Κυριακή
28 Απριλίου 2024

Καβάλα πάλι σε τρακτέρ ο Κασσελάκης – Και μετά πήγε στη γιορτή της φασολάδας

Στο μπλόκο της Καρδίτσας, στον κόμβο του αυτοκινητόδρομου Ε-65 βρέθηκε το απόγευμα ο Στέφανος Κασσελάκης. O πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ εξέφρασε τη συμπαράστασή του στους αγρότες.

Ο αρχηγός της Αξιωματικής Αντιπολίτευσης, ο οποίος ξεκίνησε την περιοδεία του στη Θεσσαλία ενόψει του αυριανού, 2ου Περιφερειακού Συνεδρίου του κόμματος, δεν έχασε την ευκαιρία και ανέβηκε ξανά σε τρακτέρ, όπως είχε κάνει πριν από περίπου μια εβδομάδα στο μπλόκο της Κουλούρας στην Ημαθία.

Ο Στέφανος Κασσελάκης κάθισε για λίγο δίπλα στον αγρότη οδηγό του τρακτέρ, είχαν μια σύντομη συνομιλία και στη συνέχεια κατέβηκε για να μιλήσει με τους υπόλοιπους παρευρισκόμενους αγρότες.

Στη συνέχεια, ο Στέφανος Κασσελάκης μετέβη στο Κεραμίδι Φαρκαδόνας, στον νόμο Τρικάλων, ενώ πήγε στο πανηγύρι του Αγίου Χαραλάμπους και στη γιορτή της φασολάδας.
 

Κασσελάκης: Είναι αδιανόητο να είσαι αγρότης και να μην μπορείς να επιβιώσεις

Στη θέση στην οποία βρίσκονται οι αγρότες στη σημερινή κοινωνία αναφέρθηκε την Παρασκευή από το μπλόκο του Ε65 ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ, Στέφανος Κασσελάκης, στο πλαίσιο της περιοδείας του. 

«Οι άνθρωποι μοχθούν εδώ και χρόνια και έχουν γίνει οι σύγχρονοι σίσυφοι της κοινωνίας. Είναι αδιανόητο το να είσαι αγρότης και να μην μπορείς να επιβιώσεις. Βλέπεις αυτό που παράγεις να πωλείται ακριβά στο super market και να αναρωτιέσαι πού χάνεται όλο αυτό», ανέφερε ο Στέφανος Κασσελάκης.

Επίσης, ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ τόνισε πως ζούμε μια στρεβλή οικονομική πραγματικότητα, όπου οι ελεύθερες αγορές δεν δουλεύουν για τους καταναλωτές και δεν δουλεύουν για τους παραγωγούς, πλουτίζουν ελάχιστοι και πλουτίζουν αδρά αυτοί οι ελάχιστοι. Ο Στέφανος Κασσελάκης είπε πως αυτό πρέπει να αλλάξει και το πρώτο βήμα για τα απολύτως δίκαια αιτήματα των αγροτών, να καταργηθεί ο φόρος στα καύσιμα στο αγροτικό πετρέλαιο, να υπάρξει πλαφόν στο ηλεκτρικό ρεύμα και επιτέλους να υπάρξει και πλαφόν σε όλη την εφοδιαστική αλυσίδα.

Ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ είπε πώς υπάρχουν πολιτικές λύσεις άμεσες, δεν είναι δυνατόν ο γεωργός, ο κτηνοτρόφος να πουλάει τα προϊόντα κάτω από το κόστος παραγωγής. Πώς γίνεται αυτό; Ο ίδιος δεν παρέλειψε να τονίσει πως για εμάς ο πρωτογενής τομέας είναι η ασφάλεια της χώρας μας. Είναι δυνατόν, συνέχισε ο πρωθυπουργός να παίζει ένα κρυφτούλι και να μην σας βλέπει, ρώτησε απευθυνόμενος στους αγρότες.

Επιτέλους, πρόσθεσε, να κάνει τα δέοντα η κυβέρνηση ώστε ο κόσμος να ανασάνει. Αναφερόμενος στη Θεσσαλία και τους πληγέντες τόνισε πως ούτε δωρεάν φάρμακα δεν έχουν οι άνθρωποι… Μάλιστα η περιοχή αυτή είπε, έχει ανθρώπους που ο χρόνος έχει παγώσει, η Θεσσαλία σε πολύ μεγάλο βαθμό μαραζώνει και χάνει και τη νεολαία της. Ενώ οι άνθρωποί της βιώνουν καθημερινά μεγάλη ανασφάλεια. Ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ Στέφανος Κασσελάκης απαντώντας σε ερώτηση αν θα υπάρξει λύση την Τρίτη στη συνάντηση αγροτών με τον πρωθυπουργό απάντησε κατηγορηματικά όχι, τονίζοντας:

«Ήδη προσπάθησε να αγοράσει λίγο χρόνο πριν μία εβδομάδα με ελάχιστα πράγματα που είπε», τονίζοντας πως πρέπει να έρθει εδώ ο πρωθυπουργός ο ίδιος. Ο πρόεδρος της ΕΟΑΣΚ Κώστας Τζέλλας τόνισε πως το θέμα για μας είναι να λυθούν τα προβλήματα. Πιστεύουμε κατέληξε πως μέσα από τον αγώνα μπορούμε να κερδίσουμε τη ζωή μας πίσω.
 

Ακολουθήστε το Lykavitos.gr στο Google News
και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις


Διαβάστε ακόμη

Κατερίνα Σακελλαροπούλου: Στον σταθμό μετρό «Grecia» στη Χιλή με τα αντίγραφα από ελληνικές αρχαιότητες

Η Πρόεδρος της Δημοκρατίας Κατερίνα Σακελλαροπούλου, ολοκληρώνοντας την επίσημη επίσκεψή της στη Χιλή, πραγματοποίησε στον σταθμό του μετρό «Grecia» στο Σαντιάγο τα αποκαλυπτήρια α...

Σε δίκη τον Ιούνιο οι βουλευτές των «Σπαρτιατών» και ο Κασιδιάρης για εξαπάτηση εκλογέων

Στο εδώλιο του δικαστηρίου θα καθίσουν στις 19 Ιουνίου οι βουλευτές που εξελέγησαν με το κόμμα των «Σπαρτιατών», όπως και ο έγκλειστος για την εγκληματική οργάνωση «Χρυσή Αυγή», Ηλ...

Φόρτωση άρθρων...