Σαββάτο
27 Απριλίου 2024

Καταδίωξη στο κέντρο της Αθήνας: Μέσω GPS παρακολουθούσαν το κλεμμένο όχημα οι αστυνομικοί

Μεγάλη αναστάτωση προκλήθηκε το πρωί στο κέντρο της Αθήνας, όταν αστυνομικοί της ομάδας ΔΙ.ΑΣ επιχείρησαν να κάνουν έλεγχο σε οδηγό ύποπτου οχήματος.

Ο έλεγχος που έγινε στις πινακίδες του αυτοκίνητου έδειξε πως είχε δηλωθεί ως κλεμμένο και όταν οι αστυνομικοί επιχείρησαν να σταματήσουν τον οδηγό, εκείνος προσπάθησε να  διαφύγει με ελιγμούς.

Έπειτα ακολούθησε καταδίωξη, η οποία ολοκληρώθηκε στη συμβολή των οδών Μάρνη και Αριστοτέλους, όταν ο οδηγός επιχείρησε να τους εμβολίσει.
Τότε, ένας αστυνομικός πυροβόλησε και τραυμάτισε τον δράστη.

Οι αστυνομικοί παρακολουθούσαν μέσω GPS το κλεμμένο αυτοκινητο από τη Βουλιαγμένη μέχρι το κέντρο της Αθήνας και αστυνομικός της ομάδας ΔΙ.ΑΣ, σκαρφάλωσε και γραπώθηκε στο καπό του κλεμμένου οχήματος για να το ακινητοποιήσει την ώρα που ο 35χρονος Αλβανός κακοποιός έβαλε μπροστά και πατώντας γκάζι προσπάθησε να διαφύγει. 

Ο 35χρονος κακοποιός είναι σεσημασμένος για κλοπές και ναρκωτικά.

Όλα ξεκίνησαν λίγο μετά τις 8 το πρωί. Έξω από σχολείο της Βουλιαγμένης μια μητέρα πήγε με το λευκό αυτοκίνητο για να συνοδεύσει το παιδί της στην είσοδο του σχολείου. 

Η γυναίκα στη βιασύνη της, αφήνει αναμμένη τη μηχανή και τα κλειδιά στη μίζα, με αποτέλεσμα το όχημα να είναι ξεκλείδωτο. Κάτι που εκμεταλλεύτηκε ο Αλβανός κλέφτης που την είδε να βγαίνει και μόλις η μητέρα απομακρύνθηκε, μπήκε μέσα, έβαλε μπροστά και εξαφανίστηκε. 

Η γυναίκα πηγαίνει στην Αστυνομία και καταγγέλλει την αρπαγή του οχήματος της. Μάλιστα, στάθηκε τυχερή πάνω στην ατυχία της καθώς μέσα στο λευκό αυτοκίνητο, υπήρχε η τσάντα της και το κινητό της τηλέφωνο το οποίο έδινε το στίγμα του οχήματος και τη διαδρομή που ακολούθησε ο Αλβανός κλέφτης.

Λίγο πριν τις 9:00, το αυτοκίνητο εντοπίζεται στην Πλατεία Βάθη. Οι αστυνομικοί της ομάδας ΔΙ.ΑΣ, περιμένουν και βλέπουν να εμφανίζεται ο κλέφτης. Την ώρα που πάει να ανοίξει την πόρτα, του φωνάζουν να απομακρυνθεί από το όχημα και τον πλησιάζουν. 

Όμως αυτός τους αγνοεί, ανοίγει γρήγορα την πόρτα, επιβιβάζεται και βάζει μπροστά για να εξαφανιστεί. Ο ένας αστυνομικός τον πλησιάζει και τότε ο δράστης πατάει γκάζι και τον ρίχνει κάτω, ενώ κάνει οπισθοπορεία για να τον πατήσει. 

Δεν τα καταφέρνει και τότε ο αστυνομικός γραπώνεται πάνω στο όχημα και μέσα από το παρμπρίζ βγάζει το όπλο και πυροβολεί σημαδεύοντας χαμηλά για να τον ακινητοποιήσει. Τελικά τα καταφέρνει. Ο δράστης ελαφρά τραυματισμένος διακομίστηκε στο Νοσοκομείο «Γεννηματάς».
 

Ακολουθήστε το Lykavitos.gr στο Google News
και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις


Διαβάστε ακόμη

Πάσχα: Αυξημένα μέτρα της Τροχαίας κατά τις μετακινήσεις των εκδρομέων και απαγόρευση φορτηγών

Αυξημένα θα είναι τα μέτρα της Τροχαίας κατά τις μετακινήσεις των εκδρομέων για το Πάσχα. Από σήμερα Παρασκευή έως και την Κυριακή θα ισχύσουν τα αυξημένα μέτρα Τροχαίας στο σύ...

Νίσυρος: Ένταλμα σύλληψης για τον αρχαιοφύλακα που φέρεται να παρενοχλούσε ανήλικους

Ένταλμα σύλληψης εκδόθηκε για τον αρχαιοφύλακα, ο οποίος έχει καταγγελθεί για προσβολή γενετήσιας αξιοπρέπειας σε βάρος έντεκα παιδιών, στη Νίσυρο. Όλα ξεκίνησαν τη Δευτέρα 15 Α...

Φόρτωση άρθρων...