Κυριακή
28 Απριλίου 2024

Κακοκαιρία «Eva»: Νέο μήνυμα από το «112» στη Δυτική Ελλάδα για επικίνδυνα καιρικά φαινόμενα

Το μήνυμα εστάλη σε κατοίκους της Ηλείας, της Αχαΐας, της Μεσσηνίας και του Νότιου Ιονίου. Νωρίτερα είχαν σταλεί μηνύματα στους κατοίκους της Ηπείρου και του βόρειου Ιονίου.

Νέο μήνυμα εστάλη από το 112 στους κατοίκους της δυτικής Ελλάδας και συγκεκριμένα στην Αχαΐα, την Ηλεία, τη Μεσσηνία και του νότιου Ιονίου ενόψει της κακοκαιρίας «Eva». Το μήνυμα κάνει λόγο για επικίνδυνα καιρικά φαινόμενα. 

Η κακοκαιρία αναμένεται να πλήξει από το πρωί του Σαββάτου μεγάλο μέρος της χώρας.

Κακοκαιρία «Eva»: Νέο μήνυμα από το «112» στη Δυτική Ελλάδα

Νωρίτερα είχαν σταλεί μηνύματα από το 112 στους κατοίκους της Ηπείρου και του βόρειου Ιονίου.

Όπως ανέφερε σε έκτακτη ενημέρωση ο εκπρόσωπος της Πυροσβεστικής, επιπυραγός Γιάννης Αρτοποιός από αύριο αναμένονται επικίνδυνα καιρικά φαινόμενα που θα φέρουν μεγάλα ύψη βροχής και μεγάλο αριθμό κεραυνών. Για το λόγο αυτό συνέστησε στους πολίτες για όσο διαρκέσουν τα φαινόμενα, να είναι προσεκτικοί, να ακολουθούν τις συστάσεις της Πολιτικής Προστασίας και να περιορίσουν τις μετακινήσεις.

Ακόμα, συνέστησε στους πολίτες να αποφεύγουν τους χειμάρρους, να μην τους διασχίζουν για κανένα λόγο και σε παρόμοια περίπτωση να καταφεύγουν στα υψηλότερα σημεία του σπιτιού.

Η ενεργοποίηση του 112 για την αποστολή προειδοποιητικών μηνυμάτων προς τους κατοίκους, ανάλογα με την πορεία και εξέλιξη των φαινομένων, αποφασίστηκε κατά τη διάρκεια της σύσκεψης των αρμόδιων φορέων υπό τον υπουργό Κλιματικής Κρίσης και Πολιτικής Προστασίας, Χρήστο Στυλιανίδη, που πραγματοποιήθηκε σήμερα.

Παράλληλα, αποφασίστηκε η ενεργοποίηση των Ενιαίων Συντονιστικών Κέντρων, με συμμετοχή του Πυροσβεστικού Σώματος, της Ελληνικής Αστυνομίας, των Ενόπλων Δυνάμεων, της Τοπικής Αυτοδιοίκησης και όλων των εμπλεκόμενων φορέων, ενώ σε αυξημένη ετοιμότατα έχουν τεθεί οι Πυροσβεστικές Υπηρεσίες των περιοχών όπου αναμένεται να εκδηλωθούν τα επικίνδυνα καιρικά φαινόμενα.

Επίσης, η Γενική Γραμματεία Πολιτικής Προστασίας απευθύνει ισχυρή σύσταση στους πολίτες να είναι ιδιαίτερα προσεκτικοί και να αποφύγουν κάθε περιττή μετακίνηση κατά τη διάρκεια των έντονων καιρικών φαινομένων.

Ακολουθήστε το Lykavitos.gr στο Google News
και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις


Διαβάστε ακόμη

Μαρούσι: Πυροβολισμοί έξω από νυχτερινό κέντρο – Ένας νεκρός και δύο τραυματίες

Μια παρεξήγηση η οποία ξεκίνησε μέσα στο νυχτερινό κέντρο και εξελίχθηκε σε έναν άγριο καβγά έξω από αυτό ήταν η αφορμή της φονικής συμπλοκής που σημειώθηκε τα ξημερώματα σε γνωστό...

Φόρτωση άρθρων...