Τρίτη
21 Μαΐου 2024

Οι αγρότες της Χαλκιδικής έκλεισαν με τα τρακτέρ την εθνική Θεσσαλονίκης – Μουδανιών

Ελλάδα

Τα δύο ρεύματα της εθνικής οδού Θεσσαλονίκης - Μουδανιών έκλεισαν με τα τρακτέρ τους οι αγρότες της Χαλκιδικής, στο πλαίσιο των κινητοποιήσεων τους, τονίζοντας ότι δεν ικανοποιήθηκαν από τις εξαγγελίες του πρωθυπουργού.

Οι αγρότες από το μπλόκο στον κόμβο των Νέων Μουδανιών που βρίσκονται επί 11 ήμερες στο συγκεκριμένο σημείο με 120 τρακτέρ, μαζί με ελαιοπαραγωγούς, κτηνοτρόφους και μελισσοκόμους της περιοχής, προχώρησαν στον αποκλεισμό της εθνικής οδού λίγο μετά τις 11:00 το πρωί και, όπως λένε, θα είναι πολύωρος.

Οι αγρότες και οι άνθρωποι που συμμετέχουν στο μπλόκο τονίζουν ότι ότι το μοναδικό τους αίτημα είναι η επιβίωση και ότι δεν έμειναν ικανοποιημένοι από τις εξαγγελίες του πρωθυπουργού και της κυβέρνησης. Οι νεότερες αποφάσεις των αγροτών αναμένονται την Τρίτη, στην πανελλαδική σύσκεψη που θα γίνει στην Νίκαια.

Την ίδια ώρα τα τρακτέρ που έχουν παραταχθεί στον κόμβο της ΧΑΝΘ στο κέντρο της Θεσσαλονίκης, θα αποχωρήσουν και οι αγρότες θα επιστρέψουν στα χωριά τους, στις περιοχές της κεντρικής Μακεδονίας, από όπου ήρθαν στο πλαίσιο της κινητοποίησης που έκαναν με αφορμή την 30ή Agrotica.

Αστυνομικοί που βρίσκονται στο σημείο εκτρέπουν την κυκλοφορία των οχημάτων από παρακείμενες οδούς, ενώ βρίσκονται σε συνεννόηση με τους διαδηλωτές.

Ακολουθήστε το Lykavitos.gr στο Google News
και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις


Διαβάστε ακόμη
Φόρτωση άρθρων...