Τρίτη
30 Μαΐου 2023

Κυλλήνη: Κατασχέθηκαν 761 κιλά θαλάσσια αγγούρια – Αγγίζει το 1 εκατομμύριο ευρώ η αξία τους

Μεγάλη ποσότητα θαλάσσιων αγγουριών, σχεδόν 761 κιλά, κατασχέθηκαν στην Κυλλήνη. Η αξία τους να αγγίζει το 1 εκατομμύριο ευρώ. 

Το φορτίο βρισκόταν σε φορτηγό που ερχόταν από την Κεφαλονιά στην Κυλλήνη και ο εισαγγελέας ερευνά εάν υπάρχει κάποιο κύκλωμα ή πρόκειται για μεμονωμένο περιστατικό, σύμφωνα με το Open TV.

Τα θαλάσσια αγγούρια, αν και με μια πρώτη ματιά δεν γεμίζουν το μάτι, είναι ένας πολύ ακριβός μεζές.  Ένα κιλό από αυτά, μπορεί να κοστίσει περισσότερο από 3.000 δολάρια. Τα θαλάσσια αυτά πλάσματα, μπορούν να χρησιμοποιηθούν ως φαγητό -σε φρέσκια ή αποξηραμένη μορφή- σε διάφορες κουζίνες ενώ, σε ορισμένα μέρη, το αγγούρι της θάλασσας θεωρείται ότι έχει φαρμακευτική αξία.

Σύμφωνα με το ρεπορτάζ του Open TV, «Τα αγγούρια της θάλασσας από την Ελλάδα θεωρούνται ότι είναι και πολύ ανώτερα ποιοτικά από τα υπόλοιπα, με αποτέλεσμα να είναι πολύ ακριβά. Η τιμή τους μάλιστα λέγεται ότι ξεπερνά τα 1000 με 1100 ευρώ το κιλό».

Η επιστημονική τους ονομασία είναι «Ολοθούρια, ή Ολοθουροειδή» και το σώμα τους είναι μακρύ και μοιάζει με το σχήμα του αγγουριού. Σε ορισμένες χώρες της Ασίας, όπως στην Κίνα εκτρέφονται σε ειδικά εκτροφεία. Τα αγγούρια της θάλασσας δεν είναι μόνο γεμάτα με πρωτεΐνες, βιταμίνες και μέταλλα, αλλά περιέχουν επίσης αρκετές ουσίες που μπορεί να ωφελήσουν την υγεία γενικότερα. Πιστεύεται μάλιστα ότι τα ζώα περιέχουν όλα τα λιπαρά οξέα που είναι απαραίτητα στην επανόρθωση των ιστών.

Σύμφωνα με πληροφορίες του Business Insider, υπάρχουν 1.250 διαφορετικά είδη θαλάσσιου αγγουριού στον κόσμο. Τα πλάσματα αυτά, είναι τόσο πολύτιμα που «οι άνθρωποι θα ρισκάραν τη ζωή τους για να αποκτήσουν ένα. Όσο πιο σπάνιο είναι το είδος του αγγουριού, τόσο πιο βαθιά πρέπει να κολυμπήσουν οι δύτες για να τα βρουν».

Τα πιο σπάνια είδη είναι αυτά που διαθέτουν ακίδες και είναι πιο αιχμηρά. Τα έσοδα της αγοράς θαλάσσιων αγγουριών ήταν 1054 εκατομμύρια δολάρια το 2019 και θα φτάσουν τα 1436 εκατομμύρια δολάρια το 2025, σύμφωνα με στοιχεία της «Absolute Reports Pvt Ltd».

Ακολουθήστε το Lykavitos.gr στο Google News
και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις


Διαβάστε ακόμη

Απαλλακτικό βούλευμα για στελέχη της Novartis στην υπόθεση που αφορά την δωροδοκία δέκα πολιτικών προσώπων

Με βούλευμα του Συμβουλίου Πλημμελειοδικών της Αθήνας κλείνει η υπόθεση της Novartis. Οι δικαστές-μέλη του συμβουλίου που εξέδωσε το βούλευμα (764/2023) απαλλάσσουν τον καθηγητή Νί...

Φόρτωση άρθρων...