Δευτέρα
29 Απριλίου 2024

Βασίλης Παπαθεοδώρου: Φρίκη απο τις αποκαλύψεις για το υλικό παιδικής πορνογραφίας – Τι είπε στην απολογία του

Προφυλακισμένος στις φυλακές Τρίπολης είναι ο Βασίλης Παπαθεοδώρου, συγγραφέας κάποιων από τα πλέον δημοφιλή βιβλία της σύγχρονης παιδικής και εφηβικής λογοτεχνίας, ο οποίος ωστόσο κατηγορείται για κατοχή υλικού παιδικής πορνογραφίας.

Στις 18 Οκτωβρίου συνελήφθη και στις 27 του ίδιου μήνα προφυλακίστηκε, καθώς του ασκήθηκε από την Εισαγγελία βαριά δίωξη για κατοχή υλικού παιδικής πορνογραφίας.

Ο μέχρι πρότινος επικεφαλής του παιδικού τμήματος του εκδοτικού οίκου “Καστανιώτης” αντιμετωπίζει βαρύτατες κατηγορίες και ο ίδιος ισχυρίζεται μέσω του απολογητικού του υπομνήματος, ότι θα χρησιμοποιούσε τα εν λόγω αρχεία για να δημιουργήσει το νέο του βιβλίο, το οποίο θα είχε «ως κεντρικό άξονα την επικινδυνότητα του διαδικτύου για την κακοποίηση και την σεξουαλική εκμετάλλευση ενός νεαρού εφήβου».

Ο Βασίλης Παπαθεοδώρου ανέφερε στο απολογητικό υπόμνημα «εκ προοιμίου θέλω να δηλώσω με κάθε ειλικρίνεια και ευπρέπεια ότι δεν είμαι και δεν έχω υπάρξει ποτέ στη ζωή μου παιδόφιλος. Δεν αισθανόμουν καμία ικανοποίηση ή ευχαρίστηση από το κατασχεθέν υλικό. Απεναντίας, αισθανόμουν απέχθεια, αηδία, αποτροπιασμό και βαθύτατη λύπη».

Μάλιστα εξηγεί τον λόγο που είχε το υλικό παιδικής πορνογραφίας στην κατοχή του καθώς όπως φέρεται να ισχυρίστηκε «αποτελεί πρώτη ύλη για βιβλίο μου με θεματική το Internet, τους κινδύνους που ελλοχεύει υπό το πρίσμα της σεξουαλικής κακοποίησης και εκμετάλλευσης των ανηλίκων».

Αν όλες αυτές οι βαριές κατηγορίες αποδειχτούν, τότε το μόνο που αναρωτιέται πλέον κανείς, είναι το πώς μπορούσε επί χρόνια να κρύβει το αρρωστημένο αλλά και εγκληματικό προφίλ του, αλλά και πώς γίνεται να έγραφε βιβλία για παιδιά και την ίδια στιγμή να έχει βίντεο παιδικής πορνογραφίας.

Διέκοψαν τη συνεργασία οι εκδόσεις Καστανιώτη, οργή από άλλους συγγραφείς

Πλέον οι Εκδόσεις Καστανιώτη διέκοψαν κάθε μορφής συνεργασία με τον Βασίλη Παπαθεοδώρου, αμέσως μόλις πληροφορηθήκαν ότι βρίσκεται σε εξέλιξη ποινική έρευνα από τις δικαστικές αρχές, και πλήθος λογοτεχνών και ανθρώπων που τον γνώριζαν, εκφράζουν το σοκ και την οργή τους για τον δημιουργό παιδικής λογοτεχνίας, ζητώντας την παραδειγματική του τιμωρία.

Ακολουθήστε το Lykavitos.gr στο Google News
και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις


Διαβάστε ακόμη

Φωτιά στο Μάτι: Έξι κατηγορούμενοι ένοχοι για την τραγωδία - Έντονες αντιδράσεις από συγγενείς θυμάτων

Την απόφασή του επί της ενοχής των 21 κατηγορουμένων στη δίκη για τη φονική πυρκαγιά στο Μάτι ανακοίνωσε το Τριμελές Πλημμελειοδικείο Αθηνών μετά από μακρά ακροαματική διαδικασία. ...

Πυρκαγιές: Διαφορετικές εστίες στον Ασπρόπυργο – Κατάσβεση στους Δελφούς

Διαφορετικές εστίες πυρκαγιάς έχουν ξεσπάσει στη θέση Σοφό Ασπροπύργου. Σύμφωνα με την Πυροσβεστική αρχικά εκδηλώθηκαν τρεις εστίες πυρκαγιάς σε οικοπεδικούς χώρους στο Σοφό Ασπροπ...

Απίστευτο περιστατικό στην Κρήτη: Απόπειρα εμπρησμού με drone σε επιχείρηση στις Μαργαρίτες Ρεθύμνου

Μια απίστευτη απόπειρα εμπρησμού σε επιχείρηση ζωοτροφών στις Μαργαρίτες Μυλοποτάμου στο Ρέθυμνο ερευνούν οι αρχές. Ακόμα πιο απίστευτο είναι ότι ο εκρηκτικός μηχανισμός «π...

Φόρτωση άρθρων...