Κυριακή
28 Απριλίου 2024

Βασίλης Παπαθεοδώρου: «Ξεσκονίζει» η Αστυνομία τους σκληρούς του δίσκους (Videos)

Σκληρό υλικό με αγόρια και κορίτσια 10 με 12 ετών βρέθηκε στην κατοχή του συγγραφέα παιδικών βιβλίων, Βασίλη Παπαθεοδώρου.

Από τις 18 Οκτωβρίου βρίσκεται στις φυλακές ο Βασίλης Παπαθεοδώρου και αντιμετωπίζει βαριά δίωξη για κατοχή υλικού παιδικής πορνογραφίας, καθώς βρέθηκαν στην κατοχή του 100 «σκληρά» σύμφωνα με τις αρχές βίντεο με αγόρια και κορίτσια από 10 έως 12 ετών.

Πληροφορίες αναφέρουν ότι αυτό που θα προσπαθήσουν να αναλύσουν στα εγκληματολογικά εργαστήρια είναι τους δύο σκληρούς δίσκους  που βρέθηκαν στο σπίτι του συγγραφέα.

Στην κατοχή του φέρεται να βρέθηκαν περί τα 100 βίντεο με σκληρό πορνογραφικό υλικό με παιδιά κάτω των 12 ετών τα οποία «κατέβηκαν» και αποθηκεύτηκαν στον υπολογιστή του τα τελευταία χρόνια.

Βασίλης Παπαθεοδώρου: Ήθελε να μιλάει στους μαθητές χωρίς καθηγητές

«Ήθελα να δείξω ότι ο κάθε άνθρωπος εχει την επιλογή των πράξεων του και της ζωής του».

Είναι το μήνυμα που έδινε μέσω των βιβλίων του στα παιδιά, ο συγγραφέας Βασίλης Παπαθεοδώρου. Η δική του επιλογή ωστόσο οδήγησε τον ίδιο στη φυλακή και πάγωσε για μια ακόμη φορά ολόκληρη την κοινωνία.

Πώς δικαιολογεί τα αρχεία παιδικής πορνογραφίας

Τώρα τη δική του απάντηση δίνει ο γνωστός, βραβευμένος με κρατικά βραβεία λογοτεχνίας συγγραφέας παιδικών βιβλίων, ο οποίος έκανε και σεμινάρια σε σχολεία.

Μιλώντας για ένα παλιότερο βιβλίο του θα πει πως αν ήταν στη θέση του πρωταγωνιστή θα πήγαινε τον παραβατικό στην αστυνομία.

«Αν ήμουν στην θέση του θα τον πήγαινα στην αστυνομία».

Με τα δικά του λόγια και με δηλώσεις που είχαν προηγηθεί της σύλληψης του ο ίδιος υποστηρίζει την θέση του που συμπυκνώνεται στην φράση ότι κατείχε το υλικό παιδικής πορνογραφίας για να γράψει το βιβλίο του.

«Δεν είμαι και δεν έχω υπάρξει ποτέ στη ζωή μου παιδόφιλος. Δεν αισθανόμουν καμία ικανοποίηση ή ευχαρίστηση από το κατασχεθέν υλικό. Απεναντίας, αισθανόμουν απέχθεια, αηδία, αποτροπιασμό και βαθύτατη λύπη».

Τι υποστήριξε στις Αρχές και γιατί αποφάσισαν την προφυλάκιση του

Ο Βασίλης Παπαθεωδόρου στις Αρχές υποστήριξε πως το υλικό που βρέθηκε στον υπολογιστή του θα αποτελούσε πηγή έμπνευσης για βιβλίο του.

Οι αρχές όμως δεν πείστηκαν και τον προφυλάκισαν. Η πλευρά του συγγραφέα θα υποστηρίξει πως σε ανύποπτο χρόνο το modus operandi του συγγραφέα είχα παρουσιαστεί σε τηλεοπτική εκπομπή.

Η Κωνσταντίνα Δημογλίδου, εκπρόσωπος της ΕΛ.ΑΣ. ανέφερε σχετικά: «Τη συγκεκριμένη υπόθεση βέβαια παρακολουθεί το τελευταίο πεντάμηνο εξειδικευμένο προσωπικό της Δίωξης. Ο λόγος που δεν υπήρξε επίσημη ανακοίνωση όλο αυτό το διάστημα από την αστυνομία είναι γιατί από τη διεύθυνση δίωξης ηλεκτρονικού εγκλήματος η έρευνα συνεχίστηκε για κάποιες μέρες μετά τη σύλληψη για να δούμε αν σχετίζεται με άλλες υποθέσεις που παρακολουθεί η δίωξη».

Οι «προφητικές» καταγραφές του συγγραφέα

Πριν την προφυλάκιση ο συγγραφέας θα πει στις Αρχές: «Πάντοτε οι ιστορίες που αφηγούμαι σχετίζονται με τον πρωτογενή πυρήνα της ελληνικής-κοινωνικής παθογένειας. Πολλές φορές μάλιστα έχω θεωρηθεί ως «προφητικός» συγγραφέας αφού τα θέματα που περιγράφω στο βιβλίο μου έχουν στη συνέχεια συγκλονίσει την κοινή γνώμη (πχ υπόθεση Χρυσής Αυγής, υπόθεση Τοπαλούδη, υπόθεση Γιακουμάκη). Στο έργο μου «Η νύχτα που έσβησαν τ’ αστέρια» περιγράφω την ιστορία μίας έφηβης κοπέλας που εξαφανίστηκε και εν συνεχεία βρέθηκε βιασμένη και δολοφονημένη».

Ο συγγραφέας εντοπίστηκε από τις αρχές καθώς «χτύπησε» το λογισμικό που εντοπίζει όσους κατεβάζουν υλικό παιδικής πορνογραφίας.

«Για το θέμα του ρατσισμού και του bulling έχω προβεί σε έρευνα χιλιάδων βίντεο, εκπομπών και ταινιών Στο βιβλίο μου «Η νύχτα που έσβησαν τ’ αστέρια» έπρεπε να αποτυπώσω σκηνή βιασμού. Συνεπώς, μεταξύ άλλων παρακολούθησα τη σειρά «13 reasons why» και την ταινία «Οι κατηγορούμενοι». Όλες τις πληροφορίες που έβρισκα από την έρευνά μου τα αποθήκευσα σε σκληρό δίσκο καθώς αποτελούσαν την βασική πρώτη ύλη του συγγραφικού μου έργου ώστε όσα περιγράφω να είναι ρεαλιστικά» δήλωνε ο συγγραφέας.

Και μόνο η κατοχή του υλικού διώκεται λένε νομικοί

Από την άλλη ειδικοί θα πουν πως πλέον ανεξάρτητα από τον λόγο που κάποιος επικαλείται η κατοχή ανάλογου υλικού βάση νόμου τιμωρείται.

«Το υλικό που βρέθηκε και κατασχέθηκε (υλικό που δεν έχει απομονωθεί-έχει ιδωθεί αποσπασματικά και όχι στο σύνολό του) αποτελεί πρώτη ύλη για βιβλίο μου με θεματική το Internet, τους κινδύνους που ελλοχεύει υπό το πρίσμα της σεξουαλικής κακοποίησης και εκμετάλλευσης των ανηλίκων. Ουσιαστικά πρόκειται για συνέχιση του βιβλίου μου «9 Καίσαρες». Θα με βοηθούσε να κατανοήσω το πώς γίνεται η «πρόσκληση» προκειμένου οι νεαροί έφηβοι να ξεγελαστούν και στη συνέχεια να πέσουν θύματα εκμετάλλευσης, ποιες οι αντιδράσεις των παιδιών, αν αντιλαμβάνονται τις πράξεις τους κλπ», υπογράμμισε ο συγγραφέας.

«Κατέβαζα αρχεία και δεν ήξερα τι είχαν»

Στην υπερασπιστική του γραμμή ο συγγραφέας θα τονίσει ακόμα πως ο ίδιος με το πρόγραμμα κατέβαζε αρχεία που δεν ήξερε εκ των προτέρων τι περιείχαν.

«Από το πρόγραμμα e-mule υπάρχει η δυνατότητα μόνο να «κατέβουν» αρχεία δεν σου δίνει τη δυνατότητα να δεις φωτογραφίες ή βίντεο. Εγώ πατούσα στην αναζήτηση κάποιες λέξεις-κλειδιά όπως “girl”, “boy” και κατέβαζα μαζικά τα αρχεία, δηλαδή δε μπορούσα να κάνω επιλογή αρχείων. Όσα βίντεο έχω ανοίξει, δεν τα έχω δει ολόκληρα. Πατούσα τον κέρσορα και τα έβλεπα στο fast forward προκειμένου να δω μόνο συγκεκριμένες στιγμές –και ασφαλώς όχι αυτές της σεξουαλικής κακοποίησης» υποστήριξε ο συγγραφέας των παιδικών βιβλίων.

Ο συγγραφέας τονίζει πως δεν έχει προβεί σε διαμοιρασμό, αποστολή, διακίνηση αυτών των αρχείων.

Ακολουθήστε το Lykavitos.gr στο Google News
και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις


Διαβάστε ακόμη

Σοβαρά επεισόδια τα ξημερώματα στα Εξάρχεια – Τραυματίας ένας αστυνομικός, κάηκε ολοσχερώς αυτοκίνητο

Άλλη μία νύχτα επεισοδίων βίωσαν οι κάτοικοι της περιοχής των Εξαρχείων το Σάββατο προς Κυριακή, με αποτέλεσμα τον τραυματισμό τουλάχιστον ενός αστυνομικού. Τα επεισόδια ξεκίνησ...

Μαρούσι: Πυροβολισμοί έξω από νυχτερινό κέντρο – Ένας νεκρός και δύο τραυματίες

Μια παρεξήγηση η οποία ξεκίνησε μέσα στο νυχτερινό κέντρο και εξελίχθηκε σε έναν άγριο καβγά έξω από αυτό ήταν η αφορμή της φονικής συμπλοκής που σημειώθηκε τα ξημερώματα σε γνωστό...

Φόρτωση άρθρων...