Παρασκευή
19 Απριλίου 2024

Κακοκαιρία «Μπάρμπαρα»: Προβλήματα στην Εύβοια – Πολύ χιόνι σε Λασίθι, Βοιωτία, Φθιώτιδα

Ελλάδα

Μεγάλος όγκος χιονιού έπεσε στην Εύβοια, με τα κυριότερα προβλήματα να εντοπίζονται στη Στενή αλλά και στον δήμο Διρφύων – Μεσσαπίων, όπου τρεις οικισμοί παραμένουν χωρίς ρεύμα.

Πάντως, και παρά τα έντονα καιρικά φαινόμενα, και το πυκνό χιόνι σε περιοχές της Στερεάς Ελλάδας, ανοιχτό παραμένει το εθνικό και επαρχιακό οδικό δίκτυο.

Τα προβλήματα που υπήρξαν στην ηλεκτροδότηση σε Κεντρική και Βόρεια Εύβοια, αποκαταστάθηκαν γρήγορα. Ωστόσο, τρεις οικισμοί παραμένουν χωρίς ρεύμα. Η επέλαση του χιονιά, βρήκε προετοιμασμένους τους κατοίκους, ενώ τα εκχιονιστικά του δήμου δούλευαν πυρετωδώς για να κρατήσουν ανοιχτούς τους δρόμους.

Στα λευκά ντύθηκε το Λασίθι, στην Κρήτη με το χιόνι στα ορεινά να ξεπερνά τα δύο μέτρα. Εντός των οικισμών το χιόνι ξεπέρασε τους 20 πόντους, ενώ στα πιο ορεινά ξεπέρασε τα δύο μέτρα. 

Πυκνές ήταν οι χιονοπτώσεις στη Βοιωτία και τη Φθιώτιδα. Στην τελευταία, 44 εκχιονιστικά μηχανήματα επιχειρούσαν και προκειμένου να κρατηθούν οι δρόμοι ανοιχτοί.

Τουλάχιστον 180 νταλίκες από Ρουμανία, Βουλγαρία και Πολωνία, είχαν ακινητοποιηθεί από την τροχαία, στα διόδια των Μαλγάρων, για περισσότερες από 24 ώρες, προκειμένου να διευκολυνθεί η κυκλοφορία των ΙΧ στο εθνικό δίκτυο.

Ακολουθήστε το Lykavitos.gr στο Google News
και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις


Διαβάστε ακόμη

Κακοκαιρία: Ήχησε το 112 – Προειδοποίηση για ισχυρές καταιγίδες και θυελλώδεις ανέμους

Ήχησε το 112 σε τέσσερις περιοχές, καθώς προβλέπεται ραγδαία επιδείνωση του καιρού τις επόμενες ώρες. Πρόκειται για προειδοποιητικό μήνυμα, λόγω της κακοκαιρίας που αναμένεται τις ...

Πασαλιμάνι: Η στιγμή που εντοπίζουν νεκρό τον 31χρονο αστυνομικό μετά την κατάρρευση του κτιρίου – Εικόνες-σοκ

Στη δημοσιότητα έρχεται βίντεο-ντοκουμέντο από τις δραματικές στιγμές που ακολούθησαν έπειτα από την κατάρρευση του κτιρίου στο Πασαλιμάνι και τον θάνατο του 31χρονου αστυνομικού, ...

Φόρτωση άρθρων...