Παρασκευή
29 Μαρτίου 2024

Κοντέινερ με 11 εκατoμμύρια λαθραία τσιγάρα εντοπίστηκε στον Πειραιά

Ελλάδα

Στον εντοπισμό και την κατάσχεση δέκα εκατομμυρίων εννιακοσίων εξήντα χιλιάδων (10.960.000) λαθραίων τσιγάρων, προέβησαν, πρωινές ώρες σήμερα στελέχη του Γραφείου Ασφαλείας του Κεντρικού Λιμεναρχείου Πειραιά σε συνεργασία με τελωνειακούς υπαλλήλους και στελέχη της Διεύθυνσης Δίωξης Ναρκωτικών και Λαθρεμπορίου του Αρχηγείου του Λιμενικού.

Ειδικότερα, κατόπιν διερεύνησης πληροφοριών στις 06.07.2022, δεσμεύτηκε εμπορευματοκιβώτιο, που εκφορτώθηκε στον Σταθμό εμπορευματοκιβωτίων στο λιμάνι του Πειραιά, προερχόμενο από τα Ηνωμένα Αραβικά Εμιράτα, με δηλωμένο φορτίο γυάλινα είδη και τελικό προορισμό το Μαυροβούνιο. Στη συνέχεια, την 07.07.2022, διενεργήθηκε έλεγχος από την ομάδα X-RAY του Γ΄ Τελωνείου Πειραιά, από την οποία κρίθηκε απαραίτητος ο περαιτέρω φυσικός έλεγχος του εν λόγω εμπορευματοκιβωτίου.
Πρωινές ώρες σήμερα και κατόπιν ένδειξης τελωνειακού σκύλου ανίχνευσης καπνικών προϊόντων Κ9, στελέχη της Διεύθυνσης Δίωξης Ναρκωτικών και τελωνειακούς υπαλλήλους προέβησαν στην αποσφράγιση και στον καθολικό έλεγχο του ανωτέρω εμπορευματοκιβωτίου, όπου βρέθηκαν και κατασχέθηκαν συνολικά πεντακόσια σαράντα οκτώ χιλιάδες (548.000) πακέτα τσιγάρων με είκοσι τσιγάρα έκαστο, που αντιστοιχούν σε δέκα εκατομμύρια εννιακόσια εξήντα χιλιάδες (10.960.000) τσιγάρα.

Το συνολικό ποσό διαφυγόντων δασμών και λοιπών φόρων, ανέρχεται στο ποσό των δύο εκατομμυρίων τριακοσίων είκοσι μία χιλιάδων ογδόντα ενός ευρώ και πενήντα πέντε λεπτών (2.321,81,55 ευρώ), ενώ η κατασχεθείσα ποσότητα καθώς και το κατασχεθέν εμπορευματοκιβώτιο παραδόθηκαν στο Γ΄ Τελωνείο Πειραιά.

Την προανάκριση της υπόθεσης έχει αναλάβει το Κεντρικό Λιμεναρχείο Πειραιά.

Ακολουθήστε το Lykavitos.gr στο Google News
και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις


Διαβάστε ακόμη

Ισόβια κάθειρξη για την Ρούλα Πισπιρίγκου - Ομόφωνα ένοχη για την ανθρωποκτονία της Τζωρτζίνας

Ένοχη για την ανθρωποκτονία της πρωτότοκης 9χρονης κόρης της Τζωρτζίνας κρίθηκε από τη Δικαιοσύνη η Ρούλα Πισπιρίγκου, η οποία παρά τη σθεναρή επιμονή της ότι είναι αθώα και δεν σκ...

ΓΣΕΕ: Ανακοίνωσε γενική απεργία στις 17 Απριλίου

Απόφαση για διεξαγωγή γενικής απεργίας στις 17 Απριλίου έλαβε η ΓΣEΕ όπως ανακοίνωσε την Παρασκευή λίγη ώρα μετά την ομιλία Μητσοτάκη στο υπουργικό συμβούλιο για αύξηση του κατώτατ...

Φόρτωση άρθρων...