Τετάρτη
15 Μαΐου 2024

Κωνσταντίνος Πολυχρονόπουλος: Θα απαντήσω μόνο στη Δικαιοσύνη και σε όσους έχουν δώσει χρήματα

Την πρόθεσή του να λογοδοτήσει μόνο στη Δικαιοσύνη εξέφρασε ο Κωνσταντίνος Πολυχρονόπουλος, ο οποίος κατηγορείται για ξέπλυμα μαύρου χρήματος και σύσταση εγκληματικής οργάνωσης.

Σε δηλώσεις του στο MEGA,ο επικεφαλής της Κοινωνικής Κουζίνας «Άλλος Άνθρωπος», ξεκαθάρισε πως ο ίδιος θα απαντήσει για όσα του καταλογίζονται μόνο στην ελληνική Δικαιοσύνη και σε όλους όσοι έβαλαν έστω και ένα ευρώ στην οργάνωση.

Ο Κωνσταντίνος Πολυχρονόπουλος είπε πως όποιος τον αναζητά θα τον βρει στο σπίτι του «Άλλου Ανθρώπου»: «Είμαι στον «Άλλον Άνθρωπο» και είμαι εδώ και όποιος θέλει να έρθει να με βρει εδώ».

«Στους μόνους που θα απολογηθώ είναι στη δικαιοσύνη, όταν με καλέσει, και στους ανθρώπους που έχουν βάλει έστω και ένα ευρώ. Έχω πει πολλές φορές ότι θέλω να ευχαριστήσω τους ανθρώπους που έρχονται εδώ και βοηθούν, και τον κόσμο που πίστευε και πιστεύει σε μένα», είπε χαρακτηριστικά. 

Ο χώρος του έχει μόνο ένα μπάνιο, ένα διπλό κρεβάτι στο οποίο κοιμάται και ένα παράθυρο καλυμμένο με μαύρες κουρτίνες.

Σύμφωνα με το ρεπορτάζ του MEGA, ο Κωνσταντίνος Πολυχρονόπουλος, δείχνει το δωμάτιο στο οποίο μένει όλες αυτές τις μέρες που η μία αποκάλυψη διαδέχεται την άλλη και η εισαγγελική έρευνα βρίσκεται σε εξέλιξη. 

«Έχω πει πολλές φορές ότι θέλω να ευχαριστήσω τον κόσμο που με πίστεψε και με πιστεύουν ακόμα. Θέλω να ευχαριστήσω και τον κόσμο που έρχεται εδώ αυτή την στιγμή. Μου δίνει ελπίδα ότι θα εξακολουθεί να υπάρχει ”Ο Άλλος Άνθρωπος”», αναφέρει ο Κωνσταντίνος Πολυχρονόπουλος. 

Ο Νίκος Αλεξανδρής, δικηγόρος του Κωνσταντίνου Πολυχρονόπουλου δήλωσε: «Είναι λυτρωτική η εισαγγελική παρέμβαση, γιατί θα πάψουμε να μιλάμε για φαντάσματα και κουκούλες και μαρτυρίες». «Δεν είναι σε καλή ψυχολογική κατάσταση. Και η μητέρα που στα 80 της καλείται να δίνει εξηγήσεις για εγκληματική οργάνωση» πρόσθεσε ο δικηγόρος.

Την ίδια ώρα, οι Αρχές ξεσκονίζουν τραπεζικούς λογαριασμούς, δωρεές και τη δράση του σε στοιχηματικές εταιρείες, σε μια προσπάθεια να διαπιστώσουν εάν έχουν διαπραχθεί τα αδικήματα του ξέπλυμα μαύρου χρήματος, της νομιμοποίησης εσόδων από παράνομες δραστηριότητες και της εγκληματικής οργάνωσης.

Ακολουθήστε το Lykavitos.gr στο Google News
και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις


Διαβάστε ακόμη

Σκάνδαλο στη Σουηδία με το «εργοστάσιο» ακροδεξιών τρολ - Πώς αξιοποιούσαν την τεχνητή νοημοσύνη

Πολιτική «καταιγίδα» έχει προκαλέσει στη Σουηδία η αποκάλυψη «εργοστασίου» ακροδεξιών τρολ. Σουηδικό τηλεοπτικό δίκτυο αποκάλυψε ότι το ακροδεξιό κόμμα των Σουηδών Δημοκρατών (SD),...

Εκκένωση κατάληψης στη Νομική: Βρέθηκαν αντιασφυξιογόνες μάσκες, κράνη και στειλιάρια - 28 συλλήψεις (Photos)

Σε 28 συλλήψεις προχώρησε η Αστυνομία έπειτα από την εκκένωση της κατάληψης στη Νομική Σχολή. Πληροφορίες, πρόκειται για 18 γυναίκες και 10 άνδρες, στους οποίους ασκήθηκαν διώξεις ...

Φόρτωση άρθρων...