Πέμπτη
25 Απριλίου 2024

Ο νέος ποινικός κώδικας έστειλε στη φυλακή δύο νεαρούς, για ρίψη μολότοφ - Τι ορίζει η διάταξη

Ελλάδα

Προφυλακιστέοι κρίθηκαν οι δυο νεαροί που κατηγορούνται ότι επιτέθηκαν με βόμβες μολότοφ στο τμήμα Τροχαίας Πειραιά μετά τις απολογίες τους στον ανακριτή Πειραιά. Ο 24χρονος και ο 20χρονος είχαν συλληφθεί την περασμένη Κυριακή, λίγη ώρα μετά την επίθεση από αστυνομικούς της ομάδας ΔΙ.ΑΣ που έκαναν περιπολίες στην περιοχή.

Ο νέος Ποινικός Κώδικας καθιστά πλέον κακουργηματική πράξη ακόμα και την κατοχή μολότοφ, πόσο μάλλον τη ρίψη της...

Σύμφωνα με την αστυνομία τα άτομα ανήκουν στον αντιεξουσιαστικό χώρο, όμως δεν είχαν απασχολήσει ξανά τις Αρχές.

Σύμφωνα με τις διωκτικές αρχές, στα σπίτια τους, μετά από έρευνα που έγινε, είχαν βρεθεί «τέσσερα δοχεία με εύφλεκτο υγρό, δεκάδες άδεια μπουκάλια μπύρας, δυο κοντάρια με πυρσούς προσαρτημένους σε αυτά, προσανάμματα φωτιάς και αναπτήρες, μια αντιασφυξιογόνο μάσκα, μάσκα προσώπου, γάντια και κράνος, μικροποσότητας κάνναβης, 3 κινητά τηλέφωνα και 2 κεντρικές μονάδες ηλεκτρονικού υπολογιστή».

Στα εγκληματολογικά εργαστήρια θα ερευνηθούν για αποτυπώματα ενώ θα εξεταστούν και οι ηλεκτρονικοί υπολογιστές. 

Η διάταξη που τους έστειλε φυλακή

Άρθρο 272 - Κατασκευή και κατοχή εκρηκτικών και εμπρηστικών υλών
Όποιος κατασκευάζει, προμηθεύεται ή κατέχει εκρηκτικές ή εμπρηστικές ύλες, βόμβες ή μηχανισμούς, από τις οποίες μπορεί να προκληθεί κίνδυνος για τον άνθρωπο τιμωρείται με φυλάκιση τουλάχιστον τριών ετών.

Η πράξη της προηγούμενης παραγράφου τιμωρείται με κάθειρξη ως δέκα έτη αν ο υπαίτιος την τελεί ενώ συμμετέχει σε δημόσια συνάθροιση πλήθους ή αφορά στην κατοχή μεγάλης ποσότητας των ανωτέρω υλικών ή αντικειμένων.

Ακολουθήστε το Lykavitos.gr στο Google News
και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις


Διαβάστε ακόμη

Πειραιάς: Περιπέτεια για 71χρονη στο λιμάνι - Έπεσε στη θάλασσα στην προσπάθεια να πιάσει τη βαλίτσα της

Στη θαλάσσια περιοχή της πύλης Ε-5 στο λιμάνι του Πειραιά έπεσε μια 71χρονη. Η γυναίκα περισυνελέγη σώα και καλά στην υγεία της από στελέχη του Λιμενικού Σώματος. Σύμφωνα με το ...

Δεμένα τα πλοία στα λιμάνια την Τετάρτη 1 Μαΐου

Δεμένα θα είναι την 1η Μαΐου τα πλοία στα λιμάνια λόγω της συμμετοχής της Πανελλήνιας Ναυτικής Ομοσπονδίας (ΠΝΟ) στην πανελλαδική – πανεργατική 24ωρη απεργία που προκήρυξε η Γενική...

Φόρτωση άρθρων...