Δευτέρα
29 Απριλίου 2024

Κάτω Πατήσια: Κατεπείγουσα προκαταρκτική εξέταση για την αυτοκτονία του 13χρονου

Εντολή για τη διενέργεια κατεπείγουσας προκαταρκτικής εξέτασης έδωσε η προϊσταμένη της Εισαγγελίας Πρωτοδικών Αθηνών σχετικά με τον θάνατο του 14χρονου στα Κάτω Πατήσια.

Η κατεπείγουσα προκαταρκτική εξέταση θα διεξαχθεί προκειμένου να διαπιστωθεί αν έχει τελεστεί το αδίκημα της συμμετοχής σε αυτοκτονία. 

Την έρευνα θα διενεργήσει η δίωξη ηλεκτρονικού εγκλήματος. Σημειώνεται ότι το παιδί βρήκε απαγχονισμένο στο δωμάτιό του η μητέρα του, η οποία κάλεσε αμέσως ασθενοφόρο του ΕΚΑΒ. Ωστόσο ήταν αργά.

Η τραγωδία αποκαλύφθηκε, όταν έγινε γνωστό πως αναβλήθηκε ο αγώνας του αδελφού του, στο Πανελλήνιο Πρωταθλήματος Παγκρατίου που πραγματοποιήθηκε το Σαββατοκύριακο στο Λουτράκι, καθώς δεν ήταν σε κατάσταση να αγωνιστεί.

Μέχρι στιγμής δεν έχουν γίνει γνωστά τα αίτια που οδήγησαν το 14χρονο παιδί σε αυτή τη πράξη. Σε εξέλιξη βρίσκεται διερεύνηση από την ΕΛ.ΑΣ και μετά τις καταθέσεις γονιών -συμμαθητών, την ιατροδικαστική έκθεση αλλά και τα όσα προκύψουν από τις αναλύσεις στο κινητό τηλέφωνο και τον υπολογιστή του, θα δοθούν και οι σχετικές απαντήσεις.

Σύμφωνα με πληροφορίες, εξετάζεται το ενδεχόμενο να συμμετείχε το παιδί στο «Blackout Challenge», ή σε κάποιο παρόμοιο φονικό παιχνίδι, γνωστής πλατφόρμας των κοινωνικών δικτύων.

Το «Blackout Challenge» ή αλλιώς «πρόκληση συσκότισης» είναι μια «δοκιμασία» στην οποία υποβάλλονται έφηβοι από όλο τον κόσμο προκαλώντας ασφυξία στον εαυτό τους, μέχρι να χάσουν προσωρινά τις αισθήσεις τους και στη συνέχεια να ανεβάσουν τη στιγμή που τις ανακτούν ξανά, στη γνωστή πλατφόρμα.

Ωστόσο, πως μέχρι στιγμής στη χώρα μας, δεν υπάρχει καμία τέτοια αναφορά ή καταγγελία για τραυματισμό ή θάνατο από το εν λόγω ή κάποιο άλλο διαδικτυακό παιχνίδι.

 

Ακολουθήστε το Lykavitos.gr στο Google News
και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις


Διαβάστε ακόμη

Σεισμός 3,9 Ρίχτερ ανοιχτά του Ηρακλείου Κρήτης

Σεισμός 3,9 Ρίχτερ σημειώθηκε το βράδυ της Κυριακής (28/4) ανοιχτά του Ηρακλείου Κρήτης. Σύμφωνα με την αναθεωρημένη λύση του Γεωδυναμικού Ινστιτούτου, το επίκεντρο του σεισμού ...

Πυρκαγιές: Διαφορετικές εστίες στον Ασπρόπυργο – Κατάσβεση στους Δελφούς

Διαφορετικές εστίες πυρκαγιάς έχουν ξεσπάσει στη θέση Σοφό Ασπροπύργου. Σύμφωνα με την Πυροσβεστική αρχικά εκδηλώθηκαν τρεις εστίες πυρκαγιάς σε οικοπεδικούς χώρους στο Σοφό Ασπροπ...

Φόρτωση άρθρων...