Σαββάτο
11 Μαΐου 2024

Οικονόμου: Στις αρχές της επόμενης εβδομάδας θα γίνει επίταξη ιδιωτών γιατρών, αν δεν υπάρξει ανταπόκριση

Στις αρχές της επόμενης εβδομάδας η Kυβέρνηση θα προχωρήσει στην επίταξη υπηρεσιών ιδιωτών γιατρών σε ειδικότητες που λείπουν από τα νοσοκομεία, αν δεν υπάρξει ανταπόκριση, τόνισε ο Γιάννης Οικονόμου.

Ο κυβερνητικός εκπρόσωπος είπε πως έως το τέλος της εβδομάδας αναμένεται πόσοι γιατροί θα ανταπεξέλθουν στα κίνητρα της Κυβέρνησης.

Μιλώντας στα «Παραπολιτικά 90,1», το κυβερνητικό στέλεχος ανέφερε πως στόχος είναι η ενίσχυση του Εθνικού Συστήματος Υγείας (ΕΣΥ) που πιέζεται και θα συνεχίσει να πιέζεται.

Ακόμα, ο Γιάννης Οικονόμου τόνισε πως η κυβέρνηση συνεργάζεται με την επιτροπή των ειδικών και οι αποφάσεις της στηρίζονται στις εισηγήσεις της.

Όσον αφορά στις ιδιωτικές κλινικές είπε ότι στη Βόρεια Ελλάδα έχουν διαθέσει 200 κλίνες και στη Θεσσαλία άλλες 200.

Ακόμα, ξεκαθάρισε ότι η χώρα δεν θα ξανακλείσει, πως δεν θα υπάρξουν περιορισμοί για τους εμβολιασμένους και πως τα σχολεία θα παραμείνουν
Έπειτα κατηγόρησε τον Αλέξη Τσίπρα ότι έχει αποφασίσει να εργαλειοποιήσει την πανδημία για να αποκομίσει πολιτικό όφελος. Είπε ότι η στάση του θα κριθεί όταν έρθει η ώρα.

Το κεφάλαιο οικονομία

Χαρακτήρισε παροδικό φαινόμενο το κόστος στην ενέργεια και τις ανατιμήσεις στην αγορά. Ακόμα, ο κυβερνητικός εκπρόσωπος δήλωσε ότι την επόμενη χρονιά θα υπάρξει νέα αύξηση του κατώτατου μισθού.

Επίσης, σημείωσε πως όταν δημιουργείται μέρισμα ανάπτυξης και δημοσιονομικός χώρος θα διατίθεται στην κοινωνία.

Όσον αφορά στις απειλές του Τούρκου Προέδρου για το μεταναστευτικό, τόνισε πως η χώρα έχει δοκιμάσει την εργαλειοποίηση του θέματος. Είπε πως η Ελλάδα έχει αποδείξει πως μπορεί να αντιδράσει αποτελεσματικά και είναι έτοιμη να ανταπεξέλθει σε τέτοιες κινήσεις.

Στη συνέχεια, είπε πως η Ελλάδα και η Ευρωπαϊκή Ένωση δεν θα δεχθούν εργαλειοποίηση του μεταναστευτικού από κάποιους

Σχετικά αναφορικά με τον φράκτη στον Έβρο είπε πως ό,τι είναι γίνει θα γίνει. Για τις εκδηλώσεις από την επέτειο του Πολυτεχνείου είπε πως θα ισχύσουν υγειονομικά πρωτόκολλα.

Αναφορικά με τη διάσκεψη για τη Λιβύη, στην οποία συμμετέχει η Ελλάδα, σημείωσε ότι η χώρα μας φαίνεται να αναγνωρίζεται από ξένους ηγέτες.
 

Ακολουθήστε το Lykavitos.gr στο Google News
και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις


Διαβάστε ακόμη

Δημήτρης Μάντζος: «Να ενώσουμε τον λαό στα εθνικά ζητήματα, όχι να τον διχάζουμε με επικοινωνιακά παιχνίδια»

Σχολιάζοντας τις πρόσφατες εξελίξεις στα ελληνοτουρκικά, ο κοινοβουλευτικός εκπρόσωπος του ΠΑΣΟΚ – ΚΙΝΑΛ Δ. Μάντζος υπενθύμισε, σε τηλεοπτική του συνέντευξη, ότι «το ΠΑΣΟΚ έχει απο...

Ανδρουλάκης: «Το ΠΑΣΟΚ μπορεί να βάλει τέλος στην κυριαρχία του κ. Μητσοτάκη, που επιλέγει να έχει μια εύκολα διαχειρίσιμη αντιπολίτευση»

Το διακύβευμα περί κυβερνητικής σταθερότητας που θέτει ενόψει των ευρωεκλογών ο Πρωθυπουργός σχολίασε ο πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ-Κινήματος Αλλαγής, Νίκος Ανδρουλάκης, στο πλαίσιο της συν...

Φόρτωση άρθρων...