Παρασκευή
03 Μαΐου 2024

Ντογιάκος σε ΟΣΕ: Να ανοίξουν όλοι οι φάκελοι με τα σιδηροδρομικά δυστυχήματα της τελευταίας 15ετίας

Τους φακέλους όλων των σιδηροδρομικών δυστυχημάτων της τελευταίας 15ετίας ζήτησε από τη νέα διοίκηση του ΟΣΕ ο Εισαγγελέας του Αρείου Πάγου Ισίδωρος Ντογιάκος.

Στην έγγραφη εισαγγελική παραγγελία αναφέρεται πως ο ΟΣΕ υποχρεούται να ενημερώσει την εισαγγελική αρχή, πόσα θανατηφόρα σιδηροδρομικά δυστυχήματα έγιναν τα τελευταία 15 χρόνια και με πόσα θύματα, σε ποια σημεία του σιδηροδρομικού δικτύου συνέβησαν και τι έγινε με την αναζήτηση ποινικών ευθυνών για τους υπαίτιους.

Έρευνα αν υπήρξε ορθός καταλογισμός ευθυνών

Σύμφωνα με πληροφορίες η αποστολή των στοιχείων αυτών ζητήθηκε προκειμένου να διαπιστωθεί εάν υπήρξε ορθός καταλογισμός ευθυνών και έως ποίου σημείου είχαν προχωρήσει οι έρευνες και εάν χρειάζεται οι σχετικές δικογραφίες να επαναξιολογηθούν.

Ήδη, ο Εισαγγελέας του Αρείου Πάγου έχει ζητήσει το φάκελο για το πολύνεκρο σιδηροδρομικό δυστύχημα στο Άδενδρο Θεσσαλονίκης που σημειώθηκε το 2017.

Ακολουθήστε το Lykavitos.gr στο Google News
και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις


Διαβάστε ακόμη

Πάσχα: Κορυφώνεται η έξοδος των εκδρομέων

Κορυφώνεται σήμερα Μεγάλη Παρασκευή η έξοδος των εκδρομέων του Πάσχα καθώς αναμένεται να αναχωρήσει και το τελευταίο μεγάλο κύμα από την Αττική προς την περιφέρεια. Τα πλοία από...

Φόρτωση άρθρων...