Πέμπτη
28 Μαρτίου 2024

«Κιβωτός του Κόσμου»: Οι τρεις πρώτες καταθέσεις στον εισαγγελέα επιβεβαίωσαν τις κακοποιήσεις (Videos)

Οι τρεις πρώτες καταθέσεις επιβεβαιώνουν τις κακοποιητικές συμπεριφορές στη δομή φιλοξενίας παιδιών. Δύο πρώην εργαζόμενοι και ένας πρώην τρόφιμος, ενήλικος σήμερα έδωσαν τις τρεις πρώτες καταθέσεις αναφορικά με την υπόθεση της «Κιβωτού του Κόσμου».

Σύμφωνα με πληροφορίες, οι δύο πρώην εργαζόμενοι επιβεβαίωσαν την σωματική κακοποίηση των παιδιών ενώ φέρονται να έκαναν λόγο και για σεξουαλικές κακοποιήσεις. Όσον αφορά στον πρώην τρόφιμο φέρεται πως κατέθεσε πως ο ίδιος είχε υποστεί σωματική κακοποίηση όταν φιλοξενείτο σε μία από τις δομές.

Την ίδια ώρα, μέσα από πληροφορίες αναδεικνύονται και δύο παιδιά, η κατάθεση των οποίων κρίνεται ως εξαιρετικά σημαντική. Πρόκειται για νυν τρόφιμους που φέρονται να έχουν υποστεί σεξουαλική κακοποίηση.

Γίνεται μία προσπάθεια τα παιδιά να πειστούν και να μιλήσουν ανοιχτά για τα όσα βίωσαν ωστόσο φοβούνται καθώς ζουν ακόμη στις δομές και οι γονείς τους εξαρτώνται από την μη κυβερνητική οργάνωση.

«Χιονοστιβάδα» καταγγελιών για ξυλοδαρμό και κακοποίηση παιδιών

Χωρίς τέλος είναι οι μαρτυρίες για κακοποιητικές συμπεριφορές μέσα στις δομές της «Κιβωτού του Κόσμου» που βλέπουν το φως της δημοσιότητας.

Παιδιά που φιλοξενήθηκαν στη δομή, πρώην εργαζόμενοι ακόμη και εθελοντές, μιλούν για ξυλοδαρμούς, άγριες και ταπεινωτικές τιμωρίες και σκληρή εργασία στις δομές του Οργανισμού.

Η μαρτυρία ενός νεαρού στο MEGA, που καταγγέλλει ότι έπεσε θύμα ξυλοδαρμού από εργαζόμενο της «Κιβωτού» συγκλονίζει: «Έφαγα ξύλο, γροθιές κλωτσιές. Συνέπειες τις λέγαμε εμείς. Να δουλεύω μόνο να μην ξαναπάω σχολείο. Χριστούγεννα ήτανε θυμάμαι».

Ένας 27χρονος σήμερα νεαρός μπήκε στην «Κιβωτό του Κόσμου» στα 14 του χρόνια. Τελείωσε το Γυμνάσιο ωστόσο τον απέτρεψαν να πάει στο Λύκειο. Γρήγορα αναγκάστηκε, όπως λέει, να μπει στον κόσμο και τη φιλοσοφία της δομής που την τιμωρία τη βάφτιζαν «συνέπεια».

«Αυτοί που ήταν εργαζόμενοι έβαζαν εμάς να κάνουμε τις δικές τους αγγαρείες και τις δουλειές τους και σηκώναμε ψυγεία, σηκώναμε ντουλάπες, πηγαίναμε και παίρναμε πράγματα από κόσμο και τα κουβαλάγαμε εμείς και αυτοί καθόντουσαν και μας κοιτάγανε.

«Υπάρχουν μερικά άτομα από εκεί μέσα που πρέπει να πάρουν πόδι. Γιατί αυτά που μεγάλωσαν εκεί μέσα και τώρα είναι υπεύθυνοι, κακοποιούν. Δείχνουν τον ανδρισμό τους με χαστούκια και μπουνίδια και με απειλές»

Στο φως ήρθε καταγγελία και για τη δομή Ιωαννίνων που αφορά σε κακοποιητική συμπεριφορά βρέφους 15 μηνών. Η συγκεκριμένη καταγγελία είχε γίνει από το 2015 από πρώην εργαζόμενη του οργανισμού.

«Είχε βγει ο αγκώνας του δεξιού χεριού του βρέφους από τη θέση του. Ο γιατρός μού είπε ότι η συγκεκριμένη κάκωση πονάει φρικτά, ότι το παιδί έπρεπε να μεταφερθεί στο νοσοκομείο αμέσως μετά τον τραυματισμό του, δηλαδή το προηγούμενο απόγευμα, και ότι ο αγκώνας δεν βγαίνει με πέσιμο, αλλά μόνο με έντονο τράβηγμα του χεριού».

Μιλώντας στο MEGA εθελόντρια στην ίδια δομή καταγγέλλει ότι οι δωρεές δεν έφταναν ποτέ στα παιδιά.

Καταγγελίες για σεξουαλική κακοποίηση

Στο κύμα των καταγγελιών όμως προστίθενται και αυτές για σεξουαλική παρενόχληση και περίεργες συμπεριφορές από στέλεχος της δομής, όπως καταγγέλλει πρώην φιλοξενούμενος στη δομή της Χίου.

«Το προηγούμενο καλοκαίρι, όταν είχανε έρθει μαζί με τον … για διακοπές στη Χίο, ο … τον έχει σχεδόν σαν υπηρέτη του. Μας είχε πει ότι τον άγγιζε περίεργα, ότι τον ήθελε συνέχεια μέσα στο δωμάτιό του μαζί του. Περνούσαν ώρα μαζί στο δωμάτιό του».

Τις επόμενες μέρες, παιδιά που βρέθηκαν στη δομή αλλά και πρώην εργαζόμενοι θα περάσουν την πόρτα της εισαγγελίας για να περιγράψουν τα όσα σοκαριστικά καταγγέλλουν ότι έζησαν όλα αυτά τα χρόνια μέσα στην «Κιβωτό του Κόσμου».

Ακολουθήστε το Lykavitos.gr στο Google News
και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις


Διαβάστε ακόμη

ΕΟΔΥ: 4 θάνατοι σε μία εβδομάδα από κορωνοϊό, 13 διασωληνωμένοι – Ένας νεκρός από γρίπη

Τα στοιχεία για τον κορωνοϊό, τον ιό της γρίπης και τον RSV ανακοίνωσε το μεσημέρι της Πέμπτης ο Εθνικός Οργανισμός Δημόσιας Υγείας (ΕΟΔΥ) στην εβδομαδιαία έκθεση Επιδημιολογικής Ε...

Η Κωνσταντοπούλου ανέβηκε να μιλήσει στο βήμα της Βουλής με ένα «βουνό» από έγγραφα (Photos)

Με ένα «βουνό» από έγγραφα εμφανίστηκε στο βήμα της Βουλής η Ζωή Κωνσταντοπούλου, για την ομιλία της επί της πρότασης δυσπιστίας. H επικεφαλής της Πλεύσης Ελευθερίας χρειάστηκε τη ...

Ραφήνα: Στο νοσοκομείο με σοβαρά τραύματα γυναίκα έπειτα από επίθεση σκύλων σε χώρο στάθμευσης

Άγρια επίθεση από σκυλιά δέχθηκε γυναίκα στη Ραφήνα το πρωί της Τετάρτης. Η επίθεση έγινε στον χώρο στάθμευσης της οδού Μάντικα. Τα ζώα προκάλεσαν σοβαρά τραύματα στη γυναίκα, μ...

Φόρτωση άρθρων...