Παρασκευή
29 Μαρτίου 2024

Κρήτη: Απάτη-μαμούθ σε βάρος του Δημοσίου στο Ηράκλειο

Ελλάδα

Μεγάλη απάτη σε βάρος του Δημοσίου αποκαλύφθηκε στο Ηράκλειο στην Κρήτη.  Από το Τμήμα Οργανωμένου Εγκλήματος Κρήτης σχηματίστηκε δικογραφία σε βάρος πέντε ημεδαπών για τα κατά περίπτωση αδικήματα της απάτης και πλαστογραφίας κατ’ εξακολούθηση, της χρήσης νοθευμένων εγγράφων και της παράβασης καθήκοντος.

Σύμφωνα με την Αστυνομία, έπειτα από ενδελεχή έρευνα και αξιοποίηση πληροφοριών, στοιχείων και ειδικών ανακριτικών πράξεων και με τη συνδρομή ειδικών πραγματογνωμόνων, διορισθέντων από την Περιφέρεια Κρήτης, προέκυψε ότι τρεις ημεδαποί, οι οποίοι διατηρούν γραφείο διεκπεραίωσης υποθέσεων στο Ηράκλειο, και μία ημεδαπή εργαζόμενη σε αυτό ενεργούσαν ως κατ’ εξουσιοδότηση διεκπεραιωτές πράξεων έκδοσης άδειας (ταξινόμησης) ή μεταβίβασης κυριότητας οχημάτων στη Διεύθυνση Μεταφορών και Επικοινωνιών της Περιφερειακής Ενότητας Ηρακλείου.

Από τους πελάτες τους συγκέντρωναν τα απαραίτητα έγγραφα και το αντίστοιχο ποσό (τέλος έκδοσης) που προβλέπεται για την έκδοση αδειών, μεταβίβαση αδειών κυκλοφορίας οχημάτων και λάμβαναν και τη σχετική αμοιβή τους. 

Στη συνέχεια, αντί να καταβάλουν το προβλεπόμενο από τη νομοθεσία χρηματικό ποσό για τις κατά περίπτωση υποθέσεις, προέβαιναν σε κατάθεση μικρότερου ποσού, πραγματοποιώντας συναλλαγή μέσω μηχανήματος αυτόματης συναλλαγής και παραποιούσαν την εκτυπωμένη απόδειξη συναλλαγής, προκειμένου να φαίνεται το προβλεπόμενο ποσό.

Ακόμα, με το πρόσχημα της γρήγορης διεκπεραίωσης των υποθέσεων και της υποβοήθησης του έργου υπαλλήλου της Διεύθυνσης Μεταφορών και Επικοινωνιών της Περιφερειακής Ενότητας Ηρακλείου, παρελάμβαναν από αυτόν και συμπλήρωναν πρωτότυπα σφραγισμένα επισυναπτόμενα έγγραφα. Με αυτόν τον τρόπο είχαν -από το 2011 και έως την 1η Σεπτεμβρίου 2022- ζημιώσει το Ελληνικό Δημόσιο κατά τουλάχιστον 874.780 ευρώ, σύμφωνα με τον ειδικό λογιστικό έλεγχο που διενεργήθηκε.

Στο πλαίσιο της προανάκρισης της ανωτέρω υπηρεσίας, πραγματοποιήθηκαν έρευνες στις οικίες των ημεδαπών όπου βρέθηκαν και κατασχέθηκαν, μεταξύ άλλων, το χρηματικό ποσό των 20.290 ευρώ, πλήθος εγγράφων, σφραγίδων και σχετικών πειστηρίων, ανάμεσά τους και 13 πρωτότυπα σημειώματα είσπραξης τέλους αδείας και τέλους μεταβίβασης οχημάτων κενά περιεχομένου και φέροντα στρογγυλή σφραγίδα υπηρεσίας, ατομική σφραγίδα και υπογραφή υπαλλήλου της Διεύθυνσης Μεταφορών και Επικοινωνιών της Περιφερειακής Ενότητας Ηρακλείου.

Η προανάκριση συνεχίζεται από το Τμήμα Οργανωμένου Εγκλήματος Κρήτης.

Ακολουθήστε το Lykavitos.gr στο Google News
και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις


Διαβάστε ακόμη

Βελόπουλος για ΠΑΣΟΚ και ΣΥΡΙΖΑ: Πολιτικό λάθος η πρόταση δυσπιστίας – Συσπειρώσατε την Ν.Δ.

Αιχμές κατά της Kυβέρνησης, του ΠΑΣΟΚ και του ΣΥΡΙΖΑ άφησε στην ομιλία του στην Βουλή ο πρόεδρος της Ελληνικής Λύσης, Κυριάκος Βελόπουλος. Για τον ΣΥΡΙΖΑ και το ΠΑΣΟΚ ανέφερε ότ...

Χαρίτσης: «Φοβικές οι ηγεσίες ΠΑΣΟΚ και ΣΥΡΙΖΑ - Δεν μας ενδιαφέρουν και δεν εμπλεκόμαστε οι παρασκηνιακές διαβουλεύσεις»

Αιχμές κατά του ΠΑΣΟΚ και του ΣΥΡΙΖΑ άφησε ο πρόεδρος της Νέας Αριστεράς, Αλέξης Χαρίτσης, καθώς χαρακτήρισε «φοβικές» τις ηγεσίες των δύο κομμάτων. «Δεν μας ενδιαφέρουν και δεν ...

Νατσιός: «Μια Κυβέρνηση που δεν αφουγκράζεται τα θέλω του λαού της είναι καταδικασμένη»

«Είναι απερίγραπτη η διαστρέβλωση της αλήθειας», υποστήριξε στην αρχή της ομιλίας του στη Βουλή ο πρόεδρος της Νίκης, Δημήτρης Νατσιός. «Αλήθεια είναι η αλήθεια που συμφέρει εσά...

Φόρτωση άρθρων...