Κυριακή
05 Μαΐου 2024

Νέα Αγχίαλος: Σήμερα το πόρισμα για τις εκρήξεις στο στρατόπεδο

Ελλάδα

Τις πληγές της μετρά ακόμη η Νέα Αγχίαλος μετά τις εκρήξεις στην αποθήκη πυρομαχικών της 111 Πτέρυγας Μάχης με τους κατοίκους να βρίσκουν ακόμη θραύσματα στις αυλές των σπιτιών και των επιχειρήσεων τους.

Το πόρισμα της ΕΔΕ που διενεργείται για την υπόθεση αναμένεται να δημοσιευθεί εντός της ημέρας. Οι πρώτες πληροφορίες αναφέρουν ότι τα αναχώματα που βρίσκονται στην αποθήκη πυρομαχικών στη Νέα Αγχίαλο, όπου σημειώθηκε η ισχυρή έκρηξη εξαιτίας της φωτιάς που είχε ξεσπάσει στη Μαγνησία και οδήγησε σε δραματική εκκένωση της περιοχής λειτούργησαν κανονικά.

Τι δείχνει το πόρισμα για τις εκρήξεις στην αποθήκη πυρομαχικών

Σύμφωνα με το ρεπορτάζ του Mega, πυροτεχνουργοί που πήγαν στο σημείο και έκαναν τις έρευνες φέρονται να καταγράφουν ότι τα αναχώματα που υπάρχουν λειτουργήσαν αποτελεσματικά.

Αν αυτά δε λειτουργούσαν, σύμφωνα πάντα με το πόρισμα, τότε ενδεχομένως θα υπήρχαν τραγικές συνέπειες για ολόκληρη την περιοχή.

Σύμφωνα με τις ίδιες πληροφορίες στο πόρισμα υπάρχει επίσης και μία αναφορά, σύμφωνα με την οποία η Πυροσβεστική πιθανόν, αν είχε δράσει κατά διαφορετικό τρόπο, να μπορούσε να αποτρέψει το πύρινο μέτωπο να φτάσει στην αποθήκη πυρομαχικών.

Υπενθυμίζεται ότι με απόφαση του αρχηγού ΓΕΑ, έχει ήδη απαλλαχθεί των καθηκόντων του ο διοικητής της 111 Πτέρυγας Μάχης, μέχρι την ολοκλήρωση της ΕΔΕ, καθώς τα πρώτα στοιχεία έδειξαν πως υπάρχουν διοικητικές ευθύνες σε θέματα πυρασφάλειας

Προβληματισμό προκαλεί ειδικότερα το ερώτημα γιατί τα πυρομαχικά, που ήταν πρόχειρα αποθηκευμένα σε εγκαταστάσεις με μεταλλικό περίβλημα και εν τέλει εξερράγησαν, δεν είχαν απομακρυνθεί ή ενταφιαστεί, εφόσον δεν χωρούσαν στις υπόγειες αποθήκες, παρότι πυρκαγιές μαινόταν για δύο ημέρες στην περιοχή.

Κυβερνητικές πηγές πάντως σχολίαζαν με νόημα ότι δεν πρέπει να διακινούνται πρόωρα συμπεράσματα για τα αίτια της έκρηξης.

Ακολουθήστε το Lykavitos.gr στο Google News
και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις


Διαβάστε ακόμη

Βόρεια Ήπειρος: Συνελήφθη ο δολοφόνος του ηλικιωμένου ζευγαριού Ελλήνων στη Δρόπολη -69χρονος συγχωριανός τους ο δράστης

Στα χέρια της αλβανικής αστυνομίας βρίσκεται ο δολοφόνος των δύο ηλικιωμένων Ελλήνων, του 80χρονου Κώστα και της 84χρονης Κλεονίκης Ηλία, στο χωριό Βόδριστα της Δρόπολης, στη Βόρει...

Έρημη πόλη η Αθήνα την Κυριακή του Πάσχα -Άδειοι οι δρόμοι, ελάχιστοι κυκλοφορούν στο κέντρο

Έρημη πόλη είναι η Αθήνα το πρωί της Κυριακής του Πάσχα. Ο φωτογραφικός φακός του Σωτήρη Δημητρόπουλου αποτύπωσε σε καρέ στιγμιότυπα από την άδεια πόλη. Κεντρικοί δρόμοι στο κέν...

Φόρτωση άρθρων...