Τρίτη
30 Απριλίου 2024

Ολοκληρώθηκαν οι κινητοποιήσεις στην Αθήνα – Άνοιξαν οι δρόμοι στο κέντρο

Ελλάδα

Αποκαταστάθηκε πλήρως η κυκλοφορία των οχημάτων στο κέντρο της Αθήνας, η οποία είχε διακοπεί λόγω των κινητοποιήσεων στο πλαίσιο της 24ωρης απεργίας που έχει κηρύξει η ΓΣΕΕ και στην οποία συμμετέχει πλήθος ομοσπονδιών, συνδικάτων, σωματείων και συλλογικοτήτων.

Η συγκέντρωση διαμαρτυρίας του ΠΑΜΕ έλαβε χώρα στο Σύνταγμα και η συγκέντρωση της ΓΣΕΕ στην πλατεία Κλαυθμώνος. Σύμφωνα με πληροφορίες, πριν από τις 12:00 στα καλέσματα στο κέντρο της Αθήνας είχαν συγκεντρωθεί περίπου 5.000 άνθρωποι.

Στις 5:00 το απόγευμα, στο Πεδίον του Αρεως, έχει προγραμματιστεί συγκέντρωση και μοτοπορεία των διανομέων στο κέντρο της Αθήνας.

Οι ομοσπονδίες και τα σωματεία των συνταξιούχων συγκεντρώθηκαν στις 09:00 το πρωί έξω από το κτίριο του Συμβουλίου της Επικρατείας και από εκεί μετέβησαν με πορεία στην απεργιακή συγκέντρωση στο Σύνταγμα.

Τα ναυτεργατικά σωματεία ΠΕΜΕΝ, «ΣΤΕΦΕΝΣΩΝ» και ΠΕΕΜΑΓΕΝ διοργάνωσαν απεργιακή προσυγκέντρωση στις 5.30 το πρωί στον ΗΣΑΠ του Πειραιά.

Ανάμεσα στα αιτήματα της ΓΣΕΕ περιλαμβάνοναι οι αυξήσεις στους μισθούς, η επαναφορά των Συλλογικών Συμβάσεων και η προστασία του εισοδήματος από την ακρίβεια.

Στην απεργία συμμετέχουν και οι εργαζόμενοι του δημόσιου τομέα, σύμφωνα με τις αποφάσεις που έλαβαν τα πρωτοβάθμια σωματεία και οι Ομοσπονδίες. Παράλληλα, μεταξύ των Ενώσεων που αποφάσισαν συμμετοχή στην απεργία είναι και η ΕΙΝΑΠ που εκπροσωπεί τους γιατρούς στα δημόσια νοσοκομεία της Αθήνας και του Πειραιά. Επίσης, οι πανεπιστημιακοί και το διοικητικό προσωπικό των πανεπιστημίων, σύλλογοι εκπαιδευτικών και εργαζομένων σε υπουργεία.

Την ίδια στιγμή, ακινητοποιημένα θα μείνουν για 24 ώρες μετρό, ηλεκτρικός, τραμ, προαστιακός και τρένα, καθώς οι εργαζόμενοι αποφάσισαν τη συμμετοχή τους στην 24ωρη απεργία.

Στάσεις εργασίας σε λεωφορεία, τρόλεϊ

Με στάσεις εργασίας συμμετέχουν οι εργαζόμενοι στα λεωφορεία και τα τρόλεϊ στην 24ωρη απεργία της ΓΣΕΕ.

Σύμφωνα με το Συνδικάτο Εργαζομένων του ΟΑΣΑ και το Σωματείο Εργαζομένων ΗΛΠΑΠ, τα αστικά λεωφορεία και τα τρόλεϊ θα κινηθούν από τις 09.00 έως τις 21.00 λόγω στάσεων εργασίας (από την έναρξη της βάρδιας έως τις 09.00 και από τις 21.00 έως τη λήξη της βάρδιας).

Η επαναφορά της λειτουργίας των οχημάτων θα αρχίσει σταδιακά μετά τη λήξη της στάσης εργασίας και αντίστοιχα θα ξεκινήσει η προοδευτική απόσυρσή τους για τα αμαξοστάσια.

Ακολουθήστε το Lykavitos.gr στο Google News
και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις


Διαβάστε ακόμη

Παρέμβαση της προέδρου του Αρείου Πάγου για να αποφευχθούν παραγραφές αδικημάτων για το Μάτι

Η πρόεδρος του Αρείου Πάγου Ιωάννα Κλάπα Χριστοδουλέα θα ζητήσει την επίσπευση της καθαρογραφής της σημερινής απόφασης του Τριμελούς Πλημμελειοδικείου Αθηνών για το Μάτι, προκειμέν...

Μάτι: Πώς τα 111 χρόνια φυλάκισης έγιναν 5 εξαγοράσιμα – Ελεύθεροι μέχρι το Εφετείο οι καταδικασθέντες

Το δικαστήριο κατέληξε σε απόφαση και καταδίκασε έξι άτομα σε ποινές φυλάκισης. Ωστόσο, ιδιαίτερα έντονες ήταν οι αντιδράσεις των συγγενών των νεκρών, και όχι μόνο, καθώς οι καταδι...

Φόρτωση άρθρων...