Δευτέρα
06 Μαΐου 2024

Κρήτη: Μάχη για τη ζωή του δίνει ο 45χρονος που ακρωτηριάστηκε στο φαράγγι Σαμαριάς

Μάχη να κρατηθεί στη ζωή δίνει ο 45χρονος Ισπανός τουρίστας που ακρωτηριάστηκε έπειτα από κατολίσθηση στο φαράγγι της Σαμαριάς στην Κρήτη, τη στιγμή του σεισμού των 4,9 Ρίχτερ.

Ο Ισπανός τουρίστας που ακρωτηριάστηκε έπειτα από πτώση βράχου στο φαράγγι της Σαμαριάς εξακολουθεί να νοσηλεύεται στη Μονάδα Εντατικής Θεραπείας του Νοσοκομείου Χανιών και, όπως αναφέρουν οι γιατροί, ο 45χρονος έχει χάσει πολύ αίμα.

Η κατάσταση της υγείας του παραμένει σε κρίσιμη κατάσταση και δεν είναι δυνατό να ξεκινήσουν οι διαδικασίες της αφύπνισής του, σύμφωνα με πληροφορίες του cretapost.

Το φαράγγι της Σαμαριάς θα είναι κλειστό για τους επισκέπτες έως και την Παρασκευή, λόγω της μετασεισμικής ακολουθίας.

Το χρονικό του ατυχήματος

Όλα συνέβησαν το πρωί της Κυριακής 13 Αυγούστου όταν ο 45χρονος διέσχιζε το φαράγγι της Σαμαριάς.

Κατά τη διάρκεια της πεζοπορίας του σημειώθηκε σεισμός 4,9 Ρίχτερ, με το επίκεντρό του να καταγράφεται 11 χιλιόμετρα ανατολικά, νοτιοανατολικά της Σούγιας στα Χανιά.

Εξαιτίας του σεισμού, στο φαράγγι της Σαμαριάς προκλήθηκε κατολίσθηση βράχου, μέρος του οποίου έπεσε πάνω στον 45χρονο Ισπανό, με αποτέλεσμα να ακρωτηριαστεί το πόδι του στο σημείο πάνω από το γόνατο.

Άμεσα στήθηκε από τις τοπικές Αρχές μεγάλη κινητοποίηση για την άμεση μεταφορά του στο Νοσοκομείο Χανίων, ενώ σηκώθηκε ελικόπτερο για να πραγματοποιήσει την αεροδιακομιδή.

Μόλις έφτασε στο νοσοκομείο διακομίστηκε εσπευσμένα στο χειρουργείο, με τους γιατρούς να μην μπορούν να «σώσουν» το πόδι του.

Ο 45χρονος μετά την επέμβαση οδηγήθηκε στη Μονάδα Εντατικής Θεραπείας, όπου και εξακολουθεί να νοσηλεύεται διασωληνωμένος.

Μάχη να κρατηθεί στη ζωή δίνει ο 45χρονος Ισπανός τουρίστας που ακρωτηριάστηκε έπειτα από κατολίσθηση στο φαράγγι της Σαμαριάς στην Κρήτη, τη στιγμή του σεισμού των 4,9 Ρίχτερ.

Ο Ισπανός τουρίστας που ακρωτηριάστηκε έπειτα από πτώση βράχου στο φαράγγι της Σαμαριάς εξακολουθεί να νοσηλεύεται στη Μονάδα Εντατικής Θεραπείας του Νοσοκομείου Χανιών και, όπως αναφέρουν οι γιατροί, ο 45χρονος έχει χάσει πολύ αίμα. Η κατάσταση της υγείας του παραμένει σε κρίσιμη κατάσταση και δεν είναι δυνατό να ξεκινήσουν οι διαδικασίες της αφύπνισής του, σύμφωνα με πληροφορίες του cretapost.

Το φαράγγι της Σαμαριάς θα είναι κλειστό για τους επισκέπτες έως και την Παρασκευή, λόγω της μετασεισμικής ακολουθίας. Το χρονικό του ατυχήματος Όλα συνέβησαν το πρωί της Κυριακής 13 Αυγούστου όταν ο 45χρονος διέσχιζε το φαράγγι της Σαμαριάς. Κατά τη διάρκεια της πεζοπορίας του σημειώθηκε σεισμός 4,9 Ρίχτερ, με το επίκεντρό του να καταγράφεται 11 χιλιόμετρα ανατολικά, νοτιοανατολικά της Σούγιας στα Χανιά. Εξαιτίας του σεισμού, στο φαράγγι της Σαμαριάς προκλήθηκε κατολίσθηση βράχου, μέρος του οποίου έπεσε πάνω στον 45χρονο Ισπανό, με αποτέλεσμα να ακρωτηριαστεί το πόδι του στο σημείο πάνω από το γόνατο.

Άμεσα στήθηκε από τις τοπικές Αρχές μεγάλη κινητοποίηση για την άμεση μεταφορά του στο Νοσοκομείο Χανίων, ενώ σηκώθηκε ελικόπτερο για να πραγματοποιήσει την αεροδιακομιδή. Μόλις έφτασε στο νοσοκομείο διακομίστηκε εσπευσμένα στο χειρουργείο, με τους γιατρούς να μην μπορούν να «σώσουν» το πόδι του. Ο 45χρονος μετά την επέμβαση οδηγήθηκε στη Μονάδα Εντατικής Θεραπείας, όπου και εξακολουθεί να νοσηλεύεται διασωληνωμένος.

Ακολουθήστε το Lykavitos.gr στο Google News
και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις


Διαβάστε ακόμη

Σάμος: Την Τετάρτη απολογείται η 49χρονη που σκότωσε τον 70χρονο πατέρα της με κάβουρα

Ενώπιον του εισαγγελέα παρουσιάστηκε σήμερα το πρωί η 49χρονη, που χθες Μεγάλο Σάββατο, σκότωσε τον πατέρα της στη Σάμο. Η κατηγορούμενη ομολόγησε, ότι χτύπησε μέχρι θανάτου τον...

Φόρτωση άρθρων...