Παρασκευή
19 Απριλίου 2024

Παράνομη και καταχρηστική η απεργία σε ΟΣΥ και ΣΤΑΣΥ – Τα συνδικάτα πάνε για 24ωρη

Ελλάδα

Παράνομη και καταχρηστική έκρινε το δικαστήριο τη στάση εργασίας που κήρυξαν για αύριο, Τετάρτη 9 Νοεμβρίου, η ΟΣΥ και η ΣΤΑΣΥ, δηλαδή τα συνδικάτα στα μέσα σταθερής τροχιάς και τα λεωφορεία.

Τα συνδικάτα συμμετέχουν στην 24ωρη απεργία της Γενικής Συνομοσπονδίας Εργατών Ελλάδος (ΓΣΕΕ). Κατά των κινητοποιήσεων είχαν προσφύγει στη Δικαιοσύνη οι διοικήσεις των φορέων.

Σύμφωνα με πληροφορίες, στον ΟΣΥ (λεωφορεία) προσανατολίζονται να μετατρέψουν τη στάση εργασίας σε 24ωρη, καλυπτόμενοι από την 24ωρη της ΓΣΕΕ.

Σύμφωνα με τον αρχικό προγραμματισμό τα λεωφορεία θα πραγματοποιούσαν δρομολόγια από τις 09:00 έως τις 21:00. Τα τρόλεϊ θα είναι ακινητοποιημένα όλο το 24ωρο.

Το Μετρό (Γραμμές 2 και 3) θα λειτουργούσε από τις 09:30 έως τις 15:00, σύμφωνα με απόφαση του Σωματείου Εργαζομένων Λειτουργίας Μετρό Αθηνών (ΣΕΛΜΑ). 

Στη Γραμμή 1 του Μετρό (Ηλεκτρικός) τα δρομολόγια θα πραγματοποιούνται από τις 09:00 έως τις 17:00.

Στο Τραμ θα πραγματοποιούνται δρομολόγια από τις 08:00 έως τις 22:00, σύμφωνα με ανακοίνωση του Συλλόγου Εργαζομένων Τραμ.

Ακολουθήστε το Lykavitos.gr στο Google News
και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις


Διαβάστε ακόμη

Αυτές είναι οι 198 «απάτητες παραλίες» της Ελλάδας - Μπαίνουν σε καθεστώς απόλυτης προστασίας

Υπογράφηκε σήμερα (19.4.2024) από τον Υπουργό Οικονομικών, Κωστή Χατζηδάκη και τον Υπουργό Περιβάλλοντος και Ενέργειας, Θόδωρο Σκυλακάκη, η Κοινή Υπουργική Απόφαση (ΚΥΑ), με την οπ...

Συνελήφθη άνδρας για φωτιά στον Κάλαμο Αττικής

Στη σύλληψη ενός άνδρα προχώρησαν σήμερα αξιωματικοί της Διεύθυνσης Αντιμετώπισης Εγκλημάτων Εμπρησμού (Δ.Α.Ε.Ε) της Πυροσβεστικής, στο πλαίσιο της αυτόφωρης διαδικασίας. Ο συλλ...

Φόρτωση άρθρων...