο, χωρίς να το πετύχουν, αφού δεν θέλουν να εγκαταλείψουν τα σπίτια τους.

Ακολουθήστε το Lykavitos.gr στο Google News
και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις


Διαβάστε ακόμη

Μεγάλη Εβδομάδα με νέο «κύμα» αφρικανικής σκόνης και μπόρες – Με τι καιρό θα κάνουμε Πάσχα

Ξεκινά η Μεγάλη Εβδομάδα από τη Δευτέρα 29 Απριλίου και πολλοί αγωνιούν για τον καιρό θα ταξιδέψουν αυτές τις μέρες, αλλά και με τι καιρό θα ψήσουν το Πάσχα. Ο μετεωρολόγος, Τάσ...

Φόρτωση άρθρων...