Πέμπτη
16 Μαΐου 2024

Νέα δημοσκόπηση: Προβάδισμα 5% για τη Ν.Δ. (κάρτες)

Στις πέντε μονάδες είναι η διαφορά της Νέας Δημοκρατίας με τον ΣΥΡΙΖΑ, όπως προκύπτει από νέα δημοσκόπηση.

Συγκεκριμένα, σύμφωνα με την έρευνα της εταιρίας Interview για την ιστοσελίδα politic.gr, η Νέα Δημοκρατία καταγράφει ποσοστό 31,2% (από 28%) έναντι 26,2% του ΣΥΡΙΖΑ (από 24,4%). Το ΠΑΣΟΚ – ΚΙΝΑΛ είναι σταθερά στο 9,2%, το ΚΚΕ ανεβαίνει στο 6,7% (από 5,5%), η Ελληνική Λύση στο 4% (από 4,2%), το ΜέΡΑ25 στο 4% (από 3,5%) και ακολουθούν η Εθνική Δημιουργία με 1,7% (από 1,5%), και οι Έλληνες για την Πατρίδα με 2% (από 1,6%). 

Το ποσοστό των αναποφάσιστων συρρικνώνεται από το 15,3% στο 10,5%.

Δύσκολη η αυτοδυναμία και τη δεύτερη Κυριακή

Στις ενδεχόμενες επαναληπτικές Εκλογές, η Νέα Δημοκρατία διατηρεί προβάδισμα και ενισχύεται ακόμη περισσότερο (33,1% από το 31,2% της πρώτης Κυριακής) σε αντίθεση με τον ΣΥΡΙΖΑ που μένει σταθερός (26,7% από 26,2%).

«Όχι» Βενιζέλος και «Άγνωστος Χ» για Πρωθυπουργός

Μετά τις πρόσφατες δηλώσεις του προέδρου του ΠΑΣΟΚ, Νίκου Ανδρουλάκη, αναφορικά με τον επόμενο πρωθυπουργό, το 67% διαφωνεί με τη θέση του να προτείνει άλλο πολιτικό πρόσωπο πέραν του Κυριάκου Μητσοτάκη και του Αλέξη Τσίπρα.

Απέναντι στην έντονη φημολογία πως ο Νίκος Ανδρουλάκης, θα προτείνει τον πρώην πρόεδρο του ΠΑΣΟΚ Ευάγγελο Βενιζέλο για Πρωθυπουργό σε μια κυβέρνηση συνεργασίας Νέας Δημοκρατίας – ΠΑΣΟΚ, η συντριπτική πλειοψηφία (87%) διαφωνεί με τη συγκεκριμένη επιλογή.

Καταλληλότερος για Πρωθυπουργός ο Μητσοτάκης

Σταθερή είναι η εικόνα όσον αφορά τα ποσοστά για την καταλληλότητα για τη πρωθυπουργία μεταξύ του Κυριάκου Μητσοτάκη και του Αλέξη Τσίπρα. Ο Πρωθυπουργός διατηρεί προβάδισμα 13 μονάδων έναντι του Αλέξη Τσίπρα.

Ο Κυριάκος Μητσοτάκης λαμβάνει το 43% των ψήφων, ενώ ο Αλέξης Τσίπρας συγκεντρώνει ποσοστό 30% (-1%). «Κανέναν» ψήφισε το 27%.

Ακολουθήστε το Lykavitos.gr στο Google News
και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις


Διαβάστε ακόμη

Κύκλοι ΥΠΕΞ: Ψεύδη ασύστολης χυδαιότητας τα δημοσιεύματα για τον Γ. Γεραπετρίτη

Σε κατηγορηματική διάψευση δημοσιεύματος που επικαλείται δήθεν «μαρτυρία» δημοσιογράφου ότι το νομικό του γραφείο είχε συμμετάσχει στη διαμόρφωση του κειμένου της Συμφωνίας των Πρε...

Μαρινάκης: Οι ευρωεκλογές της 9ης Ιουνίου είναι η ώρα της ευθύνης, η ώρα της πράξης

Στο πλαίσιο των επισκέψεων της Νέας Δημοκρατίας, ενόψει των ευρωεκλογών της 9ης Ιουνίου, κλιμάκιο με επικεφαλής τον Υφυπουργό παρά τω Πρωθυπουργώ και Κυβερνητικό Εκπρόσωπο Παύλο Μα...

Φόρτωση άρθρων...