Παρασκευή
03 Μαΐου 2024

Νέα Σμύρνη: Προφυλακιστέος ο 18χρονος που σκότωσε τον 16χρονο αδερφό του - Τι υποστήριξε στην απολογία του

Την ώρα που ο 18χρονος απολογούνταν στις δικαστικές Αρχές, ο αδερφός του κηδευόταν στο Νεκροταφείο της Νέας Σμύρνης.

Ελλάδα

Προφυλακιστέος κρίθηκε έπειτα από απόφαση ανακρίτριας και εισαγγελέα ο 18χρονος ο οποίος σκότωσε με ψαλίδι τον 16χρονο αδερφό του το βράδυ της Τρίτης στο διαμέρισμα τους στη Νέα Σμύρνη.

Όλα ξεκίνησαν για μία μπλούζα, σύμφωνα με τα στοιχεία της δικογραφίας και κυρίως τις καταθέσεις της μητέρας και της γιαγιάς των δυο νέων.

Σύμφωνα με πληροφορίες 18χρονος επέμεινε σε όσα υποστηρίξει και προανακριτικά ότι, δηλαδή, ο αδελφός του του έριξε δύο γροθιές στο πρόσωπο και εκείνος πήρε το ψαλίδι και τον χτύπησε για να αμυνθεί. Όπως είπε δεν ήθελε να του κάνει κακό και πρόκειται για ένα ατύχημα.

Ωστόσο, η ανακρίτρια και η εισαγγελέας τον έκριναν προφυλακιστέο για κατηγορίες της ανθρωποκτονίας από πρόθεση και της παράνομης οπλοχρησίας που του αποδίδονται.

Ως μάρτυρες υπεράσπισης του 18χρονου είχαν καταθέσει νωρίτερα στην ανακρίτρια οι συγγενείς του, η μητέρα του, η γιαγιά του και η σύντροφος του.
Την ώρα που ο 18χρονος απολογούνταν, ο αδερφός του κηδευόταν στο Δημοτικό Νεκροταφείο της Νέας Σμύρνης.

Ανάμεσα σε αυτά που είπε στο απολογητικό υπόμνημά του ήταν: «Είμαι ένα πονεμένο παιδί από τα πρώτα έτη τις ζωής μου καθώς οι παραστάσεις που ζούσα καθημερινά αλλά και το διαζύγιο που τελικά επήλθε μεταξύ των γονέων μου με επηρέασε τόσο εμένα , όσο και τον μικρότερο αδελφό μου στην διαμόρφωση της προσωπικότητας μας στην ευαίσθητη ηλικία που τότε ήμουν ανήλικος. Σήμερα είμαι σχεδόν 18 ετών , πρόσφατα ενηλικιώθηκα και είναι αληθές πως δεν είχα προσχεδιάσει την ενέργειά μου, αλλά ούτε και υπάρχουν προπαρασκευαστικές μου πράξεις που να δηλώνουν ότι επιθυμούσα τον επακολουθήσαντα φόνο του αδελφού μου».

Ακόμα, είπε: «Υπεραγαπώ ακόμη τον Μικρότερο αδελφό μου και δεν μπορώ να συνειδητοποιήσω πως έχει φύγει από την ζωή. Νομίζω ότι ζει. Δεν διανοούμαι ότι υπαίτιος είμαι εγώ που άθελά μου, ύστερα από έντονο τσακωμό που είχαμε την περασμένη Τρίτη στο πατρικό μου σπίτι στην Νέα Σμύρνη ενώπιον της Γιαγιάς μου, της μητέρας μου και της συντρόφου μου, η οποία και εκείνη είναι ένα παιδί βασανισμένο και έτσι ταιριάξαμε και αγαπιόμαστε εδώ και αρκετό χρονικό διάστημα. Μάλιστα είναι εκείνη που ένιωθα όταν είμαι μαζί της πως ξεπερνάω τον χωρισμό των γονιών μου, καθώς μου συμπεριφέρεται με στοργή και αγάπη και τα αισθήματά μας είναι αμοιβαία, διακατεχόμενα από αλήθεια και αγάπη».

Η γιαγιά των δύο παιδιών βρέθηκε στα δικαστήρια και αποχώρησε για να αποχαιρετήσει τον 16χρονο εγγονό της. «Ούτε σε δέκα χρόνια δεν θα μπορέσω να το ξεπεράσω αυτό», είπε την ώρα που έφευγε από τα δικαστήρια. Η μητέρα, την ώρα της απολογίας, βρισκόταν ήδη στο νεκροταφείο.

Σε βαρύ κλίμα η κηδεία του 16χρονου

Την ίδια ώρα, σε βαρύ κλίμα έγινε η κηδεία του 16χρονου. Γείτονες και φίλοι πήγαν να τον αποχαιρετήσουν. Οι φίλοι του λένε ότι ο 16χρονος δεν έδειχνε ποτέ τα οικογενειακά του προβλήματα και ήθελε να κάνει τους γύρω του να γελούν. 

Με λουλούδια και δάκρυα στα μάτια, όσοι βρίσκονται εκεί λένε το τελευταίο «αντίο». 

Σε βαρύ κλίμα η κηδεία του 16χρονου
Σε βαρύ κλίμα η κηδεία του 16χρονου
Σε βαρύ κλίμα η κηδεία του 16χρονου
Σε βαρύ κλίμα η κηδεία του 16χρονου

Το χρονικό της τραγωδίας

Σύμφωνα με το διαβιβαστικό της ΕΛ.ΑΣ., όλα συνέβησαν περίπου στις 19:30 της Τρίτης, ενώ στο σπίτι της οδού Σταδίου στη Νέα Σμύρνη βρίσκονταν ο θύτης 18 ετών, το θύμα 16 ετών, η μητέρα των δύο αδερφών, η γιαγιά τους καθώς και η κοπέλα του δράστη.

Τότε τα δύο παιδιά με αφορμή τα ρούχα άρχισαν να διαπληκτίζονται έντονα. Τόσο η μητέρα όσο και η γιαγιά τους προσπάθησαν να τους χωρίσουν ωστόσο τα πράγματα ξέφυγαν και οι δύο νεαροί βρέθηκαν στο πάτωμα να παίζουν μπουνιές και κλοτσιές.

Ο καβγάς κλιμακώθηκε και τότε ο 18χρονος πήρε ένα ψαλίδι από την κρεβατοκάμαρα και άρχισε να κυνηγά τον μικρότερο αδερφό του, ο οποίος, σε μια προσπάθεια να γλιτώσει, προσπάθησε να κρυφτεί στο σαλόνι κλείνοντας πίσω του τη διαχωριστική πόρτα. Τελικά δεν τα κατάφερε.

Ο 18χρονος άνοιξε την πόρτα του σαλονιού, επιτέθηκε στον αδερφό του, και άρχισε να καρφώνει το ψαλίδι στο στήθος του, τραυματίζοντάς τον θανάσιμα.

 

Ακολουθήστε το Lykavitos.gr στο Google News
και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις


Διαβάστε ακόμη

Κορωπί: Συνελήθησαν ανήλικοι με 288 κροτίδες και οι γονείς τους για παραμέληση εποπτείας

Συνελήφθησαν, στο πλαίσιο του αυτοφώρου, στο Κορωπί από αστυνομικούς της Ο.Π.Κ.Ε. της Διεύθυνσης Ασφαλείας Αττικής, τρεις ανήλικοι, ηλικίας 15 και 16 ετών, για παράβαση της νομοθεσ...

Τροχαίο στη Βούλα: Εξετάζεται αν έκαναν κόντρα οι δυο μηχανές που σκότωσαν την 72χρονη

Ένα νέο ενδεχόμενο εξετάζει η αστυνομία τις τελευταίες ώρες σχετικά με την παράσυρση της 72χρονης στη Βούλα το απόγευμα της Μεγάλης Πέμπτης. Οι Αρχές εξετάζουν το σενάριο η άτυχ...

Αδειάζει η Αττική για το Πάσχα: Ουρές για γερά νεύρα στις Εθνικές Οδούς, γεμάτα πλοία και αεροπλάνα

Μετ’ εμποδίων γίνεται η έξοδος των εκδρομέων του Πάσχα καθώς η κίνηση σήμερα Μεγάλη Παρασκευή (3.5.2024) σε Αττική Οδό και Εθνική Οδό Αθηνών – Κορίνθου είναι ιδιαίτερα αυξημένη. Πα...

Φόρτωση άρθρων...