Τρίτη
16 Απριλίου 2024

«Κιβωτός του Κόσμου»: «Σαρώνουν» τα οικονομικά της δομής - Το θρίλερ με τα χρήματα της θυρίδας και οι νέες καταγγελίες

«Τυφώνας» εξελίξεων ακολουθεί την υπόθεση της «Κιβωτού του Κόσμου», καθώς στο φως της δημοσιότητας βγαίνουν ολοένα και νέες καταγγελίες, ενώ οι έλεγχοι που ξεκίνησαν στα οικονομικά της ΜΚΟ είναι σαρωτικοί και φέρνουν στην επιφάνεια δωρεές εκατομμυρίων.

Χαρακτηριστική είναι η σημερινή έφοδος της Οικονομικής Αστυνομίας στη «Κιβωτό Κόσμου» στη Χίο, όταν υπήρξε η πληροφορία ότι κάποιοι από τους εργαζόμενους της δομής προσπαθούν να εξαφανίσουν στοιχεία.

Σύμφωνα με πληροφορίες οι δωρεές που έγιναν στην οργάνωση, από το 2017 έως το 2022 είναι σχεδόν 33 εκατομμύρια ευρώ.

Όσον αφορά το ιδιοκτησιακό καθεστώς της δομής, σύμφωνα με πληροφορίες η Οικονομική Αστυνομία έχει φτάσει σε στοιχεία που αποδεικνύουν η πρεσβυτέρα, Σταματία Γεωργαντή, κατέχει το 50%, και το υπόλοιπο ποσοστό (50%) είναι στο όνομα της 86χρονης μητέρας του πατέρα Αντωνίου.

Την ίδια ώρα η Εισαγγελέα Ανηλίκων ερευνά ακόμη τρεις περιπτώσεις παιδιών για να διαπιστωθεί αν έχουν πέσει θύματα σεξουαλικής κακοποίησης.

Πρόκειται για ανήλικους τα ονόματα των οποίων σύμφωνα με την ΕΡΤ αναφέρθηκαν μέσα από μαρτυρίες στο πλαίσιο της εισαγγελικής έρευνας που είναι σε εξέλιξη.

Ήδη γίνεται προσπάθεια να πειστούν τα παιδιά προκειμένου να λύσουν τη σιωπή τους, να ξεπεράσουν τους φόβους τους και να μιλήσουν για όσα έχουν βιώσει.

Μέχρι στιγμής, έχουν καταθέσει 12 μάρτυρες, ενώ οι εισαγγελείς ανηλίκων αναμένεται να ζητήσουν τους απόρρητες αναφορές κοινωνικών λειτουργών για τα παιδιά ανάμεσα στα οποία περιλαμβάνονται όσα έχουν καταγγείλει κακοποίηση αλλά και όσα υπάρχει υποψία ότι πιθανώς έχουν κακοποιηθεί.

Την ίδια στιγμή, πρόσωπα από το περιβάλλον του πατέρα Αντώνιου, μετά από τα δημοσιεύματα ότι ο ιερέας είναι εξαφανισμένος, επικοινώνησαν με την Εισαγγελία και ενημέρωσαν ότι είναι στη διάθεση της Δικαιοσύνης όποτε του ζητηθεί. Ο ίδιος ο πατήρ Αντώνιος σύμφωνα με τη τηλεόραση του Star, είναι φιλοξενούμενος σε σπίτι στελέχους της δομής και από εκεί δηλώνει:

«Δεν είναι δυνατόν. Δεν μπορεί να έγιναν όλα αυτά. Δεν έκανα ποτέ κακό σε κανένα παιδί. Γιατί τα λένε αυτά;»

Η πληροφορία για απόκρυψη στοιχείων που κινητοποίησε τις Αρχές στη Χίο

Μία πληροφορία που έφτασε νωρίς σήμερα το πρωί στους αστυνομικούς στη Χίο, κινητοποίησε τις Αρχές, καθώς η πληροφορία αυτή ανέφερε πως κάποιοι από τους εργαζόμενους στη δομή της Κιβωτού του Κόσμου στο νησί προσπαθούν να εξαφανίσουν στοιχεία.

Οι αστυνομικοί ενημέρωσαν την Οικονομική Αστυνομία που αυτό το διάστημα διενεργεί σαρωτικό έλεγχο στα οικονομικά στοιχεία της ΜΚΟ και αυτή με τη σειρά της ενημέρωσε τον εισαγγελέα. Εκείνος με τη σειρά του έδωσε εντολή κλιμάκιο της Οικονομικής Αστυνομίας να μεταβεί στη Χίο και να κατασχέσει από το συγκεκριμένο κτήριο παραστατικά, βιβλία εσόδων-εξόδων και γενικά όλα τα οικονομικά έγγραφα που θα βοηθήσουν στη διενέργεια της έρευνας.

Από νωρίς το πρωί μέχρι και αργά το απόγευμα το κλιμάκιο παρέμενε στο κτήριο και συνέχιζε τη συλλογή των στοιχείων.

Αδειάζουν κρυφά μέχρι μυστικές θυρίδες

Συνέχεια στην αποκάλυψη της εφημερίδας «Τα ΝΕΑ», ότι πρώην στέλεχος της «Κιβωτού του Κόσμου» μετέβη με απόλυτη μυστικότητα σε τράπεζα, στο κέντρο της Αθήνας, και άδειασε τραπεζική θυρίδα, έδωσε απόψε ο τηλεοπτικός σταθμός Mega.

Το πρόσωπο που άδειασε τη θυρίδα είναι η πρεσβυτέρα, Σταματία Γεωργαντή, σύμφωνα με την εκπομπή Live News.

Πολλά ερωτήματα δημιουργεί η αποκάλυψη του αστυνομικού συντάκτη, Βασίλη Λαμπρόπουλου, σχετικά με την πρεσβυτέρα, η οποία πριν από δύο ημέρες άδειασε όλο το περιεχόμενο τραπεζικής θυρίδας.

Ερωτήματα και προβληματισμό δημιουργεί η κίνηση της πρεσβυτέρας να αδειάσει θυρίδα που είχε στην κατοχή της μαζί με τον πατέρα Αντώνιο.

Όπως αποκάλυψε στο MEGA ο αστυνομικός συντάκτης, Βασίλης Λαμπρόπουλος, η πρεσβυτέρα πριν από δύο ημέρες επισκέφτηκε υποκατάστημα κεντρικής τράπεζας της Αθήνας και άδειασε όλο το περιεχόμενο τραπεζικής θυρίδας, την ώρα που είχαν ξεκινήσει οι οικονομικοί έλεγχοι στις δομές της «Κιβωτού του Κόσμου» και είχε αλλάξει και το διοικητικό συμβούλιο.

Την ίδια ώρα, σύμφωνα πάντα με το ρεπορτάζ του Βασίλη Λαμπρόπουλου, η πρεσβυτέρα επικοινώνησε με άλλη τράπεζα προκειμένου να δηλώσει την επιθυμία της να ανοίξει άλλη θυρίδα, γεγονός που υποδηλώνει πως υπάρχει μία συγκροτημένη προσπάθεια να εξαϋλωθούν τα ίχνη από διακίνηση χρηματικών ποσών ή άλλων αγαθών που είχαν δοθεί στην «Κιβωτό του Κόσμου».

Ακολουθήστε το Lykavitos.gr στο Google News
και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις


Διαβάστε ακόμη

Ένας νεκρός από την κατάρρευση τμήματος κτιρίου στο Πασαλιμάνι - Επτά προσαγωγές (εικόνες)

Τραγική κατάληξη είχε η κατάρρευση τμήματος κτηρίου στον Πειραιά νωρίτερα το πρωί της Τρίτης καθώς οι τελευταίες πληροφορίες κάνουν λόγο για έναν νεκρό. Σύμφωνα με αστυνομικές π...

Ενέδρα από ανήλικους ληστές σε μαθητή στο Αίγιο

Το γεγονός ότι η πλατεία των Υψηλών Αλωνίων στο Αίγιο ήταν γεμάτη κόσμο, μέρα-μεσημέρι της Κυριακής, δεν εμπόδισε τρεις θρασύτατους ανήλικους να περικυκλώσουν ένα επίσης ανήλικο πα...

Φόρτωση άρθρων...