Τετάρτη
01 Μαΐου 2024

«Κιβωτός του Κόσμου»: Ανοίγουν οι λογαριασμοί του πατέρα Αντώνιου και της πρεσβυτέρας

Ραγδαίες αναμένονται οι εξελίξεις τις επόμενες ημέρες στην υπόθεση της «Κιβωτού του Κόσμου», καθώς τα στοιχεία που καθημερινά βλέπουν το φως της δημοσιότητας έχουν πάρει την μορφή χιονοστιβάδας.

Μετά το ξήλωμα του ΔΣ της Κιβωτού από την κυβέρνηση, όπου πρόεδρος ήταν η πρεσβυτέρα Σταματία Γεωργαντή και την αντικατάσταση του από νέο διοικητικό συμβούλιο, στο μικροσκόπιο της ανεξάρτητης Αρχής για το ξέπλυμα μαύρου χρήματος μπαίνουν τα περιουσιακά στοιχεία και οι τραπεζικοί λογαριασμοί των στελεχών της ΜΚΟ, προκειμένου να διαπιστωθεί εάν έχει διαπραχθεί το αδίκημα της υπεξαίρεσης από τα ταμεία της οργάνωσης.

Άμεσα αναμένεται να ανοίξουν οι λογαριασμοί του πατέρα Αντώνιου και της πρεσβυτέρας, καθώς η ΜΚΟ φέρεται να εμφανίζει ετήσια πλεονάσματα.  

Μάλιστα εχτές αργά το βράδυ με ανακοίνωση που εξέδωσε το νέο διοικητικό συμβούλιο της «Κιβωτού του Κόσμου», γνωστοποίησε πως τον έλεγχο της οργάνωσης αναλαμβάνουν ορκωτοί λογιστές.

Στην ανακοίνωση αναφέρεται χαρακτηριστικά:

«Με μοναδικό γνώμονα την ευημερία των παιδιών της «Κιβωτού του Κόσμου», αυτή την πολύ δύσκολη συγκυρία και με απόλυτη επίγνωση της σοβαρότητας της κατάστασης, ανταποκριθήκαμε στο κάλεσμα της πολιτείας αναλαμβάνοντας την μεταβατική διοίκηση του φορέα.

Πρώτο μέλημα μας είναι η εύρυθμη λειτουργία των δομών για την προστασία των φιλοξενούμενων παιδιών. Για τον έλεγχο της λειτουργίας του φορέα θα υπάρξει συνεργασία με διεθνή εταιρεία ορκωτών λογιστών και έγκριτο δικηγορικό γραφείο».

Στο επίκεντρο ο πατέρας Αντώνιος

Παράλληλα, την ώρα που αρχίζουν έρευνες για τα οικονομικά της δομής, οι εισαγγελείς Ανηλίκων Αικατερίνη Κοπελάκη και η Δάφνη-Κυριακή Τσιχλή «τρέχουν» τις διαδικασίες με εξετάσεις μαρτύρων, που κρίνεται ότι μπορούν να εισφέρουν σημαντικά στοιχεία για περιστατικά βίαιης συμπεριφοράς κατά ανήλικων ή και άλλα για σεξουαλικές παρενοχλήσεις.

Οι εισαγγελικές αρχές ενεργούν τις έρευνες σε καθεστώς μυστικότητας λόγω της φύσεως της υπόθεσης και των εξαιρετικά ευαίσθητων πτυχών της.

Ακολουθήστε το Lykavitos.gr στο Google News
και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις


Διαβάστε ακόμη

Εξιχνιάστηκε απάτη σε βάρος του ΕΟΠΥΥ - Γυναικολόγος χρέωσε τον Οργανισμό με 2.300 επισκέψεις

Απάτη σε βάρος του ΕΟΠΥΥ από γυναικολόγο εξιχνιάστηκε από τη Διεύθυνση Οικονομικής Αστυνομίας. Η απάτη έγινε μέσω καταχώρησης εικονικών επισκέψεων. Οι εικονικές επισκέψεις ξεπερ...

Δίκη για το Μάτι: Η πρόεδρος ξεκινά την καθαρογραφή της απόφασης – Ίσως και τον Ιούνιο η δευτεροβάθμια δίκη

Με παρέμβαση της πρόεδρου του Αρείου Πάγου, Ιωάννας Κλάπα Χριστοδουλέα, απαλλάσσεται από κάθε άλλη επαγγελματική υποχρέωση η πρόεδρος του Τριμελούς Πλημμελειοδικείου, η οποία εξέδω...

Φόρτωση άρθρων...