Δευτέρα
06 Μαΐου 2024

Λουκέτο 15 ημερών και βαρύ πρόστιμο σε κατάστημα για μη τήρηση των μέτρων κατά του κορωνοϊού

Ελλάδα

Συμμόρφωση των επιχειρήσεων με τους υγειονομικούς κανόνες για την αντιμετώπιση του κορωνοϊού, δείχνουν οι έλεγχοι που έγιναν το προηγούμενο Σαββατοκύριακο.

Πιο συγκεκριμένα, σύμφωνα με το υπουργείο Ανάπτυξης και Επενδύσεων, κατά το χρονικό διάστημα από 05-11-2021έως και 07-11-2021 (ημέρες Παρασκευή, Σαββάτο και Κυριακή) πραγματοποιήθηκαν από τη ΔΙΜΕΑ 197 έλεγχοι για την τήρηση των μέτρων περιορισμού της διασποράς του κορωνοϊού COVID-19, σε Αττική, Δυτική Ελλάδα, Θεσσαλία και Κεντρική Μακεδονία.

Επιβλήθηκαν πρόστιμα συνολικού ύψους 14.000€ (και αναστολή λειτουργίας για 15 ημέρες σε 1 κατάστημα υγειονομικού ενδιαφέροντος) σε καταστήματα υγειονομικού ενδιαφέροντος και εμπορικές επιχειρήσεις για μη τήρηση των προβλεπόμενων κανόνων κατά τα οριζόμενα στην ΚΥΑ 69136/05-11-2021 (Β’ 5138) όπως ισχύει και συγκεκριμένα για μη τήρηση του επιτρεπόμενου ορίου πελατών εντός των καταστημάτων, μη ανάρτηση του μέγιστου αριθμού επιτρεπόμενων ατόμων και μη χρήση μασκών προστασίας.

Οι έλεγχοι συνεχίζονται με εντατικούς ρυθμούς στο σύνολο της επικράτειας και αναμένεται να είναι δεκάδες χιλιάδες σε εβδομαδιαία βάση.

Ακολουθήστε το Lykavitos.gr στο Google News
και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις


Διαβάστε ακόμη

Ανεβαίνει ξανά η θερμοκρασία, αλλά έρχεται νέο κύμα κακοκαιρίας – Τι να περιμένουμε τις επόμενες ημέρες

Στην Αττική προβλέπεται αίθριος καιρός, με βόρειους ανέμους το πρωί και βαθμιαία μεταβλητούς στα 3 με 4 μποφόρ, ενώ η θερμοκρασία θα κυμανθεί μεταξύ 12 και 25 βαθμών Κελσίου.

Φόρτωση άρθρων...