Δευτέρα
13 Μαΐου 2024

Πώς τα κόμματα της αντιπολίτευσης έχουν γίνει... κομπάρσοι του Μητσοτάκη

Παρασκήνιο

Η χθεσινή δημοσκόπηση της ALCO για λογαριασμό του Alpha, δεν αλλάζει κάτι ως προς τους συσχετισμούς δυνάμεων, ωστόσο, αποτελεί μήνυμα για την κυβέρνηση, ότι πρέπει να τελειώνει με τις δύσκολες αποφάσεις και τις λοιπές εκκρεμότητες, βελτιώνοντας τις προοπτικές και κυρίως την ψυχολογία σε όλα τα επίπεδα.

Η κυβέρνηση παρουσιάζει φυσιολογική φθορά, σε μια συγκυρία όπου η μέση ελληνική οικογένεια πιέζεται από την ακρίβεια, αλλά ταυτόχρονα, λειτουργούν ως πολλαπλασιαστές του αρνητικού κλίματος, οι αγροτικές και φοιτητικές κινητοποιήσεις, καθώς και το ζήτημα του γάμου των ομόφυλων ζευγαριών. Όπως γράφαμε προ ημερών, ο Μητσοτάκης θέλει να μπει ένα stop στη φθορά και από τον Μάρτιο να ξεκινήσει την.. αντεπίθεση, με φόντο τις Ευρωεκλογές.

Γράφει ο Λουκάς Γεωργιάδης

Η Ευρω-προεκλογική περίοδος έχει ξεκινήσει ήδη, αν και σε επίπεδο εκλογικού σώματος, ίσως να μην καταλάβουμε καν ότι ψηφίζουμε στις 6 Ιουνίου. Η αδιαφορία είναι επικίνδυνη, χωρίς φυσικά να διακυβεύεται κάτι ζωτικό στη διακυβέρνηση της χώρας. Η εικόνα της χώρας είναι θετική σε όλα τα μήκη και πλάτη του πλανήτη, παρά τη συντονισμένη προσπάθεια συγκεκριμένων πολιτικών δυνάμεων στο Ευρωκοινοβούλιο να μας παρουσιάσουν ως... Χούντα ή χώρα της Υποσαχάριας Αφρικής ή την Κολομβία της Ευρώπης! Αν ήμασταν μια χώρα... αλλού γι αλλού, τότε ούτε το Χρηματιστήριο θα ανέβαινε, ούτε οι ξένοι οίκοι θα "έπιναν νερό" στο όνομα της Ελλάδας, ούτε οι επενδυτές θα έρχονταν στη χώρα μας, ούτε ο διεθνής τύπος θα ασχολιόταν επί 24ώρου βάσεως με την... ανακάλυψη της νέας και ελπιδοφόρας Ελλάδας!

Το νέο στοιχείο από τη δημοσκόπηση της ALCO είναι ότι δεύτερο κόμμα είναι οι... αναποφάσιστοι! Αυτό τα λέει όλα. Τα κόμματα της αντιπολίτευσης έχουν εξελιχθεί σε κομπάρσους ή και... αβανταδόρους τους Μητσοτάκη! Το ΠΑΣΟΚ διολισθαίνει σε θέσεις ΣΥΡΙΖΑ και δεν μπορεί να πείσει ούτε στο ελάχιστο ότι ίσως αποτελεί εναλλακτική κυβερνητική επιλογή το... 2031, ο Κασσελάκης βάζει... αγγελίες για να βρει υποψηφίους στις Ευρωεκλογές και μας κάνει να... χτυπιόμαστε από τα γέλια, όταν αποκαλεί ανάλγητη την κυβέρνηση, επειδή δεν τοποθετήθηκαν τα κλιματιστικά που δώρισε σε ειδικό σχολείο στην Καλλιθέα! Πού να του εξηγήσεις ότι γι αυτές τις δουλειές υπεύθυνος είναι ο οικείος Δήμος. Αν δεν το καταλαβαίνει, τότε να του εξηγήσουμε ότι ο Μητσοτάκης δεν είναι.. ψυκτικός! Αφήνουμε μια περίπτωση να είναι... ηλεκτρολόγος, καθώς τους έχει αλλάξει τα... φώτα!

Σε αυτό το παζλ με τις γραφικές πολιτικές φιγούρες που θέλουν να γίνουν και... πρωθυπουργοί, ας προσθέσουμε και εικόνες σαν αυτές, όπου Κνίτες και ακροαριστεροί έπαιξαν... μπουνιές χθες στη συγκέντρωση διαμαρτυρίας για τα μη κρατικά πανεπιστήμια, ή τον Βελόπουλο (το κόμμα του είναι το μόνο που "τσιμπάει" στις δημοσκοπήσεις), ο οποίος προσπαθεί να προσεταιριστεί τους Σπαρτιάτες και τη Νίκη για να καταθέσουν πρόταση ονομαστικής ψηφοφορίας για τα ομόφυλα ζευγάρια, αλλά οι δύο τελευταίοι δεν του κάνουν το χατίρι και δημιουργούν δικό τους μέτωπο!

Εδώ, πρέπει να παρατηρήσουμε ότι όσοι πρώην ψηφοφόροι της Νέας Δημοκρατίας θέλουν να ψηφίσουν αυτά τα κόμματα, ας κοιταχτούν στον... καθρέφτη και εφόσον θεωρούν ότι αποτελεί... σοβαρή επιλογή η υπερψήφιση τους, ας το πράξουν! Όσο για την Πλεύση Ελευθερίας είναι κάπου στα... χαμένα, ενώ η Νέα Αριστερά προσπαθεί να τεστάρει τα... νεύρα μας με τις ανόητες θέσεις της, οι οποίες αποτελούν συνέχεια των χρεοκοπημένων θέσεων και... ιδεών του Τσιπρο-ΣΥΡΙΖΑ!

Όλοι οι παραπάνω, προσπαθούν να προκαλέσουν φθορά στην κυβέρνηση, αλλά φθείρονται και οι ίδιοι! Χάνουν η Νέα Δημοκρατία και ο Μητσοτάκης; Χάνουν και αυτοί! Οι πολίτες, ακόμη και αυτοί που δεν ψηφίζουν Νέα Δημοκρατία, διαπιστώνουν ότι στο προσκήνιο υπάρχει μόνο ο Μητσοτάκης. Όσο για το ενδεχόμενο να συγκροτηθεί ένας κεντροαριστερός πόλος που θα απειλήσει την κυριαρχία Μητσοτάκη, ας βρουν πρώτα την προσωπικότητα που θα αντιπαρατεθεί στον Μητσοτάκη και μετά ας κάνουν... όνειρα για νίκες, μετά το... 2031! Γιατί και το 2027, ακόμη και αν η Νέα Δημοκρατία δεν είναι αυτοδύναμη, θα είναι αρκετά δύσκολο να μην συγκροτηθεί κυβέρνηση με επικεφαλής τον Μητσοτάκη...

Όμως, πριν από το 2027, υπάρχουν οι Ευρωεκλογές, όπου εκεί πρέπει να ξέρουμε τι θα στείλουμε στην Ευρωβουλή. Βλέπουμε ότι στις άλλες χώρες θα εκλεγούν διάφορα... νούμερα, κυρίως από την Ακροδεξιά. Αν ενισχυθούν σημαντικά τα ακροδεξιά και ευρωσκεπτικιστικά κόμματα, τότε το Λαϊκό Κόμμα και οι Σοσιαλιστές, θα κληθούν να βάλουν πλάτη και να λάβουν τις απαραίτητες αποφάσεις για το καλό της Ευρώπης, απέναντι στους υπονομευτές της και στους... Πουτινόφιλους! Εξυπακούεται ότι μια τέτοια σύμπραξη θα αποτελεί και οδηγό για επιμέρους συμπράξεις σε εθνικό επίπεδο.

Η Νέα Δημοκρατία αποτελεί το πρώτο κόμμα του Ευρωπαϊκού Λαϊκού Κόμματος σε ολόκληρη την Ευρώπη από πλευράς ποσοστών και αυτό είναι ένα στοιχείο που δεν πρέπει να περάσει απαρατήρητο. Η Ελλάδα έχει βγει πρόσφατα από την κρίση, το πολιτικό σκηνικό διακρίνεται από σταθερότητα και ο Μητσοτάκης είναι ισότιμος συνομιλητής του Μακρόν και του Σολτς, αλλά και κάτι... πόντους ψηλότερος σε σχέση με την Ιταλίδα πρωθυπουργό Τζόρτζια Μελόνι. Επιπλέον, δεν υπάρχουν στο παιχνίδι οι... σκληροί Ολλανδοί, όπου η νίκη του ακροδεξιού Βίλντερς και το ανακάτεμα της μετεκλογικής... τράπουλας δεν έχει οδηγήσει στον σχηματισμό κυβέρνησης. Ο Σάντσεθ στην Ισπανία έχει χάσει πόντους μετά τη σύμπραξη του "με τη σάρα, τη μάρα και το κακό συναπάντημα", μόνο και μόνο για να είναι πρωθυπουργός, ενώ οι υπόλοιποι επικεφαλής κρατών είναι σε δεύτερη και τρίτη μοίρα...

Από την άλλη πλευρά, οι συμφωνίες με τις ΗΠΑ και τα μεγάλα σχέδια των Αμερικανών για θωράκιση της Ελλάδας μέσω εξοπλισμών και κεφαλαίων, φέρουν την υπογραφή του Μητσοτάκη. Το στοιχείο αυτό δεν μπορεί να περάσει απαρατήρητο από το εκλογικό σώμα. Όσα ισχυρίζεται η αντιπολίτευση είναι απλώς... ανοησίες και όλοι ξέρουν ότι αυτή τη στιγμή, η Ελλάδα βρίσκεται στο καλύτερο επίπεδο σχέσεων με τους διεθνείς εταίρους της, μετά από τη δοκιμασία των σκληρών μνημονιακών χρόνων. Δεν ξέρουμε εάν ο Μητσοτάκης έχει βάλει όριο στις θητείες που θέλει να είναι πρωθυπουργούς. Άλλωστε τα... όρια τα θέτει ο λαός με την ψήφο του. Με δεδομένη όμως την κατάσταση... αφασίας στα κόμματα της αντιπολίτευσης, όταν έρθει η ώρα των κρίσιμων αποφάσεων, πάλι οι πολίτες θα καταλάβουν ποιο είναι το συμφέρον τους. Τον λαϊκισμό και τις... μαγκιές στην κάλπη, τα είδαμε το 2015.

Αναμφίβολα, η τιθάσευση της ακρίβειας αποτελεί το κορυφαίο στοίχημα για την κυβέρνηση και προσωπικά για τον Μητσοτάκη. Από κει και πέρα, αν υπάρχουν δουλειές με καλύτερα μεροκάματα, μια πλήρως ψηφιοποιημένη καθημερινότητα καθώς και θετικά αποτελέσματα στους τομείς της υγείας και της εγκληματικότητας, τότε, δεν βλέπουμε τον λόγο να μη συνεχιστεί η ίδια κατάσταση για πολλά χρόνια. Άλλωστε, είναι ωραία η εικόνα να βλέπεις από τη μία πρωθυπουργό τον Μητσοτάκη και από την άλλη, να έχει απέναντι του ένα ολόκληρο τσίρκο...!

Ακολουθήστε το Lykavitos.gr στο Google News
και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις


Διαβάστε ακόμη

Κοίτα ποιος μιλάει. Ο Κασσελάκης κατηγορεί τον Μητσοτάκη γιατί δήλωσε ότι παραβιάστηκε η Συμφωνία των Πρεσπών

Αιχμές κατά του Πρωθυπουργού, Κυριάκου Μητσοτάκη, εξαπέλυσε ο Στέφανος Κασελάκης για τη «Συμφωνία των Πρεσπών», με αφορμή την προκλητική δήλωση της νέας Προέδρου της Βόρειας Μακεδο...

Φόρτωση άρθρων...