Τρίτη
16 Ιουλίου 2024

Κακοκαιρία: Ζημιές σε 40 σπίτια από τον ανεμοστρόβιλο στην Παραμυθιά

Προβλήματα έχει προκαλέσει ήδη η κακοκαιρία που ξεκίνησε από το βράδυ της Πέμπτης και θα συνεχίσει να επηρεάζει τη χώρα μας τουλάχιστον μέχρι τη Δευτέρα.

Τις πληγές τους μετράνε τα χωριά και οι κοινότητες της Παραμυθιάς στη Θεσπρωτία, καθώς η περιοχή επλήγησε χθες το βράδυ από ανεμοστρόβιλο.

Όλο και περισσότερες ζημιές καταγράφονται: ξεριζωμένα δένδρα, κομμένες κολόνες της ΔΕΗ και του ΟΤΕ, διάσπαρτα κεραμίδια, ηλιακοί θερμοσίφωνες, δεξαμενές, μηχανήματα εξαερισμού, κεραίες και κόσμος σε απόγνωση είναι η εικόνα που επικρατεί με το φως της ημέρας.

Τα συνεργεία του Δήμου καταγράφουν τις ζημιές, ενώ οι κάτοικοι προσπαθούν να βοηθήσουν ο ένας τον άλλον.

paramythia_anemostrovilos

Μέχρι στιγμής, 40 σπίτια στα χωριά Αγορά και Σκάνδαλο έχουν υποστεί σοβαρές ζημιές. Από θαύμα δεν θρηνούμε θύματα, λένε σοκαρισμένοι οι κάτοικοι, καθώς λόγω της κακοκαιρίας ήταν όλοι στα σπίτια τους.

Ήταν τέτοια η δύναμη του αέρα που μετέφερε δεκάδες μέτρα μακριά πολύ βαριά αντικείμενα, όπως μια δεξαμενή Τυροκομείου στο χωριό Σκάνδαλο.

Η περιοχή από χθες το βράδυ αντιμετωπίζει προβλήματα στην ηλεκτροδότηση και τηλεπικοινωνία. Στην Ποταμιά κατέρρευσαν σταβλικές εγκαταστάσεις, έπεσαν 2 κολόνες της ΔΕΗ υψηλής τάσης και 4 του ΟΤΕ.

Ακολουθήστε το Lykavitos.gr στο Google News
και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις


Διαβάστε ακόμη

Δολοφονία στο Ψυχικό: Τεχνικό σύμβουλο βάζει στις έρευνες η οικογένεια του τοπογράφου

Οι έρευνες της ΕΛΑΣ γύρω από τη δολοφονία του 54χρονου τοπογράφου στο Ψυχικό συνεχίζονται, με την οικογένεια του τοπογράφου σύμφωνα με ρεπορτάζ του ALPHA αναμένεται να προσλάβει τε...

Φόρτωση άρθρων...