Δευτέρα
29 Απριλίου 2024

Επεισόδια από Ρομά σε Θεσσαλονίκη και Μενίδι (Videos&Photos)

Χτύπησαν οδηγό λεωφορείου στο Μενίδι. Κλειστή η Λεωφόρος ΝΑΤΟ από επεισόδια για τον 17χρονο. Για περίπου μια ώρα έμεινε κλειστή η Μεσογείων στο ύψος του Νομισματοκοπείου. Αντιεξουσιαστές πέταξαν πυρσούς, ξύλα και πέτρες στους αστυνομικούς στο ΑΠΘ.

Ελλάδα

Επεισόδια σημειώθηκαν στο Αριστοτέλειο Πανεπιστήμιο Θεσσαλονίκης, έπειτα από την ολοκλήρωση της πορείας διαμαρτυρίας για τον θάνατο του 17χρονου Ρομά στη Βοιωτία από πυροβολισμό αστυνομικού, που πραγματοποίησαν αντιεξουσιαστές.

Πληροφορίες αναφέρουν ότι ομάδα αντιεξουσιαστών επιτέθηκαν με μολότοφ, ξύλα και πυρσούς και άλλα αντικείμενα στις δυνάμεις των ΜΑΤ, που απάντησαν με δακρυγόνα κρότου λάμψης.

Οι διαδηλωτές ξεκίνησαν λίγο μετά τις 8 το απόγευμα από την πλατεία της Καμάρας και κινήθηκαν σε κεντρικούς δρόμους της πόλης. Έκαναν λόγο για «κρατική δολοφονία» του 17χρονου και φώναζαν συνθήματα κατά της Αστυνομίας. Την πορεία συνόδευσαν αστυνομικές δυνάμεις.

Επεισόδια από Ρομά σε Θεσσαλονίκη
Επεισόδια από Ρομά σε Θεσσαλονίκη
Επεισόδια από Ρομά σε Θεσσαλονίκη
Επεισόδια από Ρομά σε Θεσσαλονίκη
επεισόδια Θεσσαλονίκη

Δεκάδες κουκουλοφόροι εισήλθαν στον χώρο του Αριστοτελειου Πανεπιστημίου Θεσσαλονίκης και επιτέθηκαν με πυρσούς, ξύλα, πέτρες και άλλα αντικείμενα, στις δυνάμεις των ΜΑΤ που βρίσκονταν επί της οδού Αγίου Δημητρίου, πίσω από τη Σχολή Θετικών Επιστημών. Οι δυνάμεις των ΜΑΤ τους απωθησαν κάνοντας χρήση δακρυγόνων και χειροβομβίδων κρότου λάμψης. Τα άτομα απομακρύνθηκαν γύρω στις 9:30 με τις δυνάμεις της ΕΛ.ΑΣ. να βρίσκονται σε ετοιμότητα. Παράλληλα, η ΕΛ.ΑΣ. προχώρησε και σε προσαγωγές.

Έβαλαν φωτιά σε κάδους στη Μεσογείων

Νωρίτερα, έκλεισε η λεωφόρος Μεσογείων στο ρεύμα προς Αθήνα στο ύψος του Νομισματοκοπείου στο Χαλάνδρι λόγω των πυρκαγιών που άναψαν Ρομά, αντιδρώντας για τον θάνατο του 17χρονου στη Βοιωτία από πυροβολισμό αστυνομικού. Η Μεσογείων έμεινε κλειστή για μία ώρα. 

Γύρω στους 50 Ρομά προκάλεσαν επεισόδια στη Μεσογείων με ορισμένους να βάζουν φωτιά σε κάδους στις δεξιές λωρίδες κυκλοφορίας, με αποτέλεσμα η κίνηση να διεξάγεται από την αριστερή λωρίδα. Δυνάμεις της Αστυνομίας έφτασαν στο Νομισματοκοπείο.

Επεισόδια στο Μενίδι

Την ίδια ώρα, επεισόδια ξέσπασαν και στο Μενίδι όπου περίπου 20 Ρομά πετούν πέτρες στη συμβολή των οδών Λιοσίων και Μόρνου έναντι δυνάμεων της αστυνομίας. Σύμφωνα με πληροφορίες, το ΕΚΑΒ δέχτηκε κλήση μετά από ξυλοδαρμό οδηγού λεωφορείου από Ρομά.

Έκλεισε η Λεωφόρος ΝΑΤΟ στον Ασπρόπυργο

Έκλεισε λίγο μετά τις 10:00 το βράδυ της Τετάρτης, λόγω επεισοδίων για τον θάνατο του 17χρονου.

Σύμφωνα με τις πληροφορίες έχουν γίνει τέσσερις προσαγωγές από την Ελληνική Αστυνομία κατά την διάρκεια συγκρούσεων στον Ασπρόπυργο.

Διαμαρτυρίες έγιναν νωρίτερα και στη Χαλκίδα και στο Λεοντάρι Βοιωτίας.

 

Ακολουθήστε το Lykavitos.gr στο Google News
και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις


Διαβάστε ακόμη

Απίστευτο περιστατικό στην Κρήτη: Απόπειρα εμπρησμού με drone σε επιχείρηση στις Μαργαρίτες Ρεθύμνου

Μια απίστευτη απόπειρα εμπρησμού σε επιχείρηση ζωοτροφών στις Μαργαρίτες Μυλοποτάμου στο Ρέθυμνο ερευνούν οι αρχές. Ακόμα πιο απίστευτο είναι ότι ο εκρηκτικός μηχανισμός «π...

Ανατροπή νταλίκας στον Άγιο Κωνσταντίνο - Κλειστή η εθνική οδός στο ρεύμα προς Αθήνα - Πώς διεξάγεται η κυκλοφορία

Tροχαίο ατύχημα με ανατροπή νταλίκας σημειώθηκε στην έξοδο της δεύτερης σήραγγας της εθνικής οδού Αθηνών – Λαμίας, στο ύψος του Αγίου Κωνσταντίνου, λίγο μετά τις 8:30 το βράδυ της ...

Φόρτωση άρθρων...