Κυριακή
28 Απριλίου 2024

Κύθνος: Το GPS «πρόδωσε» τη διάσημη θαλαμηγό «007» του Τζέιμς Μποντ

Ελλάδα

Μια... ανάσα από τον βυθό της Κύθνου βρίσκεται το σούπερ γιοτ «007» αξίας δεκάδων εκατομμυρίων δολαρίων, που αποτελεί και μια τις πιο διάσημες και αναγνωρίσιμες θαλαμηγούς παγκοσμίως.

Το υπερπολυτελές σκάφος «007», το οποίο έχει συνδέσει το όνομά του με τον James Bond, προσάραξε το βράδυ της Παρασκευής στην Κύθνο και παρουσίασε εισροή υδάτων. Μάλιστα, η θαλαμηγός βρέθηκε σε ημιβυθισμένη κατάσταση, ενώ οι πέντε επιβαίνοντες δεν κινδύνευσαν, σύμφωνα με το cyclades24.gr.
 

Το πλοίο είχε σημαντική εισροή υδάτων και πήρε μεγάλη κλίση από την αριστερή πλευρά και βυθίστηκε κατά το ήμισυ. Σύμφωνα με όσα αναφέρουν οι πληροφορίες του cyclades24.gr το GPS φαίνεται να μην είχε σωστή ενημέρωση και να οδήγησε το σκάφος, που εκμεταλλεύεται Ελβετός επιχειρηματίας, στα ρηχά με αποτέλεσμα να δημιουργηθεί ρήγμα και να υπάρξει μεγάλη εισροή υδάτων και να πάρει κλίση προς τα αριστερά.

Το θετικό της υπόθεσης είναι ότι το σκάφος δε βυθίστηκε και δεν προκλήθηκε θαλάσσια ρύπανση. Την επιχείρηση συντονίζουν στελέχη του Λιμενικού Σώματος με τη συνδρομή σκάφους του Λιμεναρχείου Σύρου.

Το σημαντικότερο δε, είναι ότι ήδη έχουν ξεκινήσει διαδικασίες για την απομάκρυνσή του. Έχει φτάσει στην Κύθνο εταιρία που δραστηριοποιείται στις ανελκύσεις και εξετάζει τον τρόπο με τον οποίον θα ρυμουλκήσει το υπερπολυτελές σκάφος. Θεωρείται θέμα χρόνου η απομάκρυνσή του.

Ακολουθήστε το Lykavitos.gr στο Google News
και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις


Διαβάστε ακόμη

Δολοφονία Λυγγερίδη: Απόπειρα αυτοκτονίας από βασικό κατηγορούμενο – Νοσηλεύεται εκτός κινδύνου

Βασικός κατηγορούμενος 31 ετών, άρχισε να αυτοτραυματίζεται στα χέρια, στο άκουσμα ότι παραμένει προφυλακιστέος μαζί με άλλους τρεις εκ των 67 συλληφθέντων, ενώ είκοσι αφέθηκαν ελ...

Φόρτωση άρθρων...