Δευτέρα
29 Απριλίου 2024

Οι πέντε βασικοί ύποπτοι για τη μοιραία μαχαιριά στον Μιχάλη Κατσουρή

Ξεκίνησαν το πρωί οι απολογίες των συλληφθέντων για τη δολοφονία του 29χρονου Μιχάλη Κατσουρή και τα άγρια επεισόδια στη Νέα Φιλαδέλφεια το βράδυ της Δευτέρας. Οι έρευνες των δικαστικών και αστυνομικών Αρχών συνεχίζονται και η έμφαση δίνεται στην αναζήτηση του ατόμου που έδωσε το δολοφονικό χτύπημα.

Οι έρευνες των Αρχών έχουν οδηγήσει σε πέντε βασικούς υπόπτους. Πρόκειται για έναν Κροάτη, έναν Αλβανό και τρεις Έλληνες. Ο Αλβανός και ο Κροάτης κατά τη σύλληψή τους, είχαν πάνω τους αναδιπλούμενους σουγιάδες με αίμα και αμέσως διαχωρίστηκαν από τους υπόλοιπους συλληφθέντες, ως ύποπτοι για τη δολοφονία. Οι δύο από τους

Έλληνες είναι οργανωμένοι οπαδοί ελληνικής ομάδας και έχουν βαρύ ποινικό μητρώο. Λίγο μετά τις 10:30 έφτασαν στα δικαστήρια της οδού Ευελπίδων, οι πρώτοι χούλιγκανς που θα απολογηθούν σήμερα ενώπιον Ανακριτή για τη δολοφονία του Μιχάλη Κατσουρή στη Νέα Φιλαδέλφεια. 

Σε ομάδες θα απολογούνται μέχρι την Κυριακή το βράδυ οι 105 κατηγορούμενοι, ενώ σήμερα αναμένεται να βρεθούν απέναντι στον Ανακριτή οι πρώτοι 30 από τους χούλιγκανς.

Οι πέντε βασικοί ύποπτοι για τη μοιραία μαχαιριά στον Μιχάλη Κατσουρή

Οι πρώτοι 30 κατηγορούμενοι οδηγήθηκαν ενώπιον των τριών ανακριτών προκειμένου να απολογηθούν. Υπενθυμίζεται πως για την υπόθεση έχουν απαγγελθεί τις τέσσερις κακουργηματικές κατηγορίες και επτά πλημμεληματικές. Τα μέτρα και σήμερα στα δικαστήρια είναι δρακόντεια, δύο διμοιρίες των ΜΑΤ βρίσκονται εντός των δικαστηρίων ενώ οι κατηγορούμενοι οδηγήθηκαν στα δικαστήρια με δύο μπλε κλούβες της αστυνομίας.

Για την υπόθεση έχει οριστεί η 25η τακτική ανακρίτρια ενώ μετά από αίτημα του προϊσταμένου του Πρωτοδικείου του Χριστόφορου Λινού το οποίο εγκρίθηκε από την προϊσταμένη της Εισαγγελίας Εφετών, Μαρία Γκανέ ορίστηκαν και δύο επίκουροι, ο 14ος και η 20η.

Οι πέντε βασικοί ύποπτοι για τη μοιραία μαχαιριά στον Μιχάλη Κατσουρή

Δέκα κατηγορούμενοι θα απολογηθούν σήμερα ενώπιον κάθε ανακριτή ενώ έχουν οριστεί και δύο εισαγγελείς γνωμοδοτήσεων. Άλλοι 30 κατηγορούμενοι θα απολογηθούν αύριο ενώ οι τελευταίοι 45 θα βρεθούν ενώπιον των ανακριτών την Κυριακή. Παράλληλα, λήφθηκε μέριμνα από τον προϊστάμενο του Πρωτοδικείου, Χριστόφορο Λινό, προκειμένου να υπάρχουν τρεις διερμηνείς στα Κροατικά και ένας στα αγγλικά.

Πάντως, ενδεχομένως κάποιοι εκ των κατηγορουμένων να ζητήσουν νέα προθεσμία για την απολογίας τους καθώς μόλις χθες βρήκαν συνηγόρους υπεράσπισης και δεν έχουν ενημερωθεί επί της δικογραφίας. Σε κάθε περίπτωση όλοι οι κατηγορούμενοι πρέπει να έχουν απολογηθεί μέχρι και την Κυριακή που λήγει το πενθήμερο. Πάντως, στις 12:30 οπαδοί της ΑΕΚ έχουν απευθύνει κάλεσμα για συγκέντρωση στα δικαστήρια της πρώην σχολής Ευελπίδων.

Οι πέντε βασικοί ύποπτοι για τη μοιραία μαχαιριά στον Μιχάλη Κατσουρή

Μέσα από το προανακριτικό υλικό και τα όσα δήλωσαν ενόρκως οι αστυνομικοί που συμμετείχαν στην επιχείρηση καταστολής της δράσης των Κροατών χούλιγκαν -δυστυχώς αφού είχε γίνει το κακό- αλλά και αυτόπτες μάρτυρες, φωτίζεται το τελευταίο σκέλος της δραματικής ημέρας. Παράλληλα, διεξάγεται και η Ένορκη Διοικητική Εξέταση ώστε να εντοπιστούν τα λάθη και οι υπεύθυνοι για την ολιγωρία που επέδειξε, για σχεδόν 24 ώρες, η ΕΛ.ΑΣ.

Ακολουθήστε το Lykavitos.gr στο Google News
και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις


Διαβάστε ακόμη

Απίστευτο περιστατικό στην Κρήτη: Απόπειρα εμπρησμού με drone σε επιχείρηση στις Μαργαρίτες Ρεθύμνου

Μια απίστευτη απόπειρα εμπρησμού σε επιχείρηση ζωοτροφών στις Μαργαρίτες Μυλοποτάμου στο Ρέθυμνο ερευνούν οι αρχές. Ακόμα πιο απίστευτο είναι ότι ο εκρηκτικός μηχανισμός «π...

Πυρκαγιές: Διαφορετικές εστίες στον Ασπρόπυργο – Κατάσβεση στους Δελφούς

Διαφορετικές εστίες πυρκαγιάς έχουν ξεσπάσει στη θέση Σοφό Ασπροπύργου. Σύμφωνα με την Πυροσβεστική αρχικά εκδηλώθηκαν τρεις εστίες πυρκαγιάς σε οικοπεδικούς χώρους στο Σοφό Ασπροπ...

Ολυμπιακοί Αγώνες: Το ιστιοφόρο «Belem» με την Ολυμπιακή Φλόγα διασχίζει τον Ισθμό της Κορίνθου - Εντυπωσιακές εικόνες

Κι ενώ συνεχίζει το ταξίδι της η Ολυμπιακή Φλόγα, με τελικό προορισμό τη Μασσαλία για τους Ολυμπιακούς Αγώνες «Παρίσι 2024», το θρυλικό ιστιοφόρο «Belem» που ανέλαβε τη μεταφορά τη...

Φόρτωση άρθρων...