Κυριακή
28 Απριλίου 2024

Κακοκαιρία «EVA»: Σε πλήρη εξέλιξη τα φαινόμενα - Μήνυμα από το 112 σε Δωδεκάνησα, Σάμο και Ικαρία

Ελλάδα

Σε πλήρη εξέλιξη βρίσκεται από το απόγευμα του Σαββάτου η επέλαση της κακοκαιρίας «EVA». Tα έντονα καιρικά φαινόμενα ξκίνησαν από τα Δυτικά ενώ από τα ξημερώματα της Κυριακής το βαρομετρικό χαμηλό έχει αναπτυχθεί σε αρκετές περιοχές της χώρας, μεταξύ των οποίων και η Αττική.

ΕΜΥ: Επικίνδυνα καιρικά φαινόμενα θα συνεχίζουν να εκδηλώνονται κατά τόπους στη χώρα την Κυριακή

Nωρίτερα η Εθνική Μετεωρολογική Υπηρεσία εξέδωσε νέο δελτίο έκτακτων καιρικών φαινομένων σχετικά με την πορεία της κακοκαιρίας την Κυριακή.  Όπως ανέφερε:

«Επικίνδυνα καιρικά φαινόμενα θα συνεχίζουν να εκδηλώνονται κατά τόπους στη χώρα μας σήμερα Κυριακή (06-11-22) και έως τις πρώτες πρωινές ώρες της Δευτέρας (07-11-22), ανακοίνωσε η Εθνική Μετεωρολογική Υπηρεσία.

Η κακοκαιρία έχει ως κύρια χαρακτηριστικά τα μεγάλα ύψη βροχής, τις μεγάλες ραγδαιότητες και τη μεγάλη συχνότητα κεραυνών, τονίζεται σε επικαιροποιημένο Έκτακτο Δελτίο Επικίνδυνων Καιρικών Φαινομένων που εξέδωσε η ΕΜΥ. Υπενθυμίζεται ότι το αρχικό δελτίο είχε εκδοθεί στις 3 Νοεμβρίου 2022, ανανεώνεται κάθε 12 ώρες με τα τελευταία προγνωστικά στοιχεία και αφορά στην εξέλιξη της κακοκαιρίας "EVA".

Πιο αναλυτικά, ισχυρές βροχές και καταιγίδες θα εκδηλώνονται:

α) μέχρι το μεσημέρι της Κυριακής (06-11-22) στο νότιο Ιόνιο και τη δυτική Πελοπόννησο

β) μέχρι και τις απογευματινές ώρες της Κυριακής (06-11-22) στην κεντρική Μακεδονία, την ανατολική Θεσσαλία, την Αττική και την ανατολική Πελοπόννησο

γ) μέχρι τις βραδινές ώρες της Κυριακής (06-11-22) στις Σποράδες, την Εύβοια, τις Κυκλάδες και τη δυτική Κρήτη

δ) από νωρίς το απόγευμα της Κυριακής (06-11-22) μέχρι και τις πρώτες πρωινές ώρες της Δευτέρας (07-11-22) στο ανατολικό Αιγαίο από την περιοχή Σάμου-Ικαρίας και νοτιότερα μέχρι και τα Δωδεκάνησα».

Μήνυμα από το 112 σε Δωδεκάνησα, Σάμο και Ικαρία

Μήνυμα από το 112 στάλθηκε στα Δωδεκάνησα, τη Σάμο και την Ικαρία, το οποίο προειδοποιεί για επικίνδυνα καιρικά φαινόμενα από το μεσημέρι και μετά. Η κακοκαιρία Eva συνεχίζει να «χτυπά» τη χώρα με τα φαινόμενα να είναι πιο επικίνδυνα κυρίως σε Κυκλάδες, Δωδεκάνησα, ανατολικό Αιγαίο.

Οι τρεις περιοχές αυτές περιλαμβάνονται στο έκτακτο δελτίο επιδείνωσης καιρού που εξέδωσε η ΕΜΥ το πρωί της Κυριακής προειδοποιώντας για βροχές, καταιγίδες και κεραυνούς μέχρι και το πρωί της Δευτέρας. Σήμερα, σημειώθηκαν 7.500 κεραυνοί, ενώ χθες (5/11) 18.000.

Ακολουθήστε το Lykavitos.gr στο Google News
και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις


Διαβάστε ακόμη

Σοβαρά επεισόδια τα ξημερώματα στα Εξάρχεια – Τραυματίας ένας αστυνομικός, κάηκε ολοσχερώς αυτοκίνητο

Άλλη μία νύχτα επεισοδίων βίωσαν οι κάτοικοι της περιοχής των Εξαρχείων το Σάββατο προς Κυριακή, με αποτέλεσμα τον τραυματισμό τουλάχιστον ενός αστυνομικού. Τα επεισόδια ξεκίνησ...

Φόρτωση άρθρων...