Δευτέρα
28 Νοεμβρίου 2022

Κρήτη: Mαζικά κρούσματα γαστρεντερίτιδας στις Αρχάνες

Μαζικά κρούσματα γαστρεντερίτιδας εκδηλώθηκαν σε κατοίκους στις Αρχάνες στο Ηράκλειο Κρήτης. 

Στους κατοίκους έχει προκληθεί μεγάλη αναστάτωση και ανησυχία. Πολλοί αποδίδουν τα κρούσματα αυτά στο νερό και στην ελλιπή χλωρίωση των δεξαμενών υδροδότησης.

Καθησυχαστικός εμφανίστηκε ο προϊστάμενος διεύθυνσης Δημόσιας Υγείας της Περιφέρειας Κρήτης, Μανώλης Λουμπούνης. Σε δηλώσεις του στο «Ράδιο Κρήτη» τόνισε ότι έχουν ήδη ληφθεί δείγματα από δεξαμενές νερού, σπίτια και σχολεία και τα αποτελέσματα των αναλύσεων αναμένονται σήμερα.

Το φαινόμενο ξεκίνησε πριν από περίπου δύο εβδομάδες από δημοτικό σχολείο των Αρχανών και γρήγορα εξαπλώθηκε γρήγορα σε όλη την κοινότητα, σύμφωνα με το ekriti.gr.

«Η πρώτη εικόνα που έχουμε, παραπέμπει εντεροϊό και συγκεκριμένα σε ιογενή γαστρεντερίτιδα, η οποία δεν φαίνεται να έχει σχέση με το νερό. Η ιογενής γαστρεντερίτιδα μεταδίδεται πολύ εύκολα», είπε ο Μιχάλης Λουμπούνης.

Τα συμπτώματα που έχουν όσοι νόσησαν είναι διάρροια, έμετοι και σε λιγότερες περιπτώσεις πυρετός και το κοινό χαρακτηριστικό είναι ότι η νόηση διαρκεί 1,5 με δύο 24ωρα. Η μικροβιακή γαστρεντερίτιδα δίνει πολύ πιο σοβαρά συμπτώματα, και σε πολλές περιπτώσεις χρειάζεται και νοσηλεία.

Τις τελευταίες δύο εβδομάδες νόσησαν περίπου 300 άτομα στις Αρχάνες.

Ακολουθήστε το Lykavitos.gr στο Google News
και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις


Διαβάστε ακόμη

Τραγωδία στο κέντρο της Αθήνας - Ενας ανήλικος νεκρός μετά από φωτιά σε διαμέρισμα

Φωτιά ξέσπασε το βράδυ της Κυριακής σε διαμέρισμα στο κέντρο της Αθήνας. Πιο συγκεκριμένα η φωτιά ξέσπασε σε διαμέρισμα πολυκατοικίας στην οδό Αλκυόνης και επί τόπου έσπευσαν πέντε...

Φόρτωση άρθρων...