Σαββάτο
27 Ιουλίου 2024

Νέα δημοσκόπηση: Προβάδισμα 5% για τη Ν.Δ. (κάρτες)

Στις πέντε μονάδες είναι η διαφορά της Νέας Δημοκρατίας με τον ΣΥΡΙΖΑ, όπως προκύπτει από νέα δημοσκόπηση.

Συγκεκριμένα, σύμφωνα με την έρευνα της εταιρίας Interview για την ιστοσελίδα politic.gr, η Νέα Δημοκρατία καταγράφει ποσοστό 31,2% (από 28%) έναντι 26,2% του ΣΥΡΙΖΑ (από 24,4%). Το ΠΑΣΟΚ – ΚΙΝΑΛ είναι σταθερά στο 9,2%, το ΚΚΕ ανεβαίνει στο 6,7% (από 5,5%), η Ελληνική Λύση στο 4% (από 4,2%), το ΜέΡΑ25 στο 4% (από 3,5%) και ακολουθούν η Εθνική Δημιουργία με 1,7% (από 1,5%), και οι Έλληνες για την Πατρίδα με 2% (από 1,6%). 

Το ποσοστό των αναποφάσιστων συρρικνώνεται από το 15,3% στο 10,5%.

Δύσκολη η αυτοδυναμία και τη δεύτερη Κυριακή

Στις ενδεχόμενες επαναληπτικές Εκλογές, η Νέα Δημοκρατία διατηρεί προβάδισμα και ενισχύεται ακόμη περισσότερο (33,1% από το 31,2% της πρώτης Κυριακής) σε αντίθεση με τον ΣΥΡΙΖΑ που μένει σταθερός (26,7% από 26,2%).

«Όχι» Βενιζέλος και «Άγνωστος Χ» για Πρωθυπουργός

Μετά τις πρόσφατες δηλώσεις του προέδρου του ΠΑΣΟΚ, Νίκου Ανδρουλάκη, αναφορικά με τον επόμενο πρωθυπουργό, το 67% διαφωνεί με τη θέση του να προτείνει άλλο πολιτικό πρόσωπο πέραν του Κυριάκου Μητσοτάκη και του Αλέξη Τσίπρα.

Απέναντι στην έντονη φημολογία πως ο Νίκος Ανδρουλάκης, θα προτείνει τον πρώην πρόεδρο του ΠΑΣΟΚ Ευάγγελο Βενιζέλο για Πρωθυπουργό σε μια κυβέρνηση συνεργασίας Νέας Δημοκρατίας – ΠΑΣΟΚ, η συντριπτική πλειοψηφία (87%) διαφωνεί με τη συγκεκριμένη επιλογή.

Καταλληλότερος για Πρωθυπουργός ο Μητσοτάκης

Σταθερή είναι η εικόνα όσον αφορά τα ποσοστά για την καταλληλότητα για τη πρωθυπουργία μεταξύ του Κυριάκου Μητσοτάκη και του Αλέξη Τσίπρα. Ο Πρωθυπουργός διατηρεί προβάδισμα 13 μονάδων έναντι του Αλέξη Τσίπρα.

Ο Κυριάκος Μητσοτάκης λαμβάνει το 43% των ψήφων, ενώ ο Αλέξης Τσίπρας συγκεντρώνει ποσοστό 30% (-1%). «Κανέναν» ψήφισε το 27%.

Ακολουθήστε το Lykavitos.gr στο Google News
και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις


Διαβάστε ακόμη

Γεωργιάδης: Συνωμοσιολογίες του Πολάκη το «στήσιμο» για τα κλάματα της Λινού, κοροϊδία εάν δεν τον διαγράψουν

Ως συνωμοσιολογία χαρακτήρισε ο Άδωνις Γεωργιάδης τα όσα ανέφερε σε ανάρτησή του ο Παύλος Πολάκης μετά τη διαγραφή του για το bullying ότι ήταν στημένο από την κυρία Λινού προσθέτο...

Φόρτωση άρθρων...