Σαββάτο
27 Απριλίου 2024

Πάτμος και Μαράθι ανάμεσα στα καλύτερα μέρη του κόσμου για διακοπές το 2023

Ελλάδα

Η Πάτμος και το Μαράθι είναι ανάμεσα στους καλύτερους προορισμούς του κόσμου για το 2023, σύμφωνα με τους Times και το ταξιδιωτικό περιοδικό Travel and Leisure.

Ανάμεσα στα καλύτερα μέρη του πλανήτη για διακοπές το 2023 κατατάσσεται η Πάτμος, σύμφωνα με το Travel and Leisure, που σχολιάζει μεταξύ άλλων πως με τους περισσότερους προορισμούς ανά τον κόσμο να ανοίγουν για πρώτη φορά μετά τη πανδημία, το 2023 αναμένεται να είναι η πρώτη χρονιά ολικής επαναφοράς του τουρισμού.

Οι φυσιολατρικές δραστηριότητες, οι αποδράσεις την ημέρα του Αγίου Βαλεντίνου, η γιόγκα σε εξωτικούς προορισμούς, η εξοικείωση με την άγρια χλωρίδα και πανίδα, το «slow food» και η ανακάλυψη αρχαίων πολιτισμών διαμορφώνουν τον νέο «χάρτη» των ταξιδιωτικών προτιμήσεων.

Μεταξύ 50 προορισμών σε ΗΠΑ, Ιταλία, Κούβα, Μαρόκο, Γαλλία, Δανία, Ισπανία, Ν. Κορέα, Γροιλανδία, Κροατία, Χιλή και Ελλάδα, οι ειδικοί του Travel and Leisure προτείνουν κρουαζιέρα σε ανερχόμενους προορισμούς, μεταξύ άλλων και στην Πάτμο.

«Πάτμος, Αρκοί και Μαράθι διαθέτουν μία μεγάλη δυναμική που ταιριάζει απόλυτα με τις ανάγκες του σύγχρονου ταξιδιώτη. Αναδεικνύουμε διαφορετικές εμπειρίες και ταξιδιωτικές συνήθειες που είχαν ατονήσει λόγω πανδημίας και που πλέον επανέρχονται δυναμικά. Δεν είναι τυχαίο, άλλωστε, πως για το 2022 ο αριθμός κρουαζιερόπλοιων που επισκέφθηκαν την Πάτμο σημείωσε εντυπωσιακή αύξηση κατά 36,9% σε σύγκριση με το 2019», αναφέρει ο αντιδήμαρχος Τουρισμού του Δήμου Πάτμου, Νίκος Κουτούζος.

Travel and Leisure: «Όχι απλά μια κρουαζιέρα»

Η νεοσύστατη ταξιδιωτική εταιρεία Explora Journeys περιγράφει τα δρομολόγιά της ως «ταξίδια στον ωκεανό», ασχέτως που γίνονται με το ολοκαίνουργιο Explora I, που μετρά 461 σουίτες.

Το πλοίο αναμένεται να πέσει στο νερό τον Ιούλιο του 2023, με ταξίδια στη Μεσόγειο που θα επισκέπτονται δημοφιλείς προορισμούς κρουαζιέρας, όπως η Βαρκελώνη και η Civitavecchia, κοντά στη Ρώμη, καθώς και λιγότερο δημοφιλή λιμάνια, όπως η Πάτμος, στην Ελλάδα, και το Σεν Τροπέ, στη Γαλλία.

«Πρόκειται για ένα νέο στυλ θαλάσσιων ταξιδιών που σας συνδέει με πράγματα που είναι σημαντικά», δήλωσε στο T+L ο διευθύνων σύμβουλος της Explora, Michael Ungerer.  Και πράγματι, η ζωή στο πλοίο δεν θα είναι μοναστική: το Explora I θα διαθέτει 18 εστιατόρια, μπαρ και ένα τεράστιο σπα, μεταξύ άλλων πολυτελών παροχών. Παρόλα αυτά, αν όλο αυτό το ταξίδι στον ωκεανό γίνει λίγο κουραστικό, οι επισκέπτες μπορούν πάντα να αποσυρθούν στις σουίτες τους, οι οποίες διαθέτουν ιδιωτικές βεράντες. Στην πραγματικότητα, όταν κάνει το ντεμπούτο του, το Explora I θα διαθέτει τον περισσότερο χώρο ανά επιβάτη από οποιοδήποτε άλλο πλοίο, προσθέτει ο συντάκτης Paul Brady.

The Times: «Ένα παρθένο ελληνικό νησί»

Οι Times καταγράφουν τις 76 επικρατέστερες παγκόσμιες ταξιδιωτικές τάσεις για το 2023, σημειώνοντας πως η επίσκεψη άθικτων και παρθένων προορισμών στην Ελλάδα κατέχει ξεχωριστή θέση, με την εφημερίδα να αναφέρεται ειδικά στο Μαράθι και τις εξωτικές ομορφιές του.

Η βρετανική εφημερίδα γράφει: «Υπάρχουν φόβοι στην Ελλάδα ότι το 2023 θα μπορούσε να φέρει υπερπληθυσμό σε κλίμακα μεγαλύτερη από κάθε άλλη φορά πριν την πανδημία. Η περασμένη χρονιά ήταν χρονιά ρεκόρ: 16.000 τουρίστες την ημέρα επισκέφθηκαν την Ακρόπολη τον Αύγουστο και στη Σαντορίνη οι αριθμοί αυξήθηκαν κατά 59% σε σχέση με το 2019, στη Μύκονο σημειώθηκε αύξηση 21%, στη Ρόδο 9% και στην Κω 6%. Με 223 άλλα νησιά για να πάτε, όμως, δεν υπάρχει λόγος να γίνετε μέρος του προβλήματος. Μόλις 15 μίλια ανατολικά της Πάτμου βρίσκεται το Μαράθι, με πέντε κατοίκους. 

Η Ηράκλεια, μεταξύ Ίου και Νάξου, έχει περίπου 140 κατοίκους- αλλά η Δονούσα, μια κυκλαδίτικη φαντασία 25 μίλια βορειοανατολικά της Ηράκλειας, είναι η επιλογή μου. Από τις έξι παραλίες της, η Τρυπητή είναι η πιο όμορφη, και από τις έξι ταβέρνες ο Μήτσος η αγαπημένη μου. Στο λιμάνι υπάρχει βάρκα και μερικές φορές ένα μικρό λεωφορείο για εκδρομές. Μείνετε σε ένα στούντιο με θέα στη θάλασσα στην υπνωτική πρωτεύουσα του νησιού, τον Σταυρό».

Ακολουθήστε το Lykavitos.gr στο Google News
και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις


Διαβάστε ακόμη

Ασπρόπυργος: Πυρκαγιά στην Περιφερειακή Αιγάλεω – Μεγάλη κινητοποίηση της Πυροσβεστικής

Πυρκαγιά ξέσπασε πριν από λίγη ώρα σε χαμηλή βλάστηση στην Περιφερειακή Αιγάλεω στον Ασπρόπυργο Αττικής. Άμεση είναι η κινητοποίηση της Πυροσβεστικής. Για την κατάσβεσή της επιχειρ...

Διάρρηξη στη Διεύθυνση εκλογών στο ΥΠΕΣ: Βρέθηκε σπασμένη η κλειδαριά του γραφείου – Εξηγήσεις ζητά η αντιπολίτευση

H διάρρηξη, σύμφωνα με αστυνομικές πηγές, καταγγέλθηκε χθες βράδυ στις αστυνομικές αρχές από τον διευθυντή εκλογών της κεντρικής υπηρεσίας του Υπουργείου Εσωτερικών, η οποία στεγάζ...

Πάνω από 80% η μείωση των μεταναστευτικών ροών

Για τη συνάντηση του Πρωθυπουργού, Κυριάκου Μητσοτάκη, με τον Πρόεδρο της Τουρκίας, Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν, στις 13 Μαΐου και το τι περιμένουμε από αυτή, μίλησε ο Δημήτρης Καιρίδης....

Φόρτωση άρθρων...