Σαββάτο
27 Απριλίου 2024

Πλημμύρισε ξανά ο Βόλος - «Πνίγηκε» το Πήλιο από τις σφοδρές βροχοπτώσεις (Videos&Photos)

«Έσπασε» ξανά ο Κραυσίδωνας και πλημμύρισαν σπίτια στον Βόλο. Εγκλωβίστηκαν πολίτες στον Βόλο, την Αγριά και τις Αλυκές. Απαγόρευση κυκλοφορίας στην πόλη. Κλειστά τα σχολεία την Πέμπτη και την Παρασκευή. Δραματική έκκληση Μπέου: «Έρχεται δύσκολο βράδυ - Μην μετακινείστε».

Στο «μάτι του κυκλώνα» βρίσκεται τις τελευταίες ώρες η Μαγνησία. Οι σφοδρές βροχοπτώσεις έχουν προκαλέσει πλημμύρες στο Πήλιο και στον Βόλο. Αρκετές περιοχές της Μαγνησίας έχουν πλημμυρίσει, ενώ έχουν προκληθεί σημαντικές καταστροφές.

Η νύχτα είναι εφιαλτική για τον Βόλο, καθώς έχουν πλημμυρίσει περιοχές της πρωτεύουσας της Μαγνησίας, ενώ έχουν εγκλωβιστεί δεκάδες κάτοικοι σε κεντρικούς δρόμους που έχουν μετατραπεί σε ορμητικούς χειμμάρους από την ισχυρή βροχόπτωση. Την ίδια ώρα πολλές περιοχές του Βόλου έχουν μείνει χωρίς ρεύμα.

Πλημμύρες στον Βόλο

«Έσπασε» ξανά ο Κραυσίδωνας – Πλημμύρισαν σπίτια στον Βόλο 

Σύμφωνα με το gegonota.news, o χείμαρρος Κραυσίδωνας «έσπασε» στο ύψος της γέφυρας του ΟΣΕ και στο ύψος της συμβολής των οδών Ζάχου με Λόρδου Βύρωνος.

Το τοπικό μέσο αναφέρει πως σπίτια πλημμυρίζουν και οι κάτοικοι δεν μπορούν να κάνουν τίποτα για να σώσουν τις περιουσίες τους, ενώ τα ορμητικά νερά έχουν παρασύρει τα πάντα στο πέρασμά τους προκαλώντας ζημιές σε αυτοκίνητα και ισόγειες κατοικίες.

Κάτοικοι του Βόλου, σε βίντεο που έχουν αναρτήσει μεταφέρουν την δραματική εικόνα στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης.

Τα βίντεο από τον ποταμό Κραυσίδωνα, ο οποίος ξεχείλισε λόγω του εξαιρετικά μεγάλου όγκου νερού που έπεσε σήμερα στην ευρύτερη περιοχή είναι χαρακτηριστικά της κατάστασης.

Χωρίς ρεύμα νοικοκυριά στον Βόλο, την Νέα Ιωνία και το Διμήνι
Διακοπή ρεύματος σε αρκετές περιοχές του Βόλου σημειώθηκε εδώ και λίγη ώρα. Νοικοκυριά στον Βόλο, τη Νέα Ιωνία, το Διμήνι έχουν μείνει χωρίς ρεύμα, χωρίς να έχει γίνει γνωστό από τον ΔΕΔΔΗΕ που εντοπίζεται η βλάβη και πόσο θα διαρκέσει η αποκατάστασή της.

Εγκλωβίστηκαν πολίτες στον Βόλο, την Αγριά και τις Αλυκές

Δραματική είναι η κατάσταση στο κέντρο της πόλης του Βόλου όπου βρίσκεται σε εξέλιξη επιχείρηση της Πυροσβεστικής για απεγκλωβισμό πολιτών από σπίτια και αυτοκίνητα τα οποία έχουν βουλιάξει από τους ορμητικούς χειμάρρους που προκάλεσε η κακοκαιρία «Elias».

Τα μεγάλα προβλήματα εντοπίζονται στην οδό Βουλγαροκτόνου με το νερό να έχει ανέβει επικίνδυνα και δυνάμεις της Πυροσβεστικής να επιχειρούν προκειμένου να προσέγγισουν σπίτια και εγκλωβισμένους οδηγούς.

Ανησυχητική είναι η εικόνα που καταγράφεται αυτή την ώρα και στο Νοσοκομείο του Βόλου όπου η στάθμη του νερού ξεπερνά το ύψος του υπογείου.

Παράλληλα, το 199 δέχθηκε κλήση προς βοήθεια από τηλεοπτικό συνεργείο της ΕΡΤ, τα 3 μέλη του οποίου έχουν εγκλωβιστεί από τη νεροποντή.

Δεκάδες κλήσεις για απεγκλωβισμούς έχει δεχθεί η Πυροσβεστική από την Αγριά και Αλυκές με τα νερά να έχουν φτάσει τους 80 πόντους  και να σπεύδουν Πυροσβέστες και ΕΜΑΚ. Στην Αγριά υπήρξαν αναφορές για εγκλωβισμένους σε πάρκινγκ σούπερ μάρκετ.

Στις Αλυκές Βόλου κάτοικοι έκαναν εκκλήσεις για βοήθεια μέσω των κοινωνικών δικτύων καθώς εγκλωβίστηκαν άνθρωποι με μικρά παιδιά σε ταράτσα.

«Πνίγηκε» ξανά το Πήλιο από τις σφοδρές βροχοπτώσεις
«Πνίγηκε» ξανά το Πήλιο από τις σφοδρές βροχοπτώσεις
«Πνίγηκε» ξανά το Πήλιο από τις σφοδρές βροχοπτώσεις

 

Μήνυμα του 112 για απαγόρευση κυκλοφορίας στον Βόλο

Μήνυμα μέσω του 112 έλαβαν οι κάτοικοι της ευρύτερης περιοχής του Βόλου, λόγω των εξελίξεων στην κακοκαιρία «Elias».

«Με εντολή της αστυνομίας, η κυκλοφορία στην ευρύτερη περιοχή του Βόλου απαγορεύεται, λόγω εξέλιξης επικίνδυνων καιρικών φαινομένων» γράφει το μήνυμα του 112.

Μπέος: «Έρχεται δύσκολο βράδυ - Μην μετακινείστε»

Μήνυμα προς τους πολίτες να μην μετακινούνται για λόγους ασφαλείας και για να διευκολύνουν το έργο των συνεργείων έστειλε ο δήμαρχος Βόλου, Αχιλλέας Μπέος, σε βίντεο που δημοσίευσε στο Facebook. 

«Τα χειρότερα σενάρια για την εξέλιξη της νέας κακοκαιρίας που πλήττει την πόλη μας δυστυχώς επιβεβαιώνονται.

Ήδη η αστυνομία απαγόρευσε την κυκλοφορία οχημάτων και εμείς απευθύνουμε έκκληση προς τους πολίτες να συνεργάζονται και να ακολουθούν τις οδηγίες των Αρχών. Μην μετακινείστε πρωτίστως για τη δική σας ασφάλεια και μετά για να διευκολύνετε το έργο των συνεργείων που δίνουν ένα πραγματικό τιτάνιο αγώνα», τόνισε ο Αχιλλέας Μπέος. 

Κλειστά τα σχολεία αύριο και μεθαύριο

Σύμφωνα με το gegonota.news, στο κέντρο της πόλης έχει ξεσπάσει σφοδρή νεροποντή, που έχει προκαλέσει σοβαρά προβλήματα στην οδό Παπαδιαμάντη, στη 2ας Νοεμβρίου, στη Λαμπράκη, στη Νέα Ιωνία, στους κόμβους του Τελωνείου και του Δημαρχείου. Το ρεύμα κόβεται σε πολλές περιοχές, εργοστάσια πλημμυρίζουν στην ΒΙΠΕ και η ανησυχία είναι τεράστια.

Με απόφαση του δημάρχου Βόλου, Αχιλλέα Μπέου, ανακοινώθηκε ότι αύριο Πέμπτη και την Παρασκευή τα σχολεία όλων των βαθμίδων θα μείνουν κλειστά σε όλη την ευρύτερη περιοχή της πρωτεύουσας της Μαγνησίας λόγω των σοβαρών προβλήμάτων προβλημάτων από τη νέα κακοκαιρία.

Δείτε live από τις πλημμύρες στον Βόλο: 

«Πνίγηκε» το Πήλιο

«Πνίγηκε» ξανά το Πήλιο από τις σφοδρές βροχοπτώσεις – Εγκλωβίστηκαν πολίτες στον Βόλο

Στη Μηλίνα τα λασπόνερα έχουν καλύψει τους δρόμους που έχουν μετατραπεί σε χειμάρρους, ακόμη περισσότερα σπίτια βρίσκονται στη δίνη των πλημμυρών και κινδυνεύουν να καταστραφούν ενώ απεγνωσμένοι κάτοικοι έχουν βγει από αυτά προσπαθώντας να συνειδητοποιήσουν το εύρος των ακραίων φαινομένων.

@worldweathernews24tv

Κακοκαιρία Elias: Απίστευτες πλημμύρες στην Μηλίνα Πηλίου 27-9-23 ⛈️⚠️⛈️⚠️.

♬ πρωτότυπος ήχος - 🚒🚒⛈️⛈️WWN24TV 📺📺

@worldweathernews24tv

Κακοκαιρία Elias: Απίστευτες πλημμύρες στην Μηλίνα Πηλίου 27-9-23 ⛈️⚠️⛈️⚠️.

♬ πρωτότυπος ήχος - 🚒🚒⛈️⛈️WWN24TV 📺📺

Σε ποιες περιοχές έχει διακοπεί η κυκλοφορία

Ήδη έχει διακοπεί η κίνηση και στον δρόμο Μηλίνας-Τρικερίου στο Νότιο Πήλιο όπως και στην ευρύτερη περιοχή της παράκτιας περιοχής από το Ριζόμυλο προς τα Κανάλια, ενώ μέσα στην πόλη του Βόλου έχει ανέβει και πάλι επικίνδυνα η στάθμη στον χείμαρρο Κραυσίδωνα, ενώ πλημμυρισμένες είναι οι περιοχές Παλαιό Λιμεναρχείο, η Παπαδιαμάντη στο κέντρο από το Δημαρχείο μέχρι και τον κόμβο Αθηνών, η 2ας Νοεμβρίου και ο Αγιος Παντελεήμονας, ενώ άμεσος κίνδυνος υπάρχει και στο Νέο Δέλτα και το ίδρυμα 'Ασπρες Πεταλούδες όπου απειλεί ο χείμαρρος Ξηριάς.

Στον παραλιακό δρόμο Βόλου-Αγριάς διακόπτεται περιοδικά η κυκλοφορία στις στροφές της Γορίτσας όπου έπεσαν βράχια και πέτρες από το βουνό, ενώ στα Λεχώνια και τα Πλατανίδια η κατάσταση είναι εξίσου δύσκολη από τις τεράστιες ποσότητες νερού που κατεβαίνουν από το Πήλιο .

Με απόφαση του δημάρχου Βόλου Αχιλλέα Μπέου ανακοινώθηκε ότι αύριο Πέμπτη και την Παρασκευή τα σχολεία όλων των βαθμίδων θα μείνουν κλειστά σε όλη την ευρύτερη περιοχή της πρωτεύουσας της Μαγνησίας λόγω των σοβαρών προβλήμάτων προβλημάτων από τη νέα κακοκαιρία.

Οι μετεωρολόγοι προβλέπουν επιδείνωση των ακραίων φαινομένων για τις επόμενες ώρες. Οι επιστήμονες του meteo.gr προειδοποιούν για ισχυρή καταιγίδα στις 9 το βράδυ. 

Ο Γιάννης Τσιλίκας, επιστήμονας Εφαρμοσμένων Μαθηματικών και Φυσικών Επιστημών ΕΜΠ εκτιμά ότι το βράδυ αναμένονται 854 τόνοι βροχής ανά στρέμμα στο κέντρο του Βόλου.

Ακολουθήστε το Lykavitos.gr στο Google News
και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις


Διαβάστε ακόμη

Ασπρόπυργος: Πυρκαγιά στην Περιφερειακή Αιγάλεω – Μεγάλη κινητοποίηση της Πυροσβεστικής

Πυρκαγιά ξέσπασε πριν από λίγη ώρα σε χαμηλή βλάστηση στην Περιφερειακή Αιγάλεω στον Ασπρόπυργο Αττικής. Άμεση είναι η κινητοποίηση της Πυροσβεστικής. Για την κατάσβεσή της επιχειρ...

Φόρτωση άρθρων...