Πέμπτη
25 Απριλίου 2024

Τέμπη: Νέα βίντεο από τη στιγμή της σύγκρουσης των δύο τρένων

Στο φως της δημοσιότητας έρχονται νέα σοκαριστικά βίντεο που καταγράφουν τη στιγμή της σύγκρουσης των δύο τρένων στα Τέμπη. Στο νέο οπτικό υλικό καταγράφεται καρέ - καρέ η μοιραία πορεία του εμπορικού τρένου και της επιβατικής αμαξοστοιχίας.

Στα βίντεο που φέρνει στη δημοσιότητα ο Alpha, φαίνεται αρχικά το φως της εμπορικής αμαξοστοιχίας που ερχόταν από τη Θεσσαλονίκη. 

Στη συνέχεια, κάτω δεξιά, διακρίνονται τα φώτα από το Intercity 62 που εκείνη την ώρα εισερχόταν στο τούνελ. Δευτερόλεπτα αργότερα μία τεράστια πύρινη μπάλα υψώνεται από τη σύγκρουση των τρένων.

Σε άλλο βίντεο, η κάμερα καταγράφει τμήμα του αυτοκινητόδρομου λίγο μετά το σημείο της σύγκρουσης. Όλα είναι σκοτεινά και τα μόνα που ξεχωρίζουν είναι τα φώτα των διερχόμενων αυτοκινήτων. 

Η έκρηξη είναι τόσο μεγάλη που κάνει τη νύχτα, μέρα φωτίζοντας μια τεράστια περιοχή μακριά από το σημείο.

Ακόμη ένα βίντεο καταγράφει το σημείο της τραγωδίας, σχεδόν μία ώρα μετά από τη φονική σύγκρουση. Οι πυκνοί καπνοί δυσκολεύουν το έργο των διασωστών που ήδη επιχειρούν μέσα στα συντρίμμια.

Άλλη κάμερα από κλειστό κύκλωμα που ελέγχει το σημείο καταγράφει τα πρώτα διασωστικά μέσα να φτάνουν στο σημείο της σύγκρουσης. Οι φάροι από τα διερχόμενα οχήματα του ΕΚΑΒ και της Πυροσβεστικής αναβοσβήνουν σε ολόκληρη την περιοχή.

Πραγματογνώμονας: «Υπάρχει καύσιμη ύλη, γι’ αυτό και έχουμε το "μανιτάρι"»

«Eάν η σύγκρουση ήταν μέσα στο τούνελ δυστυχώς οι νεκροί θα ήταν πάρα πολλοί. Πριν την κύρια έκρηξη, έχει δημιουργηθεί κάποια προηγούμενη ηλεκτρική εκκένωση. Προέρχεται από το σημείο της επιβατικής αμαξοστοιχίας που βρίσκεται ο κινητήρας και από εκεί και μετά γίνεται η δεύτερη σύγκρουση, που έχει τη μορφή έκρηξης. 
Το συμπέρασμα είναι ότι υπάρχει καύσιμη ύλη, γι’ αυτό και έχουμε το "μανιτάρι"», εξήγησε μιλώντας στον Alpha ο πραγματογνώμονας Γρηγόρης Μιχαλόπουλος.

Ακολουθήστε το Lykavitos.gr στο Google News
και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις


Διαβάστε ακόμη

Επεισοδιακή καταδίωξη στη Θεσσαλονίκη – Έπεσε πάνω σε περιπολικό για να αποφύγει τον έλεγχο

Επεισοδιακά εξελίχθηκε καταδίωξη αυτοκινήτου που οδηγούσε 46χρονος στη Θεσσαλονίκη. Στην προσπάθειά του να διαφύγει δεν δίστασε να πέσει πάνω σε περιπολικό της Αστυνομίας, χωρίς πά...

Φόρτωση άρθρων...