Πέμπτη
28 Μαρτίου 2024

Πειραιάς: Με τιμές αρχηγού κράτους έφτασε η Αγία Ζώνη της Παναγίας από τη Μονή Βατοπαιδίου

Την Αγία Ζώνη, το μοναδικό θεομητορικό κειμήλιο από την επίγεια ζωή της Παναγίας μας υποδέχτηκε το πρώτο λιμάνι της χώρας, ο Πειραιάς.

Ελλάδα

Με τιμές αρχηγού κράτους και κάθε λαμπρότητα υποδέχθηκε ο Πειραιάς το Σάββατο την Αγία Ζώνη της Παναγίας, το μοναδικό θεομητορικό κειμήλιο από την επίγεια ζωή της, το οποίο φυλάσσεται στην Μονή Βατοπαιδίου.

Πλήθος κόσμου είχε συγκεντρωθεί από νωρίς στο λιμάνι του Πειραιά για να υποδεχθεί το μοναδικής θρησκευτικής αξίας κειμήλιο το οποίο έφτασε με πλοίο του Λιμενικού.

Οι σειρήνες και οι καμπάνες ήχησαν δυνατά και συνοδευτικά πλοιάρια του Λιμενικού, σε ένδειξη τιμής, ράντισαν με νερό το σκάφος που μεταφέρει την Αγία Ζώνη, δημιουργώντας Αψίδα τιμής.

Την Αγία Ζώνη παρέδωσε στον Μητροπολίτη Πειραιώς, Σεραφείμ, ο ηγούμενος της Μονής Βατοπαιδίου, Γέροντας Εφραίμ, στην πρώτη «έξοδο» για το κειμήλιο μετά το 2019 και την έναρξη της πανδημίας του κορωνοϊού.

Η Αγία Ζώνη θα παραμείνει στον Πειραιά και συγκεκριμένα στον ιερό ναό του Αγίου Νικολάου, όπου μεταφέρθηκε εν πομπεί, μέχρι τις 13 Νοεμβρίου..

Προκειμένου, μάλιστα, να προσκυνήσουν όσο το δυνατόν περισσότεροι πιστοί, ο ιερός ναός του Αγίου Νικολάου θα παραμείνει μέχρι τότε ανοιχτός όλο το 24ωρο

Γέροντας Εφραίμ: Η πίστη μας είναι ζωντανή και η Παναγία μας είναι ζωντανή

Στα υπεράριθμα θαύματα της Αγίας Ζώνης αναφέρθηκε ο Καθηγούμενος της Ιεράς Μεγίστης Μονής Βατοπαιδίου Γέροντας Εφραίμ και μάλιστα με την έξοδο της στο λιμάνι της Ιερισσού και σε μια ηλικιωμένη γυναίκα που έσπευσε να προσκυνήσει. “Η πίστη μας είναι ζωντανή και η Παναγία μας είναι ζωντανή” είπε ο Γέροντας Εφραίμ ο οποίος τόνισε πως ολόκληρη  η Ελλάδα έχει προστάτιδα την Παναγία και το αποδεικνύει κάθε μέρα με την παρουσία της.

Γιάννης Πλακιωτάκης: ” Διπλή συγκίνηση..”

Διπλά συγκινημένος δήλωσε ο Υπουργός Ναυτιλίας κ. Γιάννης Πλακιωτάκης, τόσο για την ευλογία που φέρνει στον Πειραιά και όχι μονο, η Αγία Ζώνη, όσο και για τις τιμές, που απέδωσε στο ιερό κειμήλιο το Λιμενικό Σώμα. Ο κ Πλακιωτάκης έκανε ιδιαίτερη μνεία στο αξιόμαχο των ανδρών και γυναικών του Λιμενικού Σώματος που παραμένουν, όπως είπε “άγρυπνοι φρουροί προστατεύοντας τα θαλάσσια σύνορα της πατρίδας μας και τα θαλάσσια σύνορα της Ευρώπης με σεβασμό στο Διεθνές Δίκαιο”.

Γιάννης Μόραλης: “Η Αγία Ζώνη θα φέρει πνευματική ανάταση”

Την χαρά και τη συγκίνηση του εξέφρασε ο Δήμαρχος Πειραιά κ. Γιάννης Μόραλης λέγοντας πως ο Πειραιάς υποδέχεται ένα ξεχωριστό κειμήλιο. Κάθε φορά που βγαίνει από τη Μονή τόνισε ο Δήμαρχος “προσελκύει πολύ κόσμο που αναζητά την ευλογία της σε δύσκολες περιόδους, οικογενειακές, προσωπικές και άλλες. Γι αυτό ειναι πολύ σημαντική η παρουσία της καθώς θα φέρει πνευματική ανάταση”.

zwni-6

zwni-4

 

 

Ακολουθήστε το Lykavitos.gr στο Google News
και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις


Διαβάστε ακόμη

Χαλάνδρι: Ένοπλη ληστεία σε εστιατόριο - Δύο άνδρες και δύο γυναίκες αναζητούν οι Αρχές

Ένοπλη ληστεία τα ξημερώματα της Πέμπτης σε εστιατόριο στο Χαλάνδρι. Τέσσερα άτομα, δύο άνδρες και δύο γυναίκες, μπήκαν στο εστιατόριο και ακινητοποίησαν με την απειλή μαχαιριού έν...

Κυψέλη: «Το κεφάλι μου είχε γεμίσει με αίμα όλο το πάτωμα», είπε ο 18χρονος που δέχθηκε επίθεση στο σχολείο

Σοκ προκαλούν τα όσα είπε ο 18χρονος μαθητής από τη Νιγηρία, ο οποίος δέχθηκε επίθεση μέσα στο σχολείο του στην Κυψέλη από έναν 19χρονο Γεωργιανό. Ο θύτης οδηγήθηκε στον εισαγγ...

Φόρτωση άρθρων...