Τετάρτη
15 Μαΐου 2024

Πέθανε ο πρώην βουλευτής Νίκος Τσούκαλης

Ελλάδα

Έφυγε σήμερα από την ζωή, σε ηλικία 67 ετών, ο πρώην βουλευτής Νίκος Τσούκαλης. Ο πρώην βουλευτής Αχαΐας του ΣΥΡΙΖΑ και της ΔΗΜ.ΑΡ. άφησε την τελευταία του πνοή έπειτα από μάχη με ασθένεια.

Ο Νίκος Τσούκαλης εκλέχθηκε για πρώτη φορά βουλευτής Αχαΐας το 2007 με τον Συνασπισμό της Ριζοσπαστικής Αριστεράς και επανεκλέχθηκε βουλευτής με τον ΣΥΡΙΖΑ στις Εκλογές του 2009, ενώ το 2012 εκλέχθηκε βουλευτής Αχαΐας με την Δημοκρατική Αριστερά.

Ακόμα, ο Νίκος Τσούκαλης ήταν μέλος της «Ελληνικής Ένωσης για τα δικαιώματα του ανθρώπου», καθώς και συνιδρυτής της Οικολογικής Κίνησης Πάτρας.

Επίσης, είχε υπηρετήσει και την τοπική αυτοδιοίκηση, ως νομαρχιακός σύμβουλος Αχαΐας από το 1999 έως το 2007 και επικεφαλής της παράταξης, «Αχαϊκή Συμπολιτεία».

Ο Νίκος Τσούκαλης γεννήθηκε στην Πάτρα το 1957. Σπούδασε στη Νομική Σχολή Θεσσαλονίκης από όπου αποφοίτησε το 1981. Υπήρξε μέλος του Δ.Σ. του συλλόγου φοιτητών της Νομικής σχολής Θεσσαλονίκης (1978-1979).

Ως βουλευτής συμμετείχε στις επιτροπές της Βουλής:

1) Διαρκής Επιτροπή Δημόσιας Διοίκησης, Δημόσιας Τάξης και Δικαιοσύνης.

2) Μόνιμη Ειδική Επιτροπή Περιφερειών.

3) Ειδική Εξεταστική Επιτροπή για την υπόθεση του Βατοπεδίου.

4) Ειδική Κοινοβουλευτική Επιτροπή για την διενέργεια προκαταρκτικής έρευνας στην υπόθεση του πρώην Υπουργού Αριστοτέλη Παυλίδη και

5) Επιτροπή Αναθεώρησης του Συντάγματος.

Ήταν μέλος της Νομαρχιακής Επιτροπής Αχαΐας του Συνασπισμού. Υποψήφιος Νομάρχης το 1998, 2002 και 2006 με τον συνδυασμό «ΑΧΑΪΚΗ ΣΥΜΠΟΛΙΤΕΙΑ» και νομαρχιακός σύμβουλος από το 1999 μέχρι και την παραίτησή του (18/9/2007).

Συνιδρυτής της Οικολογικής Κίνησης Πάτρας και ενεργό μέλος της, από το 1986 μέχρι σήμερα.
Μέλος της «Ελληνικής Ένωσης για τα δικαιώματα του ανθρώπου». Ήταν επίσης υποψήφιος βουλευτής Αχαΐας του ΣΥΝ στις εκλογές του 1996 και του 2004, καθώς και υποψήφιος Νομάρχης ως επικεφαλής του συνδυασμού «Αχαϊκή Συμπολιτεία» στις Νομαρχιακές εκλογές του 1998, 2002 και 2004.

Ήταν παντρεμένος με τη δικηγόρο Μιράντα Πολύχρου και μαζί απέκτησαν έναν γιο, τον Κωνσταντίνο, ο οποίος ακολούθησε επίσης το δρόμο της Νομικής.

Η κηδεία του Νίκου Τσούκαλη θα είναι πολιτική ενώ θα ακολουθήσει αποτέφρωση.
 

Ακολουθήστε το Lykavitos.gr στο Google News
και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις


Διαβάστε ακόμη

Κυψέλη: Ζημιές σε 40 αυτοκίνητα από τζιπ που μπήκε με 100 χιλιόμετρα στην Κεφαλληνίας

Μεγάλη αναστάτωση προκλήθηκε στην Κυψέλη από την τρελή πορεία αυτοκινήτου. Περίπου 40 αυτοκίνητα που ήταν σταθμευμένα επί της οδού Κεφαλληνίας, στο κέντρο της Αθήνας, στην Κυψέλη, ...

Σκάνδαλο στη Σουηδία με το «εργοστάσιο» ακροδεξιών τρολ - Πώς αξιοποιούσαν την τεχνητή νοημοσύνη

Πολιτική «καταιγίδα» έχει προκαλέσει στη Σουηδία η αποκάλυψη «εργοστασίου» ακροδεξιών τρολ. Σουηδικό τηλεοπτικό δίκτυο αποκάλυψε ότι το ακροδεξιό κόμμα των Σουηδών Δημοκρατών (SD),...

Φόρτωση άρθρων...