Πέμπτη
28 Μαρτίου 2024

Κως: Τούρκοι δουλέμποροι επιχείρησαν να εμβολίσουν σκάφη του Λιμενικού (Photos

Επεισόδιο σημειώθηκε στη θαλάσσια περιοχή της Κω όταν Τούρκοι δουλέμποροι επιχείρησαν να εμβολίσουν σκάφη του Λιμενικού. 

Τουλάχιστον 40 μετανάστες αποβίβασαν χθες το βράδυ σε ακτές της Κω δύο ταχύπλοα, τα οποία ακινητοποιήθηκαν από το Λιμενικό έπειτα από καταδίωξη.

Στη διάρκεια της επιχείρησης συνελήφθησαν τέσσερα άτομα που φέρονται ως οι διακινητές.

«Βραδινές ώρες χθες, περιπολικό σκάφος Λ.Σ.-ΕΛ.ΑΚΤ. ευρισκόμενο σε προγραμματισμένη περιπολία, με τη συνδρομή εποχούμενης ομάδας του Γραφείου Ασφάλειας του Λιμεναρχείου Κω σε συνεργασία με την Διεύθυνση Ασφαλείας και Προστασίας Θαλασσίων Συνόρων (ΔΑΠΘΑΣ), εντόπισαν ταχύπλοο πολυεστερικό σκάφος να κινείται με μεγάλη ταχύτητα, χωρίς φανούς ναυσιπλοΐας, και να αποβιβάζει είκοσι περίπου αλλοδαπούς, στις ακτές θαλάσσιας περιοχής “ΘΕΡΜΑ” ν. Κω.

Μετά την ολοκλήρωση της αποβίβασης, το ταχύπλοο ανέπτυξε μεγάλη ταχύτητα, κινούμενο προς τις έναντι τουρκικές ακτές, ενώ το περιπολικό σκάφος Λ.Σ.-ΕΛ.ΑΚΤ. προέβη σε χρήση φωτεινών και ηχητικών σημάτων για να το ακινητοποιήσει, με αρνητικά αποτελέσματα.

Ακολούθησε καταδίωξη, με τον χειριστή του ταχύπλοου σκάφους να προβαίνει σε επανειλημμένες απόπειρες εμβολισμού του περιπολικού σκάφους Λ.Σ.-ΕΛ.ΑΚΤ., ενώ το πλήρωμα του σκάφους Λ.Σ.-ΕΛ.ΑΚΤ. προέβη σε ρίψη προειδοποιητικών βολών σε ασφαλή τομέα, με αρνητικά αποτελέσματα και εν συνεχεία σε ρίψη στοχευμένων βολών ακριβείας στους εξωλέμβιους κινητήρες, σύμφωνα με τους κανόνες εμπλοκής, με αποτέλεσμα την ακινητοποίηση του ταχύπλοου και τη σύλληψη δύο (02) αλλοδαπών χειριστών, φερόμενων ως διακινητών των υπολοίπων», αναφέρει σε ανακοίνωσή του το Λιμενικό.

«Επίσης, βραδινές ώρες χθες, περιπολικό σκάφος Λ.Σ.-ΕΛ.ΑΚΤ. εντόπισε πνευστό ταχύπλοο σκάφος να κινείται με μεγάλη ταχύτητα, χωρίς φανούς ναυσιπλοΐας, προς την παραθαλάσσια περιοχή “ΠΡΟΦΗΤΗ ΖΑΧΑΡΙΑ” ν. Κω, όπου και αποβίβασε είκοσι περίπου αλλοδαπούς.

Μετά την αποβίβαση, το ταχύπλοο ανέπτυξε μεγάλη ταχύτητα, κινούμενο προς τις έναντι τουρκικές ακτές, ενώ το περιπολικό σκάφος Λ.Σ.-ΕΛ.ΑΚΤ. προέβη σε χρήση φωτεινών και ηχητικών σημάτων για να το ακινητοποιήσει, με αρνητικά αποτελέσματα.

Ακολούθησε καταδίωξη, με τον χειριστή του Τ/Χ σκάφους να προβαίνει σε επανειλημμένες απόπειρες εμβολισμού του περιπολικού σκάφους Λ.Σ.-ΕΛ.ΑΚΤ., ενώ το πλήρωμα του σκάφους Λ.Σ.-ΕΛ.ΑΚΤ. προέβη σε ρίψη προειδοποιητικών βολών σε ασφαλή τομέα, με αρνητικά αποτελέσματα και εν συνεχεία σε ρίψη στοχευμένων βολών ακριβείας στους εξωλέμβιους κινητήρες, σύμφωνα με τους κανόνες εμπλοκής, με αποτέλεσμα την ακινητοποίηση του σκάφους. Κατά την προσέγγιση, οι δύο επιβαίνοντες πήδηξαν στη θάλασσα, περισυνελέγησαν όμως από τα στελέχη Λ.Σ.-ΕΛ.ΑΚΤ. και συνελήφθησαν, φερόμενοι ως διακινητές», προσθέτει το Λιμενικού.

Στελέχη του Γραφείου Ασφάλειας εντόπισαν και συνέλαβαν στην στεριά έξι από τους αποβιβασθέντες αλλοδαπούς και στη συνέχεια εντοπίστηκαν εντός λεωφορείου ΚΤΕΛ ακόμη 37 άτομα. Από τη Λιμενική Αρχή Κω που διενεργεί την προανάκριση, κατασχέθηκαν τα δύο ταχύπλοα σκάφη.

Οι φωτογραφίες που έδωσε στη δημοσιότητα το Λιμενικό:

Κως: Τούρκοι δουλέμποροι επιχείρησαν να εμβολίσουν σκάφη του Λιμενικού
Κως: Τούρκοι δουλέμποροι επιχείρησαν να εμβολίσουν σκάφη του Λιμενικού
Κως: Τούρκοι δουλέμποροι επιχείρησαν να εμβολίσουν σκάφη του Λιμενικού
Κως: Τούρκοι δουλέμποροι επιχείρησαν να εμβολίσουν σκάφη του Λιμενικού

 

Κως: Τούρκοι δουλέμποροι επιχείρησαν να εμβολίσουν σκάφη του Λιμενικού

Ακολουθήστε το Lykavitos.gr στο Google News
και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις


Διαβάστε ακόμη

Πάτρα: Μαθητής έπαθε ηλεκτροπληξία από γυμνό καλώδιο στις σκάλες του σχολείου του

Από θαύμα σώθηκε μαθητής λυκείου στην Πάτρα, όταν υπέστη ηλεκτροπληξία καθώς ακούμπησε γυμνό καλώδιο ρεύματος το οποίο εξείχε από εντοιχισμένο «κουτί» στις σκάλες του σχολικού συγκ...

Ραφήνα: Στο νοσοκομείο με σοβαρά τραύματα γυναίκα έπειτα από επίθεση σκύλων σε χώρο στάθμευσης

Άγρια επίθεση από σκυλιά δέχθηκε γυναίκα στη Ραφήνα το πρωί της Τετάρτης. Η επίθεση έγινε στον χώρο στάθμευσης της οδού Μάντικα. Τα ζώα προκάλεσαν σοβαρά τραύματα στη γυναίκα, μ...

Φόρτωση άρθρων...