Δευτέρα
10 Αυγούστου 2026

Πάρος: Τι ανέφερε ο ιδιοκτήτης του beach bar για την τραγωδία με το 4χρονο αγόρι

Ελλάδα

Σε εξέλιξη βρίσκεται προκαταρκτική έρευνα για τις συνθήκες υπό τις οποίες πνίγηκε ο 4χρονος σε πισίνα beach bar στην Πάρο. Eλεύθερος με εντολή του εισαγγελέα Πρωτοδικών Σύρου αφέθηκε ο 69χρονος ιδιοκτήτης του beach bar. 

O ιδιοκτήτης του beach bar είχε δηλωθεί και ως ναυαγοσώστης, με τον ίδιο να επισημαίνει μάλιστα πως διαρκώς μάλωνε καθημερινά με τους γονείς, γιατί -κατά τον ίδιο- άφηναν «τα παιδιά μόνα κάθε μέρα» στην πισίνα. 

Στον ΑΝΤ1 μίλησε για την υπόθεση τόσο ο συνήγορος του ιδιοκτήτη, Χάρης Αμπραζής, όσο και ο ιδιοκτήτης του beach bar. Ο Χάρης Αμπραζής ανέφερε: «Δεν έχω πάρει ακόμη τη δικογραφία. Θα ήθελα να πω ότι είναι μια επιχείρηση που για 27 συνεχόμενα χρόνια είναι σε αυτόν τον χώρο και δεν έχει συμβεί το παραμικρό. Ο συγκεκριμένος ιδιοκτήτης είναι ένας άνθρωπος που έχει την επιχείρησή του και είναι διαρκώς εκεί. Ο ίδιος είναι και ναυαγοσώστης. Είναι συνέχεια στον χώρο της πισίνας. Όσοι το έχουν επισκεφθεί το συγκεκριμένο μαγαζί ξέρουν ακριβώς πού είναι η καρέκλα του, που κάθεται, είναι διαρκώς εκεί. Όλα είναι υπό διερεύνηση. Θα διερευνηθούν όλα. Υπάρχουν 2 τεράστιες πινακίδες που αναφέρουν ότι απαγορεύεται η είσοδος παιδιών κάτω των 12 χρονών χωρίς γονεϊκή επιίβλεψη. Θα υπάρξει, φαντάζομαι, συλλογή βιντεοληπτικού υλικού».

«Μαλώναμε με τις μανάδες και τους πατεράδες καθημερινά γιατί αφήνουν τα παιδιά τους μόνα κάθε μέρα»

Ο ιδιοκτήτης μιλώντας στην εκπομπή ανέφερε για το περιστατικό:

«Τα πάντα είναι νόμιμα, 27 χρόνια μαγαζί. 27 χρόνια μαγαζί και δεν έχει γίνει ποτέ. Μαλώναμε με τον κόσμο καθημερινά με τις μανάδες και τους πατεράδες γιατί αφήνουν τα παιδιά τους μόνα τους κάθε μέρα. Τους βγάζω έξω και γίνομαι ο κακός και ανεβάζουν στις σελίδες επάνω στα χίλια δυο... Λυπούμαστε γι' αυτό που συνέβη, σήμερα είχαμε κλειστό το μαγαζί μες στο full της σεζόν για το παιδάκι αυτό».

Στην ερώτηση εάν το ζευγάρι ήταν εκεί κοντά, ο ιδιοκτήτης απάντησε: «Όχι, ήταν σε ένα τραπέζι που καθόντουσαν κάτω, σε ένα άλλο σνακ και δεν τους είδα. Είχε ξαναέρθει πριν έναν μήνα και με τον τρόπο μας προσπαθήσαμε να τον διώξουμε. Έλειπε περίπου μισή ώρα, τρία τέταρτα (ο γονέας). Τα είχε αφήσει και ήταν στις τουαλέτες μέσα. Και πήρα την ευθύνη και πάω και τους λέω έχεις δύο παιδάκια κάτω, τα έχεις αφήσει, τι κάνεις και εμείς είχαμε έναν άνθρωπο να κοιτάει τα παιδιά».

Πού εστιάζει η έρευνα

Στα κρίσιμα λεπτά από τη στιγμή που ο 4χρονος απομακρύνθηκε από την οικογένειά του έως τον εντοπισμό του χωρίς τις αισθήσεις του μέσα στην πισίνα επικεντρώνεται η έρευνα για την τραγωδία σε beach bar στην Πούντα της Πάρου. Οι Αρχές επιχειρούν να ανασυνθέσουν λεπτό προς λεπτό όσα συνέβησαν λίγο μετά τις 15:00 το Σάββατο. Στο μικροσκόπιο βρίσκονται το υλικό από τις κάμερες ασφαλείας, η ναυαγοσωστική κάλυψη, η θέση και οι κινήσεις των εργαζομένων την ώρα του περιστατικού, καθώς και οι άδειες και οι προδιαγραφές λειτουργίας της πισίνας.

Η καταγγελία του πατέρα για τον ναυαγοσώστη

Ένα από τα σημαντικότερα σκέλη της έρευνας αφορά τη ναυαγοσωστική κάλυψη της πισίνας και την ιδιότητα του προσώπου που είχε δηλωθεί για την επιτήρησή της. Η πλευρά του ιδιοκτήτη, μέσω του δικηγόρου του Χάρη Αμπραζή, υποστηρίζει -όπως αναφέρθηκε- ότι ο επιχειρηματίας εκτελούσε και καθήκοντα ναυαγοσώστη και επέβλεπε τόσο την πισίνα όσο και τον περιβάλλοντα χώρο.

Ο πατέρας του παιδιού αμφισβητεί, ωστόσο, ότι υπήρχε ουσιαστική και διαρκής επιτήρηση. Περιγράφοντας τον ιδιοκτήτη, ανέφερε: «Αυτός που ισχυρίζεται ότι είναι ιδιοκτήτης και λέει ότι είναι και ναυαγοσώστης, είναι 68 ετών άνθρωπος. Φόραγε ένα καπελάκι και ένα πουκαμισάκι. Είχε στο αυτί του και μία ενδοεπικοινωνία για να λέει "παιδιά, αυτός που έρχεται, βάλτε τον στο τραπέζι εκεί"».

Κατά τον ίδιο, «δεν ήταν στη δουλειά του», ενώ υποστηρίζει ότι αν υπήρχε άνθρωπος που επέβλεπε διαρκώς την πισίνα, η τραγωδία θα μπορούσε να είχε αποφευχθεί. «Αν ήταν κάποιος πάνω από την πισίνα, δεν θα είχα θρηνήσει το παιδί μου…», είπε.

Εργαζόμενος της επιχείρησης ανέφερε, πάντως, ότι ο υπεύθυνος βρισκόταν στο μηχανοστάσιο της πισίνας τη στιγμή του περιστατικού, στοιχείο που επίσης αναμένεται να εξεταστεί στο πλαίσιο της έρευνας.

Οι καταγγελίες για τον εξοπλισμό ασφαλείας

Ο πατέρας καταγγέλλει ακόμη ότι στο beach bar δεν υπήρχαν τα απαραίτητα μέσα για την αντιμετώπιση ενός έκτακτου περιστατικού. Όπως υποστηρίζει, στον χώρο «δεν υπήρχε απινιδωτής, φαρμακείο, μέτρα προστασίας», ενώ έχει δηλώσει ότι σκοπεύει να κινηθεί νομικά.

Σκληρή ήταν και η τοποθέτηση του παππού του 4χρονου, ο οποίος απέδωσε την τραγωδία στην απουσία ναυαγοσώστη. «Το εγγονάκι μου χάθηκε γιατί δεν είχε ναυαγοσώστη. Με τόσα εκατομμύρια τζίρο το καλοκαίρι, με τόσο κόσμο και με τόσο κόσμο να δουλεύει εκεί μέσα και να μην έχει ναυαγοσώστη, θέλει κρέμασμα στο Σύνταγμα», δήλωσε.

Η έρευνα επικεντρώνεται πλέον στις άδειες λειτουργίας της πισίνας, στα προβλεπόμενα μέτρα ασφαλείας, στη ναυαγοσωστική κάλυψη και στην ιδιότητα του προσώπου που είχε δηλωθεί ως ναυαγοσώστης. Αναμένονται αυτοψίες και έλεγχοι προκειμένου να διαπιστωθεί εάν η πισίνα λειτουργούσε σύμφωνα με όλες τις προβλεπόμενες προδιαγραφές και εάν διέθετε τον απαιτούμενο εξοπλισμό ασφαλείας.

Σημαντικές απαντήσεις αναμένονται από την ιατροδικαστική εξέταση. Τα ευρήματά της θα συνεκτιμηθούν με τις μαρτυρίες και το υλικό από τις κάμερες. Μεταξύ άλλων, θα εξεταστεί εάν το παιδί είχε φάει πριν από το περιστατικό, στοιχείο που θα αξιολογηθεί από τους αρμόδιους επιστήμονες μαζί με το σύνολο των ευρημάτων.

 

Ακολουθήστε το Lykavitos.gr στο Google News
και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις


Διαβάστε ακόμη

Μαρούσι: Φωτιά σε μονοκατοικία – Γείτονας απεγκλώβισε γυναίκα με κινητικά προβλήματα

Φωτιά εκδηλώθηκε τις πρώτες πρωινές ώρες της Δευτέρας σε μονοκατοικία, στη συμβολή των οδών Μιχαήλ Νουάρου και Λεμόνα, στο Μαρούσι. Στο σημείο κινητοποιήθηκαν ισχυρές δυνάμεις ...

Χαρδαλιάς: Ξεκινάμε στην Ηλιούπολη την κατασκευή της πρώτης από τις τρεις Στέγες Υποστηριζόμενης Διαβίωσης ΑμεΑ που χρηματοδοτεί η Περιφέρεια Αττικής με πόρους του ΕΣΠΑ

Η Περιφέρεια Αττικής γίνεται η πρώτη Περιφέρεια της χώρας που αξιοποιεί ευρωπαϊκούς πόρους για την κατασκευή Στεγών Υποστηριζόμενης Διαβίωσης.

Μελέτη δείχνει ότι η Ευρώπη δεν είναι προετοιμασμένη για ρωσικές επιθέσεις με drones

Οι ευρωπαϊκές χώρες δεν είναι ακόμη επαρκώς προετοιμασμένες να αντιμετωπίσουν την απειλή από μη επανδρωμένα αεροσκάφη που ενδέχεται να συνδέονται με τη Ρωσία, ενώ σοβαρά κενά εξακο...

Φόρτωση άρθρων...