Παρασκευή
26 Απριλίου 2024

«Κιβωτός του Κόσμου»: Μάρτυρας επιβεβαίωσε κακοποιητικές συμπεριφορές

Κακοποιητικές συμπεριφορές σε βάρος τροφίμων της Κιβωτού του Κόσμου φέρεται να επιβεβαίωσε με την κατάθεσή του ενώπιον των εισαγγελέων ανηλίκων που διενεργούν την ποινική προκαταρκτική εξέταση ένας ακόμα πρώην εργαζόμενος στη δομή.

Παράλληλα η εισαγγελική έρευνα είναι σε πλήρη εξέλιξη, με εφόδους συνεχίζει το έργο της και η οικονομική αστυνομία που έχει καταφέρει να συγκεντρώσει στοιχεία από διάφορες δομές της Κιβωτού του Κόσμου ανά την Ελλάδα με στόχο να μην εξαφανιστούν στοιχεία.

Σύμφωνα με πληροφορίες, η εισαγγελία θεωρείται πιθανό ότι θα ερευνήσει ενδεχόμενες αξιόποινες πράξεις, όπως φοροδιαφυγή και ξέπλυμα βρώμικου χρήματος. Δεν αποκλείεται τα αδικήματα να διευρυνθούν σε πιθανή τέλεση απιστίας, υπεξαίρεσης ή απάτης αν ο διαχειριστικός έλεγχος οδηγήσει προς αυτή την κατεύθυνση και το ζητήσει η νέα διοίκηση της Κιβωτού.

Και αυτό γιατί πρόκειται για αδικήματα κατ’ έγκληση διωκόμενα και ως εκ τούτου για να ξεκινήσει ο έλεγχος αναγκαία προϋπόθεση, σύμφωνα με το νόμο είναι εντός τριμήνου να υποβληθεί μήνυση από το νέο Διοικητικό Συμβούλιο.

Έρευνα για ασέλγεια σε βάρος ανηλίκου και στη δομή του Βόλου

Νέες εξελίξεις στην υπόθεση της «Κιβωτού του Κόσμου», την ώρα που βρίσκονται στο «μικροσκόπιο» τόσο τα οικονομικά της μη κυβερνητικής οργάνωσης όσο και οι καταγγελίες περί κακοποίησης και ασέλγειας σε βάρος ανηλίκων.

Σύμφωνα με πληροφορίες, η Ασφάλεια του Βόλου ερευνά την περίπτωση ασέλγειας σε βάρος ανηλίκου από πρώην κορυφαίο στέλεχος της «Κιβωτού» και στη δομή του Βόλου.

Τον ανήλικο υπέδειξε στην κατάθεσή του στο Τμήμα Ανηλίκων ο 19χρονος που πρώτος άνοιξε τον «χορό» των καταγγελιών, οι οποίες στη συνέχεια πήραν την μορφή «χιονοστιβάδας».

Η εισαγγελία Βόλου έχει διατάξει την Ασφάλεια να βρει τον ανήλικο και να του πάρει κατάθεση.

Επιπλέον, η εντολή προς την Ασφάλεια είναι να διενεργήσει αυτοψία στην δομή του Βόλου και να φωτογραφίσει το πράσινο κλουβί, στο οποίο έχει καταγγελθεί ότι κρατούσαν παιδιά ως τιμωρία. Σε αυτό το πράσινο κλουβί και στον εγκλεισμό τους εκεί, έχουν αναφερθεί πέντε ανήλικα παιδιά σε συνεντεύξεις τους.

Ακολουθήστε το Lykavitos.gr στο Google News
και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις


Διαβάστε ακόμη

Πέθανε ο πατέρας του Γιάννη Καλλιάνου

Έφυγε από τη ζωή ο πατέρας του Γιάννη Καλλιάνου. Ο Γιάννης Καλλιάνος είχε περιγράψει τη σοβαρότητα της κατάστασης της υγείας του πατέρα του, εκφράζοντας μάλιστα, μέσα από ένα βί...

Αποκαταστάθηκε η κυκλοφορία στους δρόμους του κέντρου της Αθήνας που είχε διακοπεί λόγω βλάβης σε αγωγούς νερού

Αποκαταστάθηκε η κυκλοφορία των οχημάτων στους δρόμους στο κέντρο της Αθήνας, όπου είχε διακοπεί νωρίτερα λόγω βλάβης σε αγωγούς νερού, σύμφωνα με νεότερη ενημέρωση από την Αστυνομ...

ΕΟΔΥ: Μικρή αύξηση στη θετικότητα του κορωνοϊού

Μικρή αύξηση καταγράφει η θετικότητα του κορωνοϊού στην κοινότητα, την εβδομάδα 15-21 Απριλίου, σύμφωνα με την επιδημιολογική έκθεση του Εθνικού Οργανισμού Δημόσιας Υγείας (ΕΟΔΥ). ...

Φόρτωση άρθρων...