Παρασκευή
29 Μαρτίου 2024

Κλειστά τα σχολεία τη Δευτέρα στη Δυτική Λέσβο εξαιτίας των σεισμών

Ελλάδα

Με απόφαση του δημάρχου Δυτικής Λέσβου, Ταξιάρχη Βέρρου, θα παραμείνουν κλειστά την ερχόμενη Δευτέρα 9 Ιανουαρίου τα σχολεία πρωτοβάθμιας και δευτεροβάθμιας εκπαίδευσης του δήμου, προκειμένου να ελεγχθούν από κλιμάκια μηχανικών για τυχόν ζημιές από τη σεισμική διεργασία.

Επίσης, και βάσει των πρώτων αυτοψιών στα δημόσια κτίρια -κατά κύριο λόγο στις περιοχές του Μανταμάδου, της Κάπης, της Πελόπης, της Στύψης, του Λεπετύμνου και της Αργένου στη βόρεια Λέσβο- ειδικό κλιμάκιο μηχανικών που θα φτάσει στη Λέσβο από την Αθήνα τη Δευτέρα, θα προβεί στους απαραίτητους ελέγχους.

Καταμέτρηση «πληγών» στη βόρεια Λέσβο από το σεισμό

Στο μεταξύ πριν από λίγο έγιναν γνωστές ζημιές στο χωριό Λεπέτυμνος το οποίο θεωρείται ότι βρίσκεται «πάνω» στο πρωινό σεισμικό επίκεντρο. Τόσο στο νηπιαγωγείο του χωριού, στα γραφεία της κοινότητας και στο ιατρείο όσο και σε περισσότερα από 10 σπίτια, σύμφωνα με δήλωση του προέδρου της Κοινότητας Θέμη Καμμένου, διαπιστώθηκαν ρηγματώσεις που χρήζουν έλεγχο.
 

Ακολουθήστε το Lykavitos.gr στο Google News
και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις


Διαβάστε ακόμη

Νατσιός: «Μια Κυβέρνηση που δεν αφουγκράζεται τα θέλω του λαού της είναι καταδικασμένη»

«Είναι απερίγραπτη η διαστρέβλωση της αλήθειας», υποστήριξε στην αρχή της ομιλίας του στη Βουλή ο πρόεδρος της Νίκης, Δημήτρης Νατσιός. «Αλήθεια είναι η αλήθεια που συμφέρει εσά...

Αφέθηκαν ελεύθερα τα μέλη της σπείρας που «ρήμαζε» σπίτια στα Βόρεια Προάστια - Δέχθηκαν να αποζημιώσουν τα θύματά τους

Ελεύθερα αφέθηκαν τα μέλη της συμμορίας που άδειαζε σπίτια στα Βόρεια Προάστια, με τον πρόεδρο της ένωσης αστυνομικών υπαλλήλων Νοτιοανατολικής Αττικής, Γιώργος Καλλιακμάνης, να δη...

Φόρτωση άρθρων...