Παρασκευή
01 Μαρτίου 2024

Μώραλης για το Δημοτικό Θέατρο Πειραιά: «Ο ΣΥΡΙΖΑ προσπάθησε να εκμεταλλευτεί ένα ατυχές γεγονός»

Την πολιτική ευθύνη για το ατύχημα με τον τραυματισμό τεσσάρων παιδιών στο Δημοτικό Θέατρο Πειραιά ανέλαβε ο Γιάννης Μώραλης με δήλωσή του.

Ο Δήμαρχος Πειραιά διευκρίνισε ότι το Δημοτικό Θέατρο έχει δομή και διευθυντή που το διοικεί. «Δεν είμαστε εδώ για να παραιτούμαστε, είμαστε εδώ για να βελτιωνόμαστε και αυτό κάνουμε», τόνισε μεταξύ άλλων ο Γιάννης Μώραλης. 

Ακόμα, πρόσθεσε ότι είχε τηλεφωνική επικοινωνία με την μητέρα της μαθήτριας που νοσηλεύθηκε προληπτικά στο νοσοκομείο αλλά και με τον διευθυντή του σχολείου του παιδιού, ενώ συμπλήρωσε ότι «ο εσωτερικός έλεγχος που ήδη διενεργείται  θα είναι ενδελεχής και θα διαφωτίσει τα πραγματικά περιστατικά, ώστε να διαπιστώσουμε επίσης αν κάποιοι από το θέατρο δεν  έκαναν σωστά τη δουλειά τους». 

Παράλληλα, εξαπέλυσε επίθεση κατά του ΣΥΡΙΖΑ και ειδικότερα κατά του συνδυασμού που ηγείται ο Νίκος Μπελαβίλας, λέγοντας πως η παράταξή του «προσπάθησε να εκμεταλλευτεί ένα ατυχές γεγονός και να κλείσει το θέατρο προκειμένου να αποκομίσει πολιτικά οφέλη, αποδεικνύει γιατί ο αυτοδιοικητικός συνδυασμός του ΣΥΡΙΖΑ συνεχίζει να κινείται κάτω του 15%, ενώ στις βουλευτικές εκλογές ο ΣΥΡΙΖΑ έλαβε 29,72% και ότι θα συνεχίσει να πορεύεται με αυτόν τον απαράδεκτο τρόπο, τουλάχιστον μέχρι να καταλήξουν στον ΣΥΡΙΖΑ σε σχέση με τα ψηφοδέλτια των βουλευτικών εκλογών, με το χρίσμα των επόμενων αυτοδιοικητικών εκλογών ή μέχρι την ολοκλήρωση των εκλογών. Τοξικότητα και λάσπη. Λυπάμαι μόνο γιατί μέχρι τώρα είχα την ψευδαίσθηση ότι το καλό της πόλης ήταν υπεράνω όλων μας. Το Δημοτικό Θέατρο λειτουργεί κανονικά.

Είναι απαράδεκτο ο συνδυασμός «Πειραιάς για Όλους» στην αγωνιώδη προσπάθειά του να υποβαθμίσει το έργο και τη λειτουργία του Δημοτικού Θεάτρου, να διακινεί δημόσια την πρώτη φορά ότι κατέρρευσε η σκηνή του θεάτρου, μετά ότι το θέατρο είναι επικίνδυνο και τελικά ότι ο έλεγχος το έκλεισε !!! Επειδή σε μια από τις πολλές ανακοινώσεις του ανέφερε δε τη λέξη «ντροπή» αναφερόμενος στον κύριο Βουράκη του επιστρέφω τον χαρακτηρισμό λέγοντάς του ότι σήμερα ντράπηκε και ο Μινχάουζεν. Εκτός αν μπέρδεψε την Πρωταπριλιά με την πρώτη Δεκεμβρίου».

Αναλυτικά η δήλωση του Γιάννη Μώραλη:

«Τη Δευτέρα έγινε στο Δημοτικό Θέατρο ένα ατύχημα που θα έπρεπε να είχε αποφευχθεί. Καθώς σε αυτό ενεπλάκησαν τέσσερις μαθητές και όλοι μας είμαστε το ίδιο ευαίσθητοι με τα παιδιά, ζήτησα δημόσια συγγνώμη από τα παιδιά και από τους γονείς, καθώς για ό,τι γίνεται στην πόλη, υπεύθυνος είναι ο Δήμαρχος, όπως και οι αιρετοί που κατέχουν θέσεις ευθύνης.

Μίλησα ο ίδιος με την μητέρα της μαθήτριας που νοσηλεύτηκε προληπτικά, μια ιδιαιτέρως ευγενική κυρία, όπως και με τον διευθυντή του σχολείου την ίδια μέρα. Ο παραγωγός με δημόσια ανακοίνωσή του ανέλαβε πλήρως την ευθύνη και ο Πρόεδρος του Ο.Π.Α.Ν. κ. Βουράκης κατέθεσε χθες μήνυση εναντίον του. Ο εσωτερικός έλεγχος που ήδη διενεργείται θα είναι ενδελεχής και θα διαφωτίσει τα πραγματικά περιστατικά, ώστε να διαπιστώσουμε επίσης αν κάποιοι από το θέατρο δεν έκαναν σωστά τη δουλειά τους.

Θέλω να είμαι ξεκάθαρος: ο κ. Βουράκης είναι πολιτικός προϊστάμενος σε ένα θέατρο το οποίο από το 2013 έχει την ίδια ακριβώς διοικητική δομή και αντίστοιχους ειδικούς σε κάθε θέση ευθύνης και φυσικά τεχνικό διευθυντή.

Το δε χρονικό κενό στη σύμβαση του Καλλιτεχνικού Διευθυντή που δήθεν χθες ανακάλυψε ο κ. Μπελαβίλας προέκυψε για λόγους οικονομίας, καθώς τα θέατρα ήταν κλειστά για δύο σχεδόν χρόνια λόγω πανδημίας και φυσικά ο προγραμματισμός δεν μπορούσε να υλοποιηθεί σαν να μην υπήρχε αυτή η παράμετρος.

Η όποια κριτική είναι θεμιτή, αλλά οι ανακοινώσεις του κυρίου Μπελαβίλα για το Δημοτικό Θέατρο ήταν γεμάτες ψέματα, ανακρίβειες και ύβρεις. Το χειρότερο δε είναι ότι ακόμα και σήμερα συνεχίζει να ψεύδεται αισχρά, παρασύροντας και τα φιλικά προς τον ΣΥΡΙΖΑ μέσα ενημέρωσης στο ότι δήθεν κάποιος έκλεισε το θέατρο και ότι εγώ ως Δήμαρχος της πόλης το άνοιξα ξανά !!!!!!

Ελέγχθηκε η ασφάλεια της λειτουργίας του θεάτρου και σημειώθηκαν ορισμένες παρατηρήσεις επ΄ αυτού. Όπως έχει γίνει και άλλες φορές και σε όλα τα θέατρα. Από τον έλεγχο της ασφάλειας μέχρι τη δήθεν απαγόρευση λειτουργίας του θεάτρου υπάρχει τεράστια απόσταση την οποία ο κύριος Μπελαβίλας γνωρίζει.

Η έκθεση του ελέγχου δόθηκε από εμένα στον κ. Μπελαβίλα χθες στο Δ.Σ., αν και ομολογώ ότι παρανόμως ένα τμήμα αυτής είχε φτάσει στα χέρια του πριν καν την παραλάβω εγώ και αυτό είναι κάτι που προφανώς θα διερευνηθεί.

Άρα, με τα συνεχιζόμενα ψέματα αποδεικνύονται δυστυχώς τα εξής:

Ότι προσπάθησε να εκμεταλλευτεί ένα ατυχές γεγονός και να κλείσει το θέατρο προκειμένου να αποκομίσει πολιτικά οφέλη, αποδεικνύει γιατί ο αυτοδιοικητικός συνδυασμός του ΣΥΡΙΖΑ συνεχίζει να κινείται κάτω του 15%, ενώ στις βουλευτικές εκλογές ο ΣΥΡΙΖΑ έλαβε 29,72% και ότι θα συνεχίσει να πορεύεται με αυτόν τον απαράδεκτο τρόπο, τουλάχιστον μέχρι να καταλήξουν στον ΣΥΡΙΖΑ σε σχέση με τα ψηφοδέλτια των βουλευτικών εκλογών, με το χρίσμα των επόμενων αυτοδιοικητικών εκλογών ή μέχρι την ολοκλήρωση των εκλογών. Τοξικότητα και λάσπη. Λυπάμαι μόνο γιατί μέχρι τώρα είχα την ψευδαίσθηση ότι το καλό της πόλης ήταν υπεράνω όλων μας.

Το Δημοτικό Θέατρο λειτουργεί κανονικά. Είναι απαράδεκτο ο συνδυασμός «Πειραιάς για Όλους» στην αγωνιώδη προσπάθειά του να υποβαθμίσει το έργο και τη λειτουργία του Δημοτικού Θεάτρου, να διακινεί δημόσια την πρώτη φορά ότι κατέρρευσε η σκηνή του θεάτρου, μετά ότι το θέατρο είναι επικίνδυνο και τελικά ότι ο έλεγχος το έκλεισε !!!

Επειδή σε μια από τις πολλές ανακοινώσεις του ανέφερε δε τη λέξη «ντροπή» αναφερόμενος στον κύριο Βουράκη του επιστρέφω τον χαρακτηρισμό λέγοντάς του ότι σήμερα ντράπηκε και ο Μινχάουζεν. Εκτός αν μπέρδεψε την Πρωταπριλιά με την πρώτη Δεκεμβρίου.

Το Δημοτικό Θέατρο Πειραιά συνεχίζει δυναμικά την πορεία του (χθες είχαμε 400 εισιτήρια) έστω και αν κάποιοι κοντόφθαλμοι δεν θέλουν να το παραδεχτούν ότι συγκαταλέγεται στα κορυφαία θέατρα της χώρας και αυτό δεν είναι δική μου άποψη αλλά ανθρώπων που γνωρίζουν περισσότερα. Κορυφαίες παραστάσεις, κορυφαίοι Έλληνες και ξένοι σκηνοθέτες, κορυφαίοι ηθοποιοί και μουσικοί αλλά και πλειάδα εξαιρετικών παραστάσεων έχουν φιλοξενηθεί και φιλοξενούνται στο Δημοτικό μας Θέατρο, το οποίο μας κάνει υπερήφανους.

Εμείς δεν είμαστε εδώ για να τα παρατάμε, ούτε να παραιτούμαστε, αλλά για να δουλεύουμε ώστε να κάνουμε καθημερινά τον Πειραιά μας καλύτερο και να διορθώνουμε ενδεχόμενα λάθη μας ή παραλείψεις».
 

Ακολουθήστε το Lykavitos.gr στο Google News
και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις


Διαβάστε ακόμη

ΣΥΡΙΖΑ: Αποχωρούν 4 μέλη της Κεντρικής Επιτροπής και άλλα 11 στελέχη τοπικών οργανώσεων στη βόρεια Ελλάδα

Τέλος δεν έχουν οι αναταράξεις στον ΣΥΡΙΖΑ μετά το τεταμένο κλίμα που παρατηρήθηκε στο συνέδριο του κόμματος. Το βράδυ της Πέμπτης ανακοίνωσαν την αποχώρησή τους από την Κεντρι...

Φόρτωση άρθρων...