Παρασκευή
26 Απριλίου 2024

Πτώση Phantom: Ο αρχηγός ΓΕΕΘΑ και ο αρχηγός ΓΕΑ στο σπίτι του 29χρονου υποσμηναγού (Photos)

Στο πένθος έχει βυθιστεί η οικογένεια του 29χρονου υποσμηναγού, Μάριου-Μιχαήλ Τουρούτσικα, που έχασε τη ζωή του χθες κατά τη συντριβή του μοιραίου F-4E Phantom II.

Το πατρικό σπίτι του 29χρονου υποσμηναγού στα Δολιανά Αρκαδίας επισκέφτηκαν αρχηγός ΓΕΕΘΑ, στρατηγός Κωνσταντίνος Φλώρος και ο αρχηγός ΓΕΑ, αντιπτέραρχος Θεμιστοκλής Μπουρολιάς. Ο πατέρας του 29χρονου ιπτάμενου, Κώστας Τουρούτσικας, δέχθηκε τα συλλυπητήριά τους, ενώ υπήρξαν πολύ παρηγορητικοί μαζί του, καθώς είχαν εγκάρδια συνομιλία με τον πατέρα του.

Ο αρχηγός ΓΕΕΘΑ και ο αρχηγός ΓΕΑ στο σπίτι του 29χρονου υποσμηναγού
Ο αρχηγός ΓΕΕΘΑ και ο αρχηγός ΓΕΑ στο σπίτι του 29χρονου υποσμηναγού

«Για εμάς αυτό ήταν το τελειωτικό μας χτύπημα σαν οικογένεια. Ήταν ένα παιδί πολύ συνεσταλμένο, μεθοδικό και δεν θα μπορέσουμε να το αντέξουμε αυτό το πλήγμα», δήλωσε στο MEGA και την εκπομπή «Live News», o πατέρας του 29χρονου, Κώστας Τουρούτσικας, συμπληρώνοντας πως «δεν σκοτώθηκε από μόνος του, άλλος οδηγούσε, χωρίς να θέλω να πω ότι έφταιγε ο άλλος ο πιλότος».

«Δεν ήταν στο χέρι του να κάνει κάτι, δεν βοήθησε τον εαυτό του, δεν έκανε extreme πράγματα. Αν οδηγούσε μόνος του, μπορεί και να ζούσε» πρόσθεσε ο πατέρας του αδικοχαμένου νέου, τονίζοντας: «Εμένα με σκοτώνει το αποτέλεσμα. Δεν μπόρεσε να προφυλαχτεί, να κάνει μια προσπάθεια. Αυτός πέρασε από τη ζωή στον θάνατο σε ντε τε χρόνο. Δεν μπορώ να το χωνέψω».

«Πατέρα βιάζομαι να φύγω. Πετάω». Αυτά ήταν τα τελευταία λόγια που άκουσε από τα χείλη του 29χρονου γιου του, που από μικρό παιδί ονειρευόταν να γίνει Ίκαρος.
Λίγες ώρες μετά, θα χτυπήσει το τηλέφωνο και θα μάθει πως ο γιος του, ο υποσμηναγός Μάριος – Μιχαήλ Τουρούτσικας, ανασύρθηκε νεκρός από τη συντριβή του μαχητικού αεροσκάφους.

«Κυριακή μεσημέρι έφυγε, μας χαιρέτησε κανονικά. Γιατί φεύγεις νωρίς του λέω ‘γιατί το πρωί πετάω’. Πέταξε και τέλος», λέει συγκλονισμένος ο πατέρας του νεκρού πιλότου.

Με τα φτερά Ικάρου ο Μάριος πέταξε μακριά. Άλλωστε αυτό ήταν το όνειρό του, το πεπρωμένο του, το πάθος του.

«Του έλεγα εγώ ‘κάνε το δικό μου επάγγελμα, θα βρεις έτοιμη δουλειά να δουλέψεις, δε θα ταλαιπωρηθείς στη ζωή σου’. ‘Όχι πατέρα, μου λέει, θα δηλώσω την Ικάρων πρώτη’. Τη δήλωσε πρώτη και πέθανε 29 χρονών. Και καταστραφήκαμε όλοι», ανέφερε ο πατέρας του υποσμηναγού.

«Του λέω ‘πρόσεξε γιατί ο Ερντογάν είναι ύπουλος’. Όχι μου λέει, ‘έχουμε σχέδιο να αντιμετωπίσουμε τα πάντα’. Μου είχε επαναλάβει πολλές φορές ότι δεν τον ενδιέφερε αν ζήσει ή αν πεθάνει. Το όνειρό του ήταν μόνο η πατρίδα, δεν τον ενδιέφεραν ούτε τα χρήματα, ούτε τίποτα», πρόσθεσε ο Κώστας Τουρούτσικας.

Ακολουθήστε το Lykavitos.gr στο Google News
και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις


Διαβάστε ακόμη

Αποκαταστάθηκε η κυκλοφορία στους δρόμους του κέντρου της Αθήνας που είχε διακοπεί λόγω βλάβης σε αγωγούς νερού

Αποκαταστάθηκε η κυκλοφορία των οχημάτων στους δρόμους στο κέντρο της Αθήνας, όπου είχε διακοπεί νωρίτερα λόγω βλάβης σε αγωγούς νερού, σύμφωνα με νεότερη ενημέρωση από την Αστυνομ...

Θεσσαλονίκη: Ένοχοι 51 κατηγορούμενοι για το κύκλωμα διακίνησης ναρκωτικών στο Αριστοτέλειο Πανεπιστήμιο

Ένοχοι κρίθηκαν 51 εκ των 60 κατηγορουμένων, που είχαν συλληφθεί οι περισσότεροι εξ αυτών στη μεγάλη επιχείρηση, που είχε κάνει η Αστυνομία στους χώρους του Αριστοτελείου Πανεπιστη...

Φόρτωση άρθρων...