Πέμπτη
25 Απριλίου 2024

Κέρκυρα: «Στοπ» σε παιδική χαρά λόγω αρχαίων στην Κασσιόπη

Για την καθυστέρηση στην αναβάθμιση μιας παιδικής χαράς στην Κέρκυρα λόγω αρχαίων στον χώρο η πρόεδρος του Πολιτιστικού Συλλόγου Κασσιόπης, Μαρία Βλάχου, μίλησε στο «Κοινωνία Ώρα MEGA».

Μία παιδική χαρά στον δήμο Κασσιόπης στην Κέρκυρα, έπρεπε να εκσυγχρονιστεί, καθώς τα παιχνίδια που είχε ήταν από το 1985.

Όταν λοιπόν, βρέθηκαν οι χορηγοί, και μάζεψαν 30.000 ευρώ, ποσό το οποίο θα δινόταν για την αναβάθμιση της παιδικής χαράς, τα παιχνίδια εδώ και 5 μήνες βρίσκονται στα κουτιά τους, καθώς δεν έχει ανανεωθεί η παραχώρηση του συγκεκριμένου χώρου που θα αντικατασταθούν τα καινούρια παιχνίδια.

Η περιοχή έχει αρχαία και πρέπει να μπουν φορείς του υπουργείου Πολιτισμού στον χώρο προκειμένου να κάνουν την απαραίτητη έρευνα. Ακόμα, πέριξ της περιοχής υπάρχει μεγάλη οικοδομική δραστηριότητα και δίνονται γρήγορα οι άδειες, ενώ για έναν δημόσιο χώρο, καθυστερεί η διαδικασία.

Η Μαρία Βλάχου μίλησε στο  μίλησε στο «Κοινωνία Ώρα MEGA» για την καθυστέρηση στην αναβάθμιση μιας παιδικής χαράς λόγω αρχαίων στον χώρο.

«Η παιδική χαρά το 1985 έχει γίνει παραχώρηση από το υπουργείο Πολιτισμού, προς τον τότε πολιτιστικό σύλλογο και από τότε λειτουργεί ως παιδική χαρά και δεν έχει αλλάξει η χρήση της. για πολλά χρόνια δεν είχαν γίνει ανακαινίσεις και μάλλον ο λόγος ήταν ότι ο χώρος αυτός ήταν αρχαιολογικός και υπήρχε φόβος ότι η Αρχαιολογία μπορεί να σταματήσει την κατασκευή της.

Γιατί δεν έχουν αντικατασταθεί τόσα χρόνια τα σκουριασμένα κάγκελα;

Σύμφωνα με την Μαρία Βλάχου, «υποτίθεται ότι πρέπει να γίνει εκ νέου παραχώρηση για να γίνει η αντικατάσταση. Τα πράγματα είναι στην Κέρκυρα από τις 5 Δεκεμβρίου. Η Αρχαιολογία ενώ, ανταποκρίθηκε άμεσα και ήρθε στον χώρο από τις 9 Νοεμβρίου, έχουμε χαθεί λίγο στην συνεννόηση των υπηρεσιών με το υπουργείο Πολιτισμού, για να δουν τι διαδικασίες πρέπει να κάνουν, αν θέλουν να δώσουν τον χώρο και για πόσα χρόνια. Δεν έχουμε ενημέρωση για το εάν έχει λήξει η σύμβαση παραχώρησης από το 1985».

«Έχουν γίνει ατυχήματα με παιδιά στην παιδική χαρά και η Κασσιόπη είναι από τα πιο τουριστικά χωριά, ανοίγει η σεζόν και τα παιδιά παίζουν στους δρόμους. Το έγγραφο του υπουργείου Πολιτισμού που λάβαμε στις 18 Ιανουαρίου έλεγε “εξαιρετικά επείγον”. Αναρωτιέμαι πόσο είναι το εξαιρετικά επείγον για το Δημόσιο, γιατί εμείς δεν έχουμε σχέση», τόνισε κλείνοντας.

Ακολουθήστε το Lykavitos.gr στο Google News
και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις


Διαβάστε ακόμη

Με εορταστικό ωράριο λειτουργούν από σήμερα τα εμπορικά καταστήματα - Ανοιχτά την Κυριακή

Ξεκινάει σήμερα, 25 Απριλίου, το εορταστικό ωράριο λειτουργίας των εμπορικών καταστημάτων, ενώ την Κυριακή 28 Απριλίου τα μαγαζιά θα είναι ανοικτά. Το ωράριο που προτείνουν οι ε...

Δίωξη για κακούργημα στον Κωνσταντίνο Φλώρο για την επίθεση στον Βασίλη Γραμμένο

Κακουργηματική ποινική δίωξη για βιαιοπραγία κατά βουλευτή κατά την άσκηση των καθηκόντων του (άρθρο 157ΠΚ) άσκησε η εισαγγελία σε βάρος του Κωνσταντίνου Φλώρου για την επίθεση σε ...

Πειραιάς: Περιπέτεια για 71χρονη στο λιμάνι - Έπεσε στη θάλασσα στην προσπάθεια να πιάσει τη βαλίτσα της

Στη θαλάσσια περιοχή της πύλης Ε-5 στο λιμάνι του Πειραιά έπεσε μια 71χρονη. Η γυναίκα περισυνελέγη σώα και καλά στην υγεία της από στελέχη του Λιμενικού Σώματος. Σύμφωνα με το ...

Φόρτωση άρθρων...