Σαββάτο
20 Απριλίου 2024

Μενίδι: «Ξύπνησαν» οι τραγικές μνήμες από τον θάνατο του 11χρονου Μάριου από αδέσποτη σφαίρα

Ελλάδα

Σε γκέτο ανομίας όπου ο καθένας μπορεί να κυκλοφορεί με όπλα και να πυροβολεί όποτε και όπου θέλει, έχουν μεταβληθεί πολλές περιοχές της δυτικής Αττικής.

Ανεξέλεγκτη είναι η οπλοκατοχή και οπλοχρησία σε Ζεφύρι, Άνω Λιόσια, Ασπρόπυργο και Μενίδι. Κάτοικοι αγανακτισμένοι, παιδιά που απειλούνται ανά πάσα ώρα και στιγμή από αδέσποτες σφαίρες ακόμα και μέσα στα σχολεία τους.

Έξι χρόνια μετά τον θάνατο του 11χρονου Μάριου στο προαύλιο του σχολείου του στο Μενίδι κατά τη διάρκεια σχολικής γιορτής, εντοπίζονται στο ίδιο σχολείο 5 κάλυκες από 9αρι πιστόλι.

Το δημοτικό παρέμενε κλειστό για τις διακοπές του Πάσχα, τι θα γινόταν όμως αν τα παιδιά έπαιζαν στην αυλή;
Χρόνια τώρα οι κάτοικοι διαμαρτύρονται και καταγγέλλουν πως οι γειτονιές τους θυμίζουν πεδία μάχης και ότι αργά ή γρήγορα θα θρηνήσουμε και άλλα αθώα θύματα.

«Ο αδελφός μου ανοίγοντας την πόρτα του σπιτιού, δέχθηκε ένα χτύπημα στην πλάτη στη θέση της καρδιάς. Έρχεται μου λέει για δες, κοιτάω το μπουφάν έχει τρυπήσει, βγάζει τα ρούχα του και βρίσκουμε την σφαίρα».

Πυροβολούν στον αέρα

Αρκετές ημέρες του χρόνου, όπως καταγγέλλουν οι κάτοικοι, στήνονται αυτοσχέδια γλέντια στη δυτική Αττική με απερίσκεπτους να πυροβολούν στον αέρα εντός κατοικημένης περιοχής, αδιαφορώντας για τις συνέπειες.

«Ποιος δίνει σημασία και άντε πάρε τηλέφωνο την αστυνομία και πες της εδώ γίνονται τέτοια. Δεν έρχεται κανένας».
Κάποιοι, όπως λένε στην κάμερα του MEGA, σκέφτονται ακόμη και να εγκαταλείψουν τα σπίτια τους.

«Ο άντρας μου στη βεράντα στο σπίτι που μένουμε βρήκε κάλυκες. Δεν ξέρω ποιος αλλά πρέπει να κάνει κάτι γιατί θα αναγκαστούμε να φύγουμε».

Οι μικροί μαθητές και οι γονείς τους στο δημοτικό σχολείο όπου εντοπίστηκαν οι 5 κάλυκες, παραμένουν ανάστατοι και καταγγέλλουν αδιαφορία και εγκατάλειψη από την Πολιτεία.

Ακολουθήστε το Lykavitos.gr στο Google News
και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις


Διαβάστε ακόμη

Κυκλοφοριακές ρυθμίσεις στην Αθήνα το Σάββατο, λόγω εκδηλώσεων για την Ολυμπιακή Φλόγα

Κυκλοφοριακές ρυθμίσεις θα πραγματοποιηθούν το Σάββατο στην Αθήνα λόγω εκδηλώσεων για την παράδοση - παραλαβή της Ολυμπιακής Φλόγας στο πλαίσιο των Ολυμπιακών Αγώνων του Παρισιού. ...

Μήνυση στην αδελφή της Ρούλας Πισπιρίγκου καταθέτει ο Δασκαλάκης - Την κατηγορεί για ψευδή κατάθεση

Με την εξέταση της Δήμητρας Πισπιρίγκου συνεχίστηκε σήμερα η δίκη της Ρούλας Πισπιρίγκου για τους θανάτους της Μαλένας και της Ίριδας. Η Δήμητρα Πισπιρίγκου ξέσπασε σε λυγμούς όταν...

Διαζύγιο «βόμβα»: Χώρισαν μετά από 14 χρόνια γάμου ο Νικόλαος με την Τατιάνα Μπλάτνικ

Διαζύγιο «βόμβα» στην οικογένεια Γλύξμπουργκ, καθώς ανακοινώθηκε πως χώρισαν ο Νικόλαος και η Τατιάνα Μπλάτνικ. Έπειτα από 14 χρόνια γάμου, όπως αναφέρει η ανακοίνωση, αποφάσισα...

Φόρτωση άρθρων...