Πέμπτη
25 Απριλίου 2024

ΕΛ.ΑΣ.: Περισσότεροι από 40.000 οι διαδηλωτές στην Αθήνα

Ξεπέρασαν τους 40.000 οι διαδηλωτές οι οποίοι συμμετείχαν στην κινητοποίηση, που πραγματοποιήθηκε το μεσημέρι στο κέντρο της Αθήνας για την τραγωδία στα Τέμπη, σύμφωνα με τις εκτιμήσεις της Αστυνομία.

Η σημερινή διαδήλωση πραγματοποιήθηκε με πρωτοβουλία οργανώσεων και σωματείων σε ένδειξη διαμαρτυρίας για το πολύνεκρο σιδηροδρομικό δυστύχημα, που έχει συγκλονίσει το πανελλήνιο.

Όπως επισημαίνουν κύκλοι του υπουργείου Προστασίας του Πολίτη, η πορεία στο μεγαλύτερο μέρος της εξελίχθηκε ειρηνικά. 

Μικρής έκτασης επεισόδια σημειώθηκαν όταν ομάδα λίγων εκατοντάδων ατόμων αποσπάστηκε από το σώμα της πορείας και εκτόξευσε μάρμαρα, πέτρες και μολότοφ εναντίον των αστυνομικών δυνάμεων.

Σύμφωνα με την ίδια πηγή, μέλη της συγκεκριμένης ομάδας προκάλεσαν φθορές, κατέστρεψαν το μνημείο των θυμάτων της Marfin και έβαλαν φωτιά σε σταθμευμένο βαν.

«Οι αστυνομικές δυνάμεις διευκόλυναν με τον επαγγελματισμό τους την ειρηνική διεξαγωγή της πορείας και απέκρουσαν τις επιθέσεις όποτε χρειάστηκε», τονίζουν οι κύκλοι του υπουργείου Προστασίας του Πολίτη.

Οι αστυνομικές Αρχές προχώρησαν σε 26 προσαγωγές και 15 συλλήψεις.

Οι δυνάμεις της ΕΛ.ΑΣ. παραμένουν σε ετοιμότητα, καθώς έχουν προγραμματιστεί και νέες κινητοποιήσεις το απόγευμα, κυρίως του αντιεξουσιαστικού χώρου. Αντίστοιχη ήταν η εικόνα σε πορείες και συγκεντρώσεις που έγιναν σε διάφορες πόλεις σε ολόκληρη τη χώρα, καταλήγουν οι ίδιες πηγές.

Ακολουθήστε το Lykavitos.gr στο Google News
και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις


Διαβάστε ακόμη

Μητσοτάκης για την ημέρα μνήμης της Γενοκτονίας των Αρμενίων: «Είμαστε απέναντι σε κάθε πράξη που υποκινεί βία»

Στην ημέρα μνήμης της Γενοκτονίας των Αρμενίων αναφέρεται ο Κυριάκος Μητσοτάκης σε ανάρτησή του στα κοινωνικά δίκτυα. Ο Πρωθυπουργός σε ανάρτησή του στην πλατφόρμα «Χ» (πρώην Tw...

Φόρτωση άρθρων...