Σαββάτο
20 Απριλίου 2024

Νέα παράταση των μέτρων εξετάζουν οι ειδικοί - Προβληματίζει η άνοδος θανάτων και νοσηλειών

Ελλάδα

Στο τραπέζι της επιτροπής των ειδικών, που συνεδριάζουν αύριο, Τετάρτη, φαίνεται πως βρίσκεται η παράταση των μέτρων που έχουν ληφθεί για τον περιορισμό της διασποράς του κορωνοϊού και βρίσκονται σε ισχύ μέχρι και αυτήν την Κυριακή, 23 του μηνός.

Οι ειδικοί επιστήμονες, που αναμένεται να εκτιμήσουν την επιδημιολογική κατάσταση της χώρας αύριο, Τετάρτη, αν και ικανοποιημένοι από την τάση αποκλιμάκωσης που παρουσιάζουν τα κρούσματα τις τελευταίες μέρες, δεν δείχνουν να «βιάζονται» να προχωρήσουν στη χαλάρωση των μέτρων. Και αυτό γιατί οι «σκληροί» δείκτες της πανδημίας (θάνατοι και νοσηλείες στις ΜΕΘ) παραμένουν σε υψηλά επίπεδα και τα νοσοκομεία συνεχίζουν να βρίσκονται υπό πίεση.

Ένα μέτρο, το οποίο αναμένεται να συζητηθεί στην αυριανή σύσκεψη και για το οποίο υπάρχουν πιέσεις, είναι το ζήτημα της επαναφοράς της μουσικής στην εστίαση. Οι ειδικοί εκφράζουν τον προβληματισμό τους, καθώς η επαναφορά της μουσικής μπορεί να οδηγήσει στο άνοιγμα των μεγάλων κέντρων διασκέδασης, αυξάνοντας τον κίνδυνο διασποράς του κορωνοϊού.

Τα υπόλοιπα μέτρα το πιθανότερο είναι να παραμείνουν ως έχουν -και πιο συγκεκριμένα: ο περιορισμός για αυστηρά καθήμενους πελάτες στα καταστήματα εστίασης, ο περιορισμός στα έξι άτομα ανά τραπέζι, η χρήση της μάσκας και το ωράριο λειτουργίας μέχρι τα μεσάνυχτα.

Ακολουθήστε το Lykavitos.gr στο Google News
και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις


Διαβάστε ακόμη

Δημήτρης Καφαντάρης: Όταν συμμετέχουμε στις συνεδριάσεις της Ε.τ.Π. ως «Εθνική Ελλάδος» οι επιτυχίες είναι σημαντικές

Η Τροπολογία η οποία κατατέθηκε από την Ελληνική Αντιπροσωπεία, επί της γνωμοδότησης «Δέσμη μέτρων για τη διεύρυνση 2023 - Δυτικά Βαλκάνια, Τουρκία» σχετικά με τη σύλληψη του εκλεγ...

Ανησυχία των μετεωρολόγων για την Θεσσαλία - Οι περιοχές που βρίσκονται «στο κόκκινο»

«Καμπανάκι» κρούουν οι μετεωρολόγοι για την κακοκαιρία, με τους ειδικούς να προειδοποιούν για έντονα καιρικά φαινόμενα και πολύ νερό το οποίο αναμένεται να πέσει τις επόμενες ώρες....

Φόρτωση άρθρων...